Husk meg
Brukernavn
Passord

FFK 1-3 Alta

En vis mann sa at før eller siden måtte Alta ta poeng. Dessverre for oss måtte dette selvfølgelig skje i dag. Fredrikstad gikk ut på banen med nesa i sky, mens Alta gikk ut for å kjempe, og det gjorde de bra… Med alle mann i forsvar, fri gjennomgang gjennom Fredrikstads forsvar, og en fightervilje få andre lag kan matche klarte Alta enkelt å kontre seg til sin første 3-poenger i årets 1. divisjon.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 11. May 2003 - 18:34
http://www.ffksupporter.net/bilder/nyheter/alta1.jpgTil å begynne med så det ut som om Fredrikstad hadde et godt grep om kampen. Innsatsen var ikke helt på topp, og tempoet var heller labert, men laget skapte i alle fall sjanser. På forhånd hadde det blitt spådd både utklassering og storseier til Fredrikstad, men slik skulle det altså ikke gå…

Kampen

Etter 22 minutter så det ut til at fotballfesten kunne begynne. Håkon Söderstjerna tar frisparket og legger ballen til venstre for Altas 16-meter, og til slutt får Lars Petter Hansen foten på ballen og setter den til venstre for Altas keeper, Cato Nilsen. Årets første for Lars Petter Hansen!

Tre minutter senere får Markus Ringberg muligheten som kunne forandret utfallet av kampen totalt. Håkan Söderstjerna legger ned et fint stykke arbeid på venstrekanten, før han legger ballen hardt og lavt inn mot Markus Ringberg. Alle tror at Ringberg vil runde keeperen og sette ballen i mål, men i stedet velger han å fyre av rett på Cato Nilsen. Dette skulle vært mål!

Ringberg får også muligheten like før dommeren blåser av 1. omgang, men smeller ballen fra Tore Pedersen langt over mål.

Man kan tydelig merke en noe amper stemning på tribunen. Fraser som ”Dette er for dårlig gutter,” repeteres om og om igjen, og alle håper at Eggen gir guttene litt ordentlig juling i pausen, men den gang ei. For øvrig har både Welton Melo og Stian Johnsen vært i oppvarming de siste 15 minuttene av 1. omgang.

Men skjennepreken fra Eggen og 10 minutter i garderoben er ikke nok for at spillerne skal ta seg sammen. 2. omgang fortsetter i et enda lavere tempo enn før, og etter 4 minutter spiller Alta seg urovekkende enkelt igjennom forsvaret til Fredrikstad. Forsvaret blir stående som statister og ser på, mens venstrevingen til Alta, Tor Mattis Kåven, enkelt setter ballen til venstre for Rino Hansen.

Og nå var Fredrikstad i gang – den gale veien. Fredrikstad presser på i noen minutter, men så forsvinner innsatsen helt. Ingen trår til i duellene, ingen viser initiativ, ingen beveger seg, og ingen viser det minste tegn på vilje til å vinne denne kampen. Alle blir stående som statister, eller småjogger rundt på banen mens Alta jobber for harde livet.

http://www.ffksupporter.net/bilder/nyheter/alta2.jpgEtter 17 minutter får Alta belønning for strevet. På en kontring er Martin Norbye sistemann på ballen og hvilken scoring! Han regelrett smeller ballen i mål via tverrleggeren. Vakker scoring, men hvorfor akkurat på denne dagen? Det kan ingen andre enn Fredrikstadspillerne gå i seg selv og finne svaret på…

Eggen lar ingen kort stå uprøvd og slenger innpå Welton Melo og Jørgen Pettersen, men det er til ingen nytte. Etter 70 minutter er kampen punktert. På nok en kontring kommer Alta i en 4 mot 2 situasjon. Czwartek prøver å løpe opp Øystein Esjeholm, men Esjeholm scorer sikkert alene med Rino Hansen.

http://www.ffksupporter.net/bilder/nyheter/alta4.jpgPublikum forlater tribunene, buer på spillere, og viser tydelig sin misnøye over prestasjonene på banen i dag. Eggen prøver desperat å hive innpå Stian Johnsen når det gjenstår 10 minutter, men han klarer dessverre ikke å utrette noe som helst. Det hele ender med fortjent 3-1 seier til Alta.

Vurdering

Ja, hva kan man egentlig si om denne kampen? Publikum forventet storseier, forventet utklassering, men fikk så hatten passet. Hvordan er det mulig for et lag å falle så totalt sammen som Fredrikstad gjorde i dag? 2. omgangen vi så i dag må være noe av det dårligste vi har sett Fredrikstad prestere på lenge.

Klubben gikk tydelig ut i media og fortalte at de ikke så på denne kampen som enkel, de undervurderte over hodet ikke Alta! Nei vel, men hvor blir det så av innsatsen da? En ting er å påstå at man ikke undervurder et lag, men Fredrikstad trippet hovmodig ut på gressmatten i dag, og som vi alle vet; Hovmod står for fall!

Vi er tross alt i 1.divisjon nå, tilbake i det gode selskap, tilbake i toppfotballen! Fredrikstad har større ambisjoner enn de fleste – ”i hundre mot toppen” viser dette helt tydelig. Selvfølgelig er det bra å ha ambisjoner, men er det ikke på tide å leve opp til forventningene? Ja, vi er i toppfotballen, men hvorfor viser ikke spillerne det da?

Det finnes ingen som forlanger seier hver eneste gang. De fleste tok tapet mot Raufoss med godt mot – ”Ja, vi ble ikke rundtspilt, vi viste at vi var høyden med Raufoss, selv om vi tapte på overtid”, men hva hjelper vel dette når man ikke klarer å spille fotball mot bunnlagene?

