Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FFK - Aalesund 1-4

Neste stopp: 1. divisjon

Hva skal man skrive etter en slik kamp? At det finnes viktigere ting i livet enn fotball? I dag var det direkte deprimerende å være tilstede på Fredrikstad Stadion. Et lag kjemisk fritt for innsats, moral og selvtillit ble knust hele 4-1 av tabelljumbo Aalesund i "årets viktigste kamp". Med 0 poeng og 1-14 i målforskjell på de fire siste kampene, peker pila bare én vei for FFK: Mot 1. divisjon.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 26. September 2005 - 00:10

Jeg hadde en drøm, eller rettere sagt et mareritt, natt til lørdag. I en skremmende virkelig drøm så jeg Aalesund nedsable FFK med hele 7-0 på Stadion. Da jeg våknet og forstod at det var en drøm, kunne jeg tørke bort svetten og puste lettet ut. For til tross for at underbevisstheten min åpenbart mente noe annet, så var dagens kamp en batalje jeg faktisk trodde FFK skulle gå seirende ut av. Dessverre var underbevisstheten min nærmere fasiten.

For FFK tapte altså 4-1 (!) på hjemmebane for laget som før serierunden lå tilnærmet fortapt på sisteplass i Tippeligaen. Nå har de absolutt kontakt med lagene foran, og etter neste serierunde kan de faktisk avansere forbi FFK – og plassere oss helt sist. Det virker faktisk mer realistisk enn urealistisk pr. i dag.

Det starter etter bare 13 minutter. Piiroja lager et unødvendig frispark ca 30 meter fra eget mål. Alle forventer at Oliveira skal legge ballen inn i feltet, men isteden ser han at Sørlie befinner seg stykke ut i feltet og skyter hardt og direkte mot mål. Ballen fyker inn via i vinkelen…

Bare noen få minutter senere, mer presist etter 20 minutter, øker Aalesund ledelsen til 2-0 foran et sjokkert hjemmepublikum. Etter en hårreisende feilpasning av Hans Erik Ramberg, får Lasse Olsen tak i ballen og bruker både Helland og Piiroja som rundingsbøyer og setter ballen forbi Steinar Sørlie.

Samtidig har Rosenborg tatt ledelsen mot Odd Grenland, og dermed har FFK plassert seg på kvalikplass. Og samtidig med at FFK sliter med å finne veien til nettmaskene som aldri før, så hører vi at Markus Ringberg har scoret for Ham-Kam borte mot Viking…

Selv om AaFK fører an i målprotokollen, så skaper faktisk FFK et par veldig store målsjanser før pause. Den største har kanskje Simen Brenne da han avslutter i god posisjon inne i 16-meteren, men Adin Brown varter opp med en utrolig reaksjonsredning.

En veldig rusten Brian West får også en stor sjanse. Brown og en AaFK-forsvarer løper inn i hverandre, og et lite øyeblikk har West sjansen til å sette ballen i åpent mål. Men amerikaneren klarer ikke å få kontroll på ballen, og angrepet render ut i sanden.

Dagfinn Enerly får også testet skuddbeinet sitt et stykke ut i 1. omgang, men skuddet stryker stolperoten.

Og i omgangens siste minutt, så får Simen Brenne – for anledningen spiss – nok en stor sjanse. Men nok engang gjør Brown en fantomredning.

Dette var ganske enkelt ikke FFKs dag.

Resultattavla viser 0-2 når lagene går til pause, og utrolig nok gjør Drillo ingen endringer i pausen. Hvorfor ikke være litt offensive, legge om til 3-5-2 og sett inn minst en av de tre spissene man har på benken? Her ligger faktisk FFK under med to mål i en hjemmekamp mot bunnlaget…

Mens FFK faktisk viste OK tendenser i spillet før pause, men hadde dårlig uttelling, blir 2. omgang en begredelig forestilling.

Etter 64 minutter øker AaFK ledelsen til 3-0 ved Erlend Holm. Han får stå helt alene på 6-7 meter og kan enkelt ekspedere ballen inn bak Sørlie. Ufattelig svakt forsvarsspill fra FFK, og at moralen er vaklende blir tydelig idet lagkameratene åpenlyst begynner å krangle med hverandre…

Og først når det er 25 minutter igjen av kampen, føler Drillo at det er på tide å gjøre det første spillebytte. Wiig inn for Ramberg.

FFK har spilt over 400 minutter uten å score før Raymond Kvisvik endelig treffer mål på et frispark. 1-3 etter 68 minutter, og vi begynte faktisk å få et ørlite håp om hvert fall poengdeling.

Men den gang ei. Bare to minutter etter reduseringen, får storvokste Aarøy gjøre som han vil i feltet. Dermed blir det 4-1, hvilket også ble sluttresultatet.

Kampen startet med 8000 tilskuere på tribunene, men da klokka tikket mot full tid var det ikke mange igjen. Og det er nok eneste grunn til at pipekonserten aldri ble spesielt massiv da dommeren blåste av.

For dette var pinlig – og nå må vi bare erkjenne at det går mot nedrykk.

Vi vet selvsagt at det er 12 poeng igjen å spille om. Borte mot Bodø/Glimt og Start. Hjemme mot Molde og Lillestrøm. 6-7 poeng er sannsynligvis nok for å overleve, men akkurat nå virker det veldig usannsynlig at FFK skal karre til seg nok poeng. Dessverre.

Og om ikke det begredelige resultatet i dag var nok, så pådro også Simen Brenne og John Anders Bjørkøy hvert sitt gule kort og må stå over den superviktige bortekampen mot Glimt…

Spillerbørsen i dag blir en ubegrunnet, kollektiv avstraffelse:

Sørlie – 1
Czwartek – 1
Piiroja – 1
Helland – 1
Bertelsen – 1
Enerly – 1
Bjørkøy – 1
Ramberg – 1
Kvisvik – 1
Brenne – 1
West – 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340