Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

- Vi rykker ikke ned

Det slo Drillo fast etter gårsdagens artisterikamp. Og det er ikke rart at den tidligere landslagstreneren gliste fra øre til øre. For høstens forsterkninger gjorde det de skulle – i begge ender av banen. – Det var moro å vinne en jevn kamp igjen, sa Drillo med et lettelses sukk.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 25. July 2005 - 11:01
http://www.f-b.no/annonser/ffksupporter/myhre.jpg
Thomas Myhre gav publikum en keepertrygghet man sjeldent opplever på Fredrikstad Stadion.

For det kunne fort ha tippet begge veier. Allerede etter elleve minutter beviste Thomas Myhre hvorfor akkurat han er Norges ubestridte landslagskeeper. Jo Tessem headet godt mot hjørnet, men med en strålende enhåndsredning via stolpen ble Fredrikstad reddet fra høstsesongens første baklengs.

Rusk i forsvaret

Selv Myhre måtte gi tapt bare fem minutter senere. Tre Lyn-spillere rundlurte offsidefella og de gode løpene bakfra brakte de alene mot FFK-keeperen. Uselvvisk pirket Christoffer Dahl ballen til siden og Jan Derek Sørensen kunne sette ballen sikkert i det åpne målet. Og ja, du leste riktig; Tre spillere alene igjennom og det var aldri offside.

- Vi sleit i den bakre firer’n før pause. Vi slapp de til i mellomrommet og satset på offside. Bingoforsvar kaller jeg det. Vi fikk rettet på en del i pausen, men Lyn var gode – mye bedre enn Start. Det var såpass jevnt at det kunne ha tippet begge veier, fortalte FFK-treneren etter kampslutt.

Mål av internasjonal klasse

Men i det 23. spilleminutt kommer et angrep som trolig fløy rett inn i Drillos hjerte. Lyn er i angrep og dermed i ubalanse. Thomas Myhre snapper opp ballen og med et hurtig kast setter han i gang spillet mot høyreback Pål André Czwartek. Turen går videre til West, som jobber godt, vinner sin duell og spiller Simen Brenne på blank goal.

Med en spiller i ryggen og i fullt firsprang skrur Simen Brenne ballen i det lengste hjørnet med utsiden av foten. Rett og slett en fantastisk prestasjon!

Etter det tok Fredrikstad mer og mer over. West fyrte av et godt skudd og Al-Habsi måtte slå ballen til corner med et tigersprang. Minuttet senere er det Hoås som viser dribleferdigheter før han smeller ballen i tverrleggeren. Deretter er det skuddspesialist Enerly sin tur, men ballen fyker liker over tverrleggeren.

Raio-comeback

Raio Piiroja entret også banen til enorm jubel blant FFK-tilhengerne.

- Det var avtalt at jeg skulle spille 2. omgang i dag, men når Helland måtte ut med skade, så var det bare å kaste seg innpå. Jeg tror jeg er klar for 90 minutter nå. Under kampen kjente jeg ingenting til skaden, men jeg er litt sår etter kampslutt, fortalte den nygifte og fiskegale estlenderen.

- Jeg slo opp en skade som har gitt meg litt problemer bak i låret tidligere, fortalte Roger Helland etter kampslutt.

2. omgang

2. omgang gikk langt mer rolig for seg, men Lyn var farlig frempå ved flere anledninger. Bare fem minutter ut i omgangen fyrer Mounir Hamoud av et langskudd, men det reddet selvsagt Myhre. Og i det 65. spilleminutt hadde Myhre nok en strålende enhåndsredning.

Endelig offisielt spiss

Martin Wiig entret banen etter 76 minutter og gjorde en god figur. Det er tydelig at Drillo har troen på ham og Wiig har vist meget lovende takter den siste tiden.

- Det har fungert bra i det siste egentlig. Jeg kom hit for å spille 4-4-2 og i forrige uke ble jeg offisielt spiss igjen. Det er treningene til uka som avgjør om jeg får starte neste kamp, men det begynner å løsne litt, var Wiig sin kommentar etter kampslutt.

- Hurtighet var min store spisskompetanse, men jeg har trent en del styrke og er ikke så rask som tidligere, avsluttet Wiig.

http://www.f-b.no/annonser/ffksupporter/kvisvik.jpg
Fantomscoringen av Kvisvik brakte frem storgliset blant de fleste.

Nedbetalingen har begynt

Men det alle snakker om etter gårsdagens kamp var verken Brennes elegante skru, Raios comeback, Myhres debut eller at Wiig nå offisielt er spiss igjen. All oppmerksomheten stjal halvbergenseren Raymond Kvisvik med en praktfull scoring.

West fosset ned mot cornerflagget og la et nydelig innlegg inn i feltet. Klin alene lar man ikke Kvisvik stå ustraffet. Med en skuddteknikk ut av en annen verden måket han ballen på helvolley via tverrleggeren og i mål – med høyrebeinet! Al-Habsi rakk knapt å reagere. Utvilsomt årets scoring så langt.

