Seier til slutt etter slitekamp

FFKs rekruttlag fikk en vanskelig dag på jobben mot et Rakkestad-lag som hadde lite å by på fremover på banen, men tettet bra igjen hjemover. Med to utvisninger ble ikke problemene mindre, men til slutt fikk man hull på byllen og berget viktige poeng som kan sikre opprykk til andre divisjon. Finske Mathias Lindström spilte også sin første kamp i rød/hvit drakt i kveld.
Tekst av Jan-Helge Hansen, Foto: Arkiv
Lagt ut: 01. September 2005 - 21:49
Foran 40-50 tribuneslitere, inkludert en ferierende Roger Risholt, stilte FFK følgende mannskap fra start (4-4-2):

Lasse Staw

J. Magnussen, Helland, Lindström, T. Jørgensen

Czwartek, Garro, Røn, McDonald

Wiig, Toth

FFK setter fart på kula fra første spark, og allerede i åpningsminuttet stormer Yherland McDonald til dødlinja og sender ballen i pannehøyde foran Martin Wiig, men han rekker akkurat ikke frem. Josè Garro finner dagens finske debutant som sender i vei en heading, men den gir ikke Rakkestads målvakt mye trøbbel.

Fine pasninger fra Røn og Czwartek sender så Toth fri foran mål, men avslutningen fra ungareren er ikke bra nok. Etter halvspilt første omgang blir McDonald spilt gjennom av Czwartek, som hadde en del bra pasninger fra sin plass på kanten. Dessverre har ikke assistentdommeren vært hos øyenlegen på en stund, for her blir unggutten fra Costa Rica avvinket for en meget tvilsom offside, og en god mulighet blir spolert.

Like etter får Michael Røn et noe merkelig gult kort, han står riktignok i veien for et frispark, men bare et kort sekund og ballen blir aldri satt i spill. Dagens hoveddommer Jørn Erik Kvæven hadde, for de som har sett han dømme før, en ganske så svak opptreden som vanlig. Viser ufattelig liten fotballforståelse både når det gjelder fordeler og mye annet.

FFK skaper noen små sjanser, idet halvtimen passeres hælsparker Toth et frispark fra Garro videre til Wiig, som får kontroll og blir meid ned innenfor femmeteren, men verken dommer eller assistentdommer ser situasjonen. Like etter er Toth stygt oppe med knottene i et høyt spark, han treffer Rakkestads kaptein som blir liggende. Dommeren er raskt fremme med det gule kortet, denne gangen fortjent.

To store sjanser til skulle hjemmelaget skape før pause. Først blir Røn flikket flott gjennom av Toth, men keeper redder avslutningen. Like etter snapper Martin Wiig et svakt utspill fra Rakkestads målvakt og setter fart rett på mål, men skuddet blokkeres til et resultatløst hjørnespark.

PAUSE, 0-0

Andre omgang starter forferdelig for hjemmelaget, Toth får sitt andre gule kort og dermed marsjordre, og FFK er redusert til ti mann en hel omgang. Løsningen på dette ble å sette inn Fredrik Lundblad for venstreback Thomas Jørgensen, og legge om til tre bak. Lundblad inntok venstrekanten, og Yherland McDonald gikk opp på topp sammen med Wiig.

Først når timen passeres skjer det endelig noe igjen. Først en stor mulighet for Martin Wiig, som avslutter til side for stanga etter et bra raid og innlegg fra Czwartek. Så et innlegg fra Garro som finner landsmann McDonald. Mackie får ikke kontroll, men ballen ender hos Michael Røn som banker ballen inn i lengste hjørne via hanskene til Rakkestads målvakt, og FFK tar endelig en fortjent ledelse 1-0.

Med tjue minutter igjen av kampen erstattes Garro av Mergim "Gigi" Dervishi, som går rett inn på sentral midtbane. Røn lever også farlig nå, med tøft spill til tross for gult kort i første omgang. Rakkestad har også begynt å få til litt overgangsspill mot FFKs ti mann, men kommer aldri til store sjanser foran Lasse Staws målbur.

Ti minutter før slutt punkteres endelig kampen. Martin Wiig tar ned en lang bakromspasning nesten ute ved cornerflagget, før han drar av to mann og skjærer inn mot mål. Fra nesten død vinkel banker han ballen inn ved stanga i det lengste hjørnet, en flott prestasjon av dagens klart beste FFK-spiller. 2-0.

Like etter målet er Wiig igjen på et fint raid mot dødlinja, han legger ballen perfekt ut til Dervishi som er på løp, men Mergim banker ballen to meter over mål fra straffemerket. Stor mulighet til nok en scoring. Neste angrep er Mackie på tur ned venstresiden, han blir tatt i hælen rett utenfor straffefeltet men klarer å holde seg på beina. Et hardt innlegg foran mål blir dessverre blokkert, men fin prestasjon av Yherland.

Mer skjer ikke, før Michael Røn på overtid pådrar seg et tåpelig gult kort for en takling som i seg selv ikke kvalifiserer til kort, men til sammen i andre omgang var det nok fortjent. Det som er kjedelig er det håpløse kortet Røn fikk i første omgang, og FFK må dermed avslutte med ni mann, uten at det ble noe problem.

Nok en seier altså, og nok et langt steg mot opprykk. Med en gjenstående hjemmekamp mot nærmeste utfordrer Østsiden 19. september, bør dette gå bra til slutt, selv om FFKs tre siste kamper er mot lag nummer 2, 3 og 4 på tabellen.

Mathias Lindström viser seg også fra en positiv side, selv om det ikke er lett å se kvaliteter i en kamp mot et så klart svakere lag. Men gode langpasninger slår han ihvertfall...

26/04/2024 22:15 | c8124340