Husk meg
Brukernavn
Passord

Innsatsen tilbake – poengene fraværende

(FFK – Start 1-2) Det har vært mye snakk om manglende innsats de siste kampene. Etter kampen mot serieleder Start er det imidlertid ikke noe tema lenger. For FFK tok tak i kampen fra første sekund og var lenge klart bedre enn overraskelseslaget fra Kristiansand. Laget kom også tilbake etter at Start blodig urettferdig scoret på sin første sjanse. I 2. omgang vippet det frem og tilbake. Men idet klokka tikker mot 90 minutter får vi en uhyggelig påminnelse om hvorfor Start ligger der de gjør på tabellen…
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 04. July 2005 - 03:06
PS! Vår faste og eminente artikkelforfatter fra hjemmekampene (ja, Øystein Holt), har pådratt seg sykdom (visstnok ikke som følge av en fuktig lørdagskveld denne gangen?) og var forhindret fra å dra på Stadion. Derfor har vi heller ingen intervjuer eller bilder. Isteden blir det noen refleksjoner fra undertegnede denne gang…

Det ble altså tap mot Start i den siste kampen før ferien…

Men det begynte bra. Veldig bra, faktisk.

For det er vanskelig å si seg uenig med vår mest medieeksponerte assistenttrener som slo fast at det FFK presterte før pause i dag kvalifiserte til årsbeste. Spesielt de første 25 minuttene var FFK gode. Da fremstod Start som alt annet enn laget som uansett resultat i denne kampen, kom til å ta sommerferie på topp av Tippeliga-tabellen.

Og kanskje nettopp det preget Start litt. For selv om de muligens ble tatt på senga av et offensivt og nesten sprudlende (ja, faktisk også hardtarbeidende) FFK-lag, så virket gjestene både uinspirerte og tunge beina. Noe som ikke er helt uforståelig siden de gjennomførte 120 seige minutter mot Vålerenga på torsdag.

Men vi velger heller å tro at det var FFK som gjorde Start dårlige.

Det tok faktisk bare 50 sekunder før FFK spilte seg frem til den første sjansen. Etter en god corner fra Yherland McDonald, faller ballen ned i beina på Markus Ringberg. Dessverre har han startet kampen med ryggsekk, og skyter derfor ballen over mål fra god posisjon. Uansett – en oppløftende start.

Og bare et par minutter senere blir det mer moro på Stadion. Igjen er McDonald nest sist på ballen idet han slår et fint innlegg til Hoås, men avslutningen er også denne gang for dårlig. Men publikum liker det de ser. Og etter 4 minutter stiger forventningene. FFK får frispark like utenfor 16-meteren, og Simen Brenne vikarierer som frisparkskytter i Enerly og Risholt sine fravær. Brenne treffer imidlertid muren og publikum må ta til takke med corner fremfor mål.

Etter 7 minutter noterer vi første situasjon hvor dommertrioen frarøver FFK noe som kunne blitt en farlig målsjanse. Yherland McDonald løper opp en lang ball på sin venstre kