Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FFK - Ham-Kam 1-1 (1-0)

Et handlingslammet FFK

Etter en godkjent 1. omgang hvor FFK kunne gå i garderoben med 1-0 etter en flott Brian West-scoring, så får vi se en pinlig forestilling etter pause. Faktisk hakket mer pinlig enn skrivefeilen i banneret til Plankehaugen før kampen. For det blir etter hvert veldig tydelig at Ham-Kams spillere har et treningsgrunnlag som FFK åpenbart ikke er i nærheten av. De nærmest overkjører et baktungt FFK-lag de siste 45 minuttene og får også en fortjent utligning. Faktisk er FFK heldige som står igjen med 1 poeng når dommeren blåser av...
Tekst av Trond Johansen, Foto: Raymond Bråthen
Lagt ut: 13. August 2005 - 21:18

Før kampen mot Ham-Kam var det naturligvis mye fokus på Markus Ringberg og hans møte med klubben han selv bidro stort til at klatret fra 2. divisjon til Tippeligaen på to sesonger. Og holdt seg oppe i den tredje.

Ringberg sin avskjed i sommer skjedde brått og uventet, og hjemmepublikum fikk aldri noen avskjed med den populære svensken. Derfor ble det en verdig markering før dagens kamp. Skrivefeil eller ei, Ringberg satte helt sikkert pris på den massive støtten med en langvarig stående applaus som speaker etter hvert måtte avbryte, samt blomsteroverrekkelse fra Plankehaugen (klubben hadde ingen markering?).

Men etter avspark var de kampen som stod i sentrum.

Og det kunne nesten ikke ha startet bedre. FFK går ut med høyt press og virker veldig sultne på en tidlig scoring, og det er også akkurat det som skjer.

Etter bare 8 minutter sender Raymond Kvisvik en nydelig crossball til Brian West. Den snart kontraktløse amerikaneren demper ballen elegant, tar den med seg noen få meter før han fyrer av i det lengste hjørnet. En flott scoring!

Den tidlige scoringen gav FFK selvtillit, og kort tid etter er alt duket for at Øyvind Hoås kan sende FFK enda lenger opp i himmelen med en 2-0 scoring. Men på mirakuløst vis så klarer Hoås å sette ballen over idet han avslutter bare et par meter foran et åpent mål – etter et usedvanlig nydelig stykke forarbeid av Brian West.

Hadde det bare blitt 2-0 der…

Etter en god start på kampen fra FFK, så jevner spillet seg noe ut, men Ham-Kam kommer sjeldent til de store målsjansene. Det er tydelig at Bora Zivkovic og Raio Piiroja kjenner godt til Markus Ringberg. Da er det verre med hurtige Espen Olsen som ved flere anledninger er nære på.

Omgangenes siste sjanse er det imidlertid Ringberg som får, men skuddet hans fra skrå vinkel triller en halvmeter utenfor målet til Alexander Lund Hansen.

Dermed ebber omgangen ut med 1-0 til FFK. En helt grei omgang sett med FFK-øyne, selv om det kanskje ble i overkant mange feilpasninger. Brian West var god og bevegelig på topp, men de fleste brukte nok likevel pausen på å irritere seg over Hoås sin bom på åpent mål.


Ham-Kam tar over totalt

Antagelig hadde Ståle Solbakken hatt en tordentale i garderoben, for det Kamma-laget som kom på banen etter pausen var et helt annet enn det før. Og det samme kan vi si om FFK. Men da med negativt fortegn.

Fra første spark på ballen så man at gjestene ville mest, mens FFK fremstod som tamme, lite aggressive og direkte slitne. Selv om Drillo ikke hadde lagt om til 4-5-1 denne gangen, så ble likevel laget presset langt tilbake på banen.

Men det skal samtidig sies at FFK likevel spilte seg frem til noen få sjanser som faktisk kunne avgjort kampen. Etter 60 minutter gjør den nylig landslagsuttatte svensken Eddie Gustavsson en aldri så liten brøler. Kvisvik blokkerer et dårlig utspill, og ballen lander i beina på Dagfinn Enerly som fyrer av fra langt hold. Dessverre går ballen over det tomme målet. Og bare noen minutter senere brenner Øyvind Hoås sin andre kjempesjanse for dagen. Ramberg slår inn fra høyre mot første stolpe, men Hoås sin avslutning går like utenfor stolpen. Der kunne faktisk kampen vært punktert.

Men egentlig handlet det meste om gjestene fra Hamar i 2. omgang.

Ham-Kam vant ganske enkelt midtbanen og styrte derfor spillet. Petter Vaagan Moen viste også hvorfor han anses for å være av landets største talenter, med flere gode raid, pasninger og avslutninger. Samtidig satser Solbakken friskt fremover med 3 spisser: Espen Olsen, Geir Frigård (kom inn for Gullerud) og Jess Thorup (inn for Ringberg)

Etter hvert var det bare et spørsmål om tid før scoringen skulle komme. Og etter 80 minutter skjer det:

Etter et innlegg fra høyre, så river Espen Olsen seg fri inne i feltet og styrer ballen på direkten inn bak Alexander Lund Hansen. Helt fortjent 1-1.

