Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FFK - Vålerenga 0-4 (0-0)

Avkledd og latterliggjort på eget gress

FFK fremstår mer og mer som en soleklar nedrykkskandidat i årets Tippeliga. De som snakker i klisjeer, har nå god grunn til å si at "hver kamp blir en cupfinale" fremover. For midt i Vålerenga sin mye omtalte "helvetesuke", så tok de turen til Fredrikstad, scoret fire mål og tok bussen hjem til hovedstaden igjen. Alt helt problemfritt. For vår del ble det bare nok en ydmykende opplevelse.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 14. September 2005 - 00:45

Mange antok at dette ville være et gunstig tidspunkt å møte tittelfavoritt Vålerenga på. Bare to dager i forveien hadde de spilt en tøff seriekamp mot Molde, og på torsdag skal de ut i Europa for å måle krefter med Steaua Bucuresti. De fleste av oss hadde vel også hørt Rekdal utbasunere til tabloidene om hvor ubeleilig det var å møte FFK akkurat på denne datoen.

Likevel råder Rekdal over en spillestall hvor han nærmest kan plukke fritt blant 20 spillere som holder noenlunde identisk nivå. Og i norsk målestokk, så holder disse spillerne svært høyt nivå. Det er bare å innrømme at Vålerenga anno 2005 er bedre besatt på samtlige plasser enn FFK. Både som lag og individuelt, så skal de være – og er – noen hakk bedre enn oss. Men til tross for det, så vet vi hvor gode FFK kan være på hjemmebane, og det er faktisk realistisk å håpe på at FFK kan beseire samtlige norske lag på Fredrikstad Stadion. Derfor var også troen der i dag. Vålerenga skal ikke være uoverkommelige!

Og Vålerenga var heller ikke uoverkommelige i dag. 1. omgang er forholdsvis jevnspilt, kanskje med et marginalt Vålerenga-overtak, men vi henger absolutt med på notene. Selv om det sjeldent ble vist frem god fotball, av verken FFK eller Vålerenga, de første 45 minuttene på stadionmatta.

FFK gikk ut i den beryktede 4-5-1-formasjonen med Martin Wiig som ensom spiss. Og "ensom" ble et nøkkelord. For hva kan Martin Wiig utrette på topp når han mottar de lange ballene med en mann i rygg og en annen som holder sikring? Midtbanen rakk, eller orket, aldri å hjelpe ham (Ok, Brenne kom på løp noen ganger), og da blir det fryktelig vanskelig å utrette noe offensivt. Det hjelper heller ikke med to stillestående kantspillere.

Men med fem spillere på midtbanen, så klarte FFK i det minste å demme mye opp for Vålerenga sitt offensive spill. Derfor fortonte 1. omgang seg egentlig som en tre kvarters lang stillingskrig. Likevel noterte jeg noen få, men store sjanser, til begge lag. For FFKs del var Simen Brenne nærmest nettkjenning, men Arason reddet mesterlig. Vålerenga hadde på sin side en avslutning i treverket.

Over 10 000 tilskuere så lagene gå til pause uten mål. Det ble imidlertid mer enn nok mål etter sidebytte…

For i løpet av en periode på om lag 5 minutter så avgjør Vålerenga kampen.

55 min. – Ardian Gashi avslutter knallhardt fra omtrent 20 meter, ballen går i stolpen, treffer en fomlete Alexander Lund Hansen, og triller over målstreken. 0-1.

56 min. – FFKs forsvar henger ikke med når Daniel Fredheim Holm setter i gang med fintene sine i høyt tempo, han kommer seg til dødlinjen og sender av gårde et lavt innlegg mot mål. Der dukker Ardian Gashi opp og scorer sitt andre mål på like mange minutter. 0-2.

60 min. – Morten Berre gjør forarbeidet, legger ballen inn foran mål, debutant Mathias Lindström faller i bakken, og Daniel Fredheim Holm får derfor stå alene og avslutte mot Lund Hansen. Iskaldt i mål. 0-3.

Det var direkte skremmende å se hvordan FFK helt tydelig kollapset, både mentalt og fysisk, etter den første scoringen. "Hva gjør vi nå?" stod nærmest stemplet i panna. Vålerenga utnyttet situasjonen, og ukonsentrerte FFK-spillere stod bare og så på at serielederen gjorde som de ville. Flaut.