Fredrikstad kan slå alle lag, lag som spiller ordentlig fotball, men svakheten ligger når Fredrikstad møter lag som legger seg lavt, lag med muskler, og sist men ikke minst: Lag som kjemper! Lag som viser innsatsvilje!

Ja gutter, vi er i toppfotballen, og toppfotball krever faktisk ganske mye av dere! Det nytter ikke å tro at man kan spasere seg til seier. Man kan ikke tusle og småjogge rundt på banen i toppfotballen, man må kjempe, kjempe til dommeren takker for seg og drar hvor en han hører hjemme!

I dag manglet denne innsatsen totalt. Roger Risholt har vi i dag kåret til banens beste. Rett og slett for at han var den som var minst dårlig på laget i dag. Han stod frem og prøvde å kjempe, viste innsatsvilje, men som vist så mange ganger før: Fotball er en lagidrett, og det holder ikke med at en spiller viser innsats! Enkeltspillere vinner ikke kamper alene – Det er laget som må trå til!

Kanskje var det dumt at Fredrikstad vant 8-1 over Runar, da trodde de kanskje alle at nå hadde det løsnet, nå er vi verdensmestere, og Alta er ikke stort bedre enn Runar. Men Alta hadde innsatsen – Innsatsen som Fredrikstad manglet! Innsatsen som rett og slett ikke kan mangle i årets 1. divisjon – den jevneste på mange år. Divisjonen hvor alle slår alle.

Man må også stille seg undrende til en del taktiske situasjoner under denne kampen. Hvorfor skal man på død og liv lempe ballen opp til Altas storvokste midtstopper, som gang på gang på gang viste at han vant det som kom i lufta? Hvorfor prøver man ikke da å spille mer på kantene, spille mer langs ballen, rett og slette prøve noe kreativt!

Det er også urovekkende hvordan det defensive rett og slett ikke fungerte i dag. Alta kom på kontringer, og løp enkelt tvers igjennom hele forsvaret omtrent uten et eneste hinder. Alle stod bare stod og så på! Hvordan er det mulig? Alta var effektive, de tok sjansene de fikk og scoret på 3 av 5 sjanser – det skal ikke være lov.

Videre må man begynne å lure på hva som egentlig skjer på midtbanen. Vi starter med Söderstjerna, Risholt, Johannessen, og Helland – en grei startoppstilling, men etter som 2. omgang utspilte seg og nye spillere kom inn, blir man flyttet både på høyrekanten, og venstrekanten, og inn i midten. Hvorfor ikke la spillerne få en posisjon som de kan utfolde seg på? Det kan jo umulig fungere godt når man bytter posisjon gang på gang under kamp.

Pasningspillet i dag er også noe av det mest grusomme vi har sett på lenge. Når Hagen kom i høst sukket mange lettet ut. ”Han er god offensivt med en god pasningsfot,” men dette varte jo bare i to treningskamper! På banen i dag var han en katastrofe, ikke en pasning nådde målet sitt, og han ble gang på gang brukt som rundingsbøye.

Videre må man lure på hva som skjer når Lars Petter Hansen klarer å sende ballen fra 40 meter ned til corner på egen banehalvdel. Hva i alle dager drev han med?

http://www.ffksupporter.net/bilder/nyheter/alta3.jpgDet er tydelig at Eggen har noe å jobbe med, det er tydelig at han enda ikke har funnet den optimale starteleveren og må la spillerne prøve seg i forskjellige posisjoner, men dagen i dag vil vi, supporterne, glemme snarest mulig, men spillerne, dere der ute på banen, bør aldri glemme denne kampen.

Den bør stå innprentet i bakhodet deres så lenge dere spiller fotball; Man vinner ikke fotballkamper uten innsatsvilje! Man må kjempe, man må vinne dueller!

Nå har Fredrikstad fått erfare hva et defensivt lag kan gjøre på kontringer. 16. mai møter vi Ørn-Horten som spiller likedann. Til og med på hjemmebane ligger de meget lavt og satser på kontringer. La oss håpe at Fredrikstad har lært. La oss ikke gå i den samme fella igjen, men ta ansvar; Vis innsats!

Det finnes ingen der ute som forlanger seier hver eneste gang, det finnes ingen som forlanger opprykk allerede i år, og det finnes ingen som tror dere er verdensmestere. Dere må gjerne tape hver eneste kamp – mot både topp- og bunnlag, men da skal dere i alle fall kunne gå av banen med rakk rygg og stoltheten i behold.

Dere skal ha kjempet. Dere skal ha vist innsats. Dere skal ha latt blodet renne og trått til i taklinger så det lukter svidd. Dere skal ha jobbet 100 % av det dere selv – maksimalt av hva hvert eneste enkeltindivid klarer. Rett og slett gjort alt for å forsøke å vinne kampen. Først da, ja, først da er det greit at dere taper kamper…



Poengbørs / Stareleveren (4-4-2)
Rino Hansen (3)
Vebjørn Hagen (1)
Tor Trondsen (4)
Tore Pedersen (3)
Pål André Czwartek (4)
Bjørnar Johannessen (3)
Håkan Söderstjerna (4)
Roger Risholt (6) BB
Roger Helland (2)
Markus Ringberg (3)
Lars Petter Hansen (3)

Kampfakta
Fredrikstad 1-3 Alta (1-0)
Fredrikstad Stadion, 3.779 tilskuere
1-0 Lars Petter Hansen
1-1 Tor-Mattis Kåven
1-2 Martin Nordbye
1-3 Øystein Esjeholm

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f