Solbakken velger en mer defensiv strategi etter utligningen, og det skal vi kanskje si oss fornøyde med. For det blir ingen flere scoringer.


Inntrykk etter kampen...

FFK leverer som nevnt en godkjent 1. omgang. Men når så du sist at FFK spilte to gode omganger?

Det har vært mye snakk rundt intensitet, tempo og kvalitet på treningene til FFK den siste tiden. Eller mangel på sådan. Ifølge Markus Ringberg er treningene markant bedre i Ham-Kam, og nå har også Raymond Kvisvik tatt bladet fra munnen. Spillerne er for dårlig trent.

Treningsgrunnlaget legges hovedsakelig på vinterstid, og da slet FFK som kjent med flere skader på sentrale spillere – over lengre tid. Det er sikkert en grei forklaring, men det er også mulig å kompensere for et noe svakere treningsgrunnlag med høyt nivå på treningene underveis i sesongen. Og når Ham-Kam pr. i dag fortsatt har merkbart høyere nivå på sine treninger i dag sammenlignet med FFK (Ifølge Ringberg), så bør hvert fall noe kunne gjøres for å utligne den forskjellen.

Kampen i dag viste også at FFK rett og slett ikke orker nok. I 2. omgang var det tilnærmet overkjøring fra Ham-Kams side. Og det er neppe fordi spillerne har så mye bedre ferdigheter, men fordi de orker mer!

Det er også ganske underlig at kompetente trenere som Knut Torbjørn Eggen og Drillo ikke har klart å høyne nivået på treningene.

De samme trenerne viste seg for øvrig, i likhet med spillerne, fra en urovekkende handlingslammet side utover i 2. omgang. Til tross for at absolutt ingenting fungerer i hele 2. omgang, så spilles det helt til det 78. minutt før det kommer endringer – da Øyvind Hoås må tas ut på grunn av skade (!) og erstattes av Mihály Tóth. Etter 86 minutter kommer det neste byttet: Yherland McDonald for Hans Erik Ramberg. Det er ikke lett å utrette så altfor mye på så kort tid…

Når flere enkeltspillere tydelig ikke har dagen og veldig lite fungerer, så er det faktisk skremmende å se trenerne sitte tilbakelent på sidelinjen. Uten engasjement. Uten å gjøre noen bytter. Og tilsynelatende uten å gjøre endringer i det taktiske opplegget.

Nå er det et lite opphold i Tippeligaen. La oss håpe FFK bruker den tiden godt. Det vil si å få opp kvaliteten på treningene!



FFK-børsen:

Alexander Lund Hansen 4
Klarer seg greit, men viser at han mangler autoritet og ikke alltid bra samhandling med forsvaret. Svake utspill.

Lars Blixt 3
Starter bra, men gjør plutselig noen grove feil. Ikke imponerende innlegg. Grei kamp.

Bora Zivkovic 4
En del småslurv, men blir sjeldent alvorlig. God i duellene. Sliter imidlertid litt med farta til Espen Olsen.

Raio Piiroja 4
Er langt fra sitt beste nivå. Taper faktisk også et par hodedueller mot Ringberg. Er likevel nokså ruvende og sterk i duellspillet. OK langs bakken.

Trond Erik Bertelsen 5
FFKs beste i backfireren. Redder både egne og andres feil med sin ekstreme fart. Har noen gode initiativ fremover. Flink til å bryte spillet. Dessverre er ikke pasningene alltid like gode.

Dagfinn Enerly 4
Flink til å involvere seg før pause og mye delaktig i spillet. Blir litt mer borte utover i kampen, men faktisk er dette likevel en av hans beste kamper for året. Kommer til flere avslutningsforsøk.

Hans Erik Ramberg 2
Veldig skuffende. Veik i duellene, kommer mye på etterskudd og slurver i pasningsspillet. Har ganske enkelt ikke dagen og burde nok vært tatt av tidligere.

John Anders Bjørkøy 5
Sammen med Bertelsen så er Bjørkøy den som vil mest på dagens FFK-lag. Aggressiv og flink til å vinne baller. Sterk i kroppen. Men dessverre ikke like god til å fordele ballene han vinner. Bør få fornyet tillit på midtbanen.
 
Raymond Kvisvik 4
God både defensivt og offensivt før pause. Solid innsats kombinert med fine detaljer. Blir tydelig sliten utover i 2. omgang og kommer da ofte på etterskudd.

Øyvind Hoås 3
Kommer til målsjanser og har noen nærmest geniale pasninger, men helhetsinntrykket faller kraftig grunnet noen store, håpløse feilvalg. Et lite under at han klarer å skyte over på åpent mål fra 1 meter…

Brian West 5
Scorer igjen, men heller ikke nå holdt det til poeng. Veldig god før pause. Går på mange løp og det blir stadig farlig. Blir mer anonym etter hvert. Uansett – hva mer må han gjøre for å få fornyet kontrakt?


Mihály Tóth og Yherland McDonald kom inn.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340