Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Brann - FFK 4-0

«Elsk meg når jeg minst fortjener det»

Mye kan sies om Bergen - byen mellom de syv fjell. Man skal ikke lete lenge for å finne sagnomsuste myter om hoverende bergensere og regntunge dager. I går stemte det meste; For Byen var Bergen og laget var Brann. Værgudene kastet bøtte på bøtte ned fra himmelen, men hjemmelaget storspilte i hjemlige omgivelser.
Tekst av Øystein Holt, Foto: skbrann.org
Lagt ut: 30. August 2005 - 01:22

På tribunen fant man søkkvåte, ynkende Fredrikstad-supportere som rev seg i håret og lurte på hvor i alle dager Fredrikstad befant seg. Fly eller spillerbuss, den bommet i alle fall kraftig på målet; Nemlig eliteseriekamp i Bergen.

De spillerne som entret banen i Bergen bør tenke over hva de egentlig driver med. Stort mindre aristokratisk oppførsel enn det som ble vist i går finnes ikke. Jeg trodde de var privilegerte. Jeg trodde de var beæret. Men nei da, så feil kan man ta.

Trer man på seg den rødhvite drakten skal man også blø for den. Kjempe. Løpe til krampen tar deg. Og når den kniper som verst skal du bite tennene sammen og løpe enda en mil til. Først da, ja, først da kan man tre på seg den rødhvite drakten og kalle seg evig aristokrat.

Velger man derimot å entre banen uten glød, uten optimisme, uten vilje eller uten kondisjon for den saks skyld, så kan man like godt melde overgang med det samme. Brutalt? Ja, kanskje, men sånn er fotballverdenen blitt. Vi trenger ikke spillere som leter etter unnskyldninger. Vi trenger spillere som er løsningsorienterte. Og det kan man umulig ha vært i FFK.

– Vi får håpe dette er en engangsforetredelse, forteller Knut Torbjørn Eggen til Fredriksstad Blad.

Sier du det, Eggen? Engangsforetredelse? Med unntak av Lyn-kampen (1. serierunde), så har FFK blitt tilnærmet overkjørt i alle bortekampene denne sesongen. De kunne fort ha tapt med veldig mange mål i alle disse kampene.

Det sier seg selv at det er noe alvorlig galt et sted. Jeg er ganske sikker på at ingen andre lag i Tippeligaen har blitt rundspilt i så mange kamper i år som det FFK har blitt. Vi er heldige som har tatt så mange poeng. Trenerne i klubben må gjerne handle og håpe på en placeboeffekt, men problemene ligger dypere enn som så.

For spillermateriellet i FFK er faktisk ikke så verst. Materiellet er ganske så kurant, vil jeg påstå, og i går manglet det ikke mange spillere. Det hadde vært herlig om vi nok engang kunne skylde på skader, men den enkle utveien nytter ikke lenger. At klubbens soleklare førstevalg på sentral midtbane var ute med gule kort kan umulig ha avgjort kampen alene. Ja, Simen Brenne var savnet, men nei, så mye kan da ikke en spiller ha å si for klubben?

Midtbanen ble til de grader overspilt og rundlurt i løpet av kampen. Bjørkøy og Ramberg løp mye, men utrettet lite. Når begge vingene over hodet ikke var interesserte i å jobbe hjemover, samt at Kvisvik kunne blitt erklært idrettsinvalid allerede etter fem minutter, hjalp ikke akkurat det på saken.

Forsvaret – Drillos evige forse – har sjeldent vist seg fra en verre side enn i går. Raio Piiroja gjorde nok taktiske blemmer og opphevet offsiden nok for en hel sesong. Lars Blixt ble rundspilt av en debutant og verken Bora eller Bertelsen levde opp til forventningene.

Når West i tillegg blir skadet før kampen har satt seg, så hjelper det heller ikke at FFK har handlet en spisserstatning som ikke vet hva offside er. Mihaly Toth, hva er det du egentlig driver med? Og Hoås… Når du blir avblåst for holdning den tiende gangen, så bør du kanskje ta hintet? Det skader heller ikke å ta sats i hodeduellene.

Men midt oppe i all elendigheten må vi heller ikke glemme. Vi spiller faktisk i Tippeligaen. Eliteseriefotball er et privilegium. Et privilegium vi i Fredrikstad aldri må glemme å sette pris på. Tjue år var vi borte fra toppfotballen - tjue år! Jeg får vondt bare av å tenke på det.

Nå har vi blitt født på ny. Og gjennom oppveksten lærer man så mangt. Jeg har i alle fall mine feil og blemmer på samvittigheten. Alle har vi gjort ting man måtte be om tilgivelse for. I går fortjente ingen i klubben verken sympati eller kjærlighet, men det er i slike stunder man må tenke på den evige klisjeen: «Elsk meg når jeg minst fortjener det». For i går var det ufortjent. Men vi elsker klubben allikevel.

Nå gjelder det å snu trenden, for vi har kommet for å bli.

Jeg har troen på at dere skal klare det.

Sammen skal vi finne Fredrikstad.

Sammen.


Spillerbørs

5 - Alexander Lund Hansen
1 - Lars Blixt
3 - Bora Zivkovic
2 - Raio Piiroja
3 - Trond Erik Bertelsen
2 - Dagfinn Enerly
3 - John Anders Bjørkøy
1 - Hans Erik Ramberg
1 - Raymond Kvisvik
1 - Øyvind Hoås
4 - Martin Wiig
2 - Mihaly Toth

Snitt: 2,33

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340