Viking vant fortjent

(Viking - FFK 2-1) FFK fikk en drømmestart mot Viking med en flott scoring av toppscorer Simen Brenne før kvarteret var gått. FFK ble også snytt for straffespark tidlig i kampen. Men etter hvert tok Viking mer og mer over, og vant til slutt veldig fortjent 2-1 etter to mål av Egil Østenstad...
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 31. July 2005 - 21:15
FFK gikk overraskende offensivt ut på Viking Stadion og sjokkerte ganske sikkert hjemmelaget.

Hoås blir revet ned like før han skal avslutte alene mot keeper:

Men allerede før minuttet var gått, så var det undertegnede sin tur til å bli sjokkert. I avslutningsfasen av et flott FFK-angrep er Vikings Frode Hansen klart på etterskudd når han skal sette inn en takling på Øyvind Hoås. FFK har fått en del straffespark denne sesongen, men dette var nok det desidert klareste. Men utrolig nok klarer ikke dommeren å få med seg situasjonen og lar spillet gå videre. Helt ubegripelig.

FFK-spillerne er tydelig oppildnet og fortsetter å ha grep om kampen. Og etter 13 minutter kommer belønningen. Et langt innkast fra Bertelsen blir stusset videre av en Viking-spiller (!) og på et klassisk løp bakfra kommer Simen Brenne og sender ballen inn i nærmeste hjørne. Det var den sjette scoringen denne sesongen for midtbanespilleren, og en pangåpning for FFK.

Men etter 20-25 minutter skjer noe med FFK. Spillerne klarer ikke å holde trykket oppe, og gradvis tar Viking over kampen og presser på for utligningen. Det ser flere ganger ut til at Viking skal få en scoring før pause, men Thomas Myhre redder alt som kommer.

Dessverre starter 2. omgang veldig likt slik 1. omgang sluttet – med et ganske massivt Viking-overtak og et baktungt FFK-lag som sliter med å holde ballen i laget. Og etter 54 minutter klarer ikke Myhre å stå i mot presset lenger. Han gir en retur på et langskudd fra Kopteff, og da er selvfølgelig Egil Østenstad frempå og setter ballen i mål.

Etter 60 minutter forstår Drillo at noe må gjøres. Martin Wiig og Hans Erik Ramberg kommer inn for henholdsvis Brian West og Dagfinn Enerly. Uten at det hjelper nevneverdig.

For etter 73 minutter dukker Egil Østenstad opp på nytt. Etter et innlegg fra Sigurdsson kommer Østenstad stormende mot første stolpe, kjemper seg fri fra Bora Zivkovic, og løfter ballen over en sjanseløs Thomas Myhre.

Og flere scoringer ble det ikke. Viking dro i land en helt fortjent seier. FFK spilte god fotball i 20 minutter, men mindre bra i de resterende 70. Og det holder ikke til poeng på Viking Stadion.

Neste kamp er allerede på onsdag. Da kommer Rosenborg til Stadion!