Etter 77 minutter blir det også 4-0 etter et frispark av Fredheim Holm. Og om ikke scoringen var ille nok, så pådro Simen Brenne seg nok et gult kort da han lagde frisparket. Det betyr at han må stå over den viktige bortekampen mot Tromsø. Litt tidligere hadde også Michael Røn sørget for å få seg et gult kort idet han sparket bort ballen i ren frustrasjon. Dermed må også han stå over kampen mot Tromsø. Veldig rutinert!

Heldigvis stopper det på 4-0. Og faktisk er FFK klart best de siste 15-20 minuttene, men det er nok mest fordi Enga la seg bakpå for å spare krefter foran torsdagens UEFA-cup-kamp.

Et lyspunkt tar vi likevel med. Supertalentet Tarik Elyounoussi fikk slippe til de siste 10 minuttene. Han viste friske takter, og hadde også en heading som traff tverrliggeren!

Men kampen ebbet altså til slutt ut med 4-0 i protokollen. Vill jubel hos Klanen i Klokkesvingen, mens resten av Stadion var tilnærmet tømt. Regnvær og drittspill av FFK får ta skylden for det, selv om det alltid er teit å dra hjem før kampslutt. Uansett!

PS! Høydepunktet på Stadion i dag var vel egentlig denne saken:


FFK-børsen:

Alexander Lund Hansen 3
Slipper inn fire mål. Kunne kanskje avverget et par av dem. Spesielt frisparket.

John Anders Bjørkøy 3
Litt for mange feilpasninger. Bidrar veldig lite offensivt. Bør kanskje snart få slippe til på midtbanen?

Bora Zivkovic 3
Er et stykke fra sitt beste nivå for tiden. Spesielt rusten i starten med usikkerhet i spillet og flere feilvalg. Blir bedre etter hvert, men er også veldig svak i den avgjørende fasen av kampen i 2. omgang.

Mathias Lindström 4
Starter godt. Ser ut som en spillende stopper med blikk for spillet, samtidig som han er robust og sterk i duellspillet. Faller litt i kvalitet etter pause og gjør en del feil. Er uheldig på 0-3 scoringen da han faller.

Trond Erik Bertelsen 4
Har riktig nok en del rare pasninger, men får ekstrapoeng fordi han er en av få som viser at han vil noe. Innsats er undervurdert! Bør bruke hurtigheten sin mer fremover på banen.

Dagfinn Enerly 2
En kaptein bør ta ansvar når ting butter. Det så vi ikke Enerly gjøre i dag. Isteden gjemte han seg til tider bort på høyre kant og jogget rundt i ingenmannsland. Skuffende.

Simen Brenne 4
Er god før pause. Går på mange løp og er den eneste som gir Wiig støtte. Har også FFKs største målsjanse i 1. omgang. Er langt fra like god etter pause, men må også spille venstre midtbane den siste halvtimen. Ikke noe smart trekk fra trenerbenken!

Hans Erik Ramberg 4
Har vært veldig svak de siste kampene, men startet langt bedre denne gang. Viser overblikk og serverer en rekke smarte og presise pasninger. Vinner også en del baller. Men det går fortsatt litt vel sakte og smått noen ganger… Ser også ut til å bli kraftig sliten utover i kampen.

Michael Røn 3
Ja, han løper, men utretter han noe? Blir stort sett skubbet tilside av mer robuste motspillere og klarer aldri å holde særlig på ballen. Tempoet ble nok også en anelse for høyt. Har mye å jobbe med ennå.

Raymond Kvisvik 2
Meget skuffende. Blir anonym og lite delaktig. Sprudler ikke slik han gjør når formen er intakt. Heller ikke pasningsfoten er riktig stilt inn. Blir byttet ut etter 60 minutter.

Martin Wiig 4
Har en tilnærmet håpløs oppgave alene på topp. Det blir ikke lett å komme til sjanse når man mottar ballen feilvendt, og konstant med to-tre motspillere i ryggen. Likevel viser Wiig små glimt som tyder på han er i form. Har god teknikk, sterk i duellene og OK hurtighet. Men han MÅ ha hjelp!

Øyvind Hoås 3
Spiller den siste halvtimen. Har et par fine dragninger, men der stopper det stort sett også. Klarer ikke å sette noe preg på kampen.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340