Og feiringen var av den arrogante sorten – stillestående og med armene ut til siden.

- Raymond er så enbent som det går an, men alle kan treffe en eller annen gang. Et realt vådeskudd, gliste Thomas Myhre etter kampslutt.

- Han påstår at han traff akkurat der han siktet, men be ham bli med ut på matta og legge ti slike baller til, så skal du se at alle blåser langt over. Men det gjelder å gjøre det i kampsituasjon, gliste han mobbende videre mot Greåkergutten.

- Vi får vel nesten unnskylde Thomas. Han har vært mye ute i det store utland og ikke helt fulgt med. Jeg har alltid vært tobent helt fra småguttdagene i Greåker, men jeg måtte operere for jumpers knee i høyrebeinet og da ble det til at jeg brukte venstrebenet mest, kontret Kvisvik.

- Det er bare å grave i arkivene deres, så finner dere mange vådeskudd med høyrebeinet. Men da kan du jo vinkle det over på at jeg alltid har vært like dårlig med begge beina, avsluttet Kvisvik med et glimt i øyet.

Vensterback Bertelsen var heller ikke i tvil.

- Dette var en perfekt start på høstsesongen, avsluttet Trond-Erik Bertelsen.


Spillerbørsen

Thomas Myhre 7
Viser at han er en matchvinner og kan bety flere ekstra poeng for laget allerede i sin debut. Varter opp med et er par klasseredninger som viser hvorfor han er landets beste. Autoritær og sikker i feltet, rask til å sette i gang spillet og vet samtidig når han skal ta seg god tid.

Pål André Czwartek 4
God før pause. Har blant annet en opptreden hvor han løper opp lynraske Hamoud og setter inn en perfekt tackling innenfor 16-meteren. Modig og veldig bra. Slurver mer etter pause og gjør mange feil som faktisk kan bli skjebnesvangre. Har til dels store problemer med Hamoud.

Roger Helland 4
God de første minuttene hvor han vinner noen dueller, men får gradvis litt problemer. Sliter med tempo og plassering mot raske Lyn-angripere. Blir byttet ut etter en halvtime med skade.

Bora Zivkovic 5
Sliter med å samle forsvaret i store deler av kampen, spesielt første halvdel av første omgang hvor Lyn kommer altfor lett til ved flere anledninger. Ikke like ruvende som vanlig, men spiller seg opp og vinner tross alt de fleste duellene!

Trond Erik Bertelsen 7
Suveren kamp! Blir bare bedre og bedre. Løper opp motspillere, setter inn gode tacklinger, bryter av spillet, gode pasninger, solid innsats. Utvilsomt blant banens beste spillere.

Dagfinn Enerly 4
Klarer dessverre ikke å sette sitt preg på denne kampen heller. Middels gode dødballer og pasninger, men mangler kanskje også litt bevegelse rundt seg.

John Anders Bjørkøy 5
En positiv debut i Tippeligaen. Virker kanskje som at tempoet er litt høyere enn hva han er vant med, men løser de fleste situasjonene bra. Sterk i kroppen og er spesielt god i det defensive arbeidet på midten.

Simen Brenne 5
Fantastisk scoring av internasjonalt format. Dessverre skjemmes helhetsinntrykket av at han gjør litt for mange enkle feil lenger tilbake på banen. Prøver litt for ofte på vanskelige løsninger, noe som fort får fatale konsekvenser. Men løper mye og forsøker å være kreativ hele tiden.

Raymond Kvisvik 5
Matchvinner i debuten med en praktscoring. Men utover den viktige scoringen, så var Kvisvik faktisk langt bedre defensivt enn offensivt. Jobber bra, men sprudler sjeldent. Var mer delaktig i treningskampen mot Vålerenga, men er den typen spiller som på en middels dag plutselig blir genial i noen små sekunder – og i dag var det forskjellen på 1 og 3 poeng!

Øyvind Hoås 4
Mye involvert og god før pause. Viser klasse når han i trengt posisjon vender bort en Lyn-spiller med "cruyff-finte" og skyter i tverrliggeren fra skrått hold. Blir mer borte utover i kampen før han byttes ut til fordel for Martin Wiig.

Brian West 6
Endelig spiller Brian West 90 minutter, og han viser at han er en viktig spiller for laget. Har bra blikk for spillet, noe som i dag resulterer i to målgivende pasninger. Går også på mange løp. Er bevegelig, men blir mer borte etter hvert og får heller ikke så gode baller å jobbe med.

Raio Piiroja 5
Kommer inn for Helland etter drøye 30 minutter til publikums store begeistring. Er stort sett solid i sitt comeback. Bemerkelsesverdig lite preget av manglende kamptrening. Konge i lufta og flink til å lese spillet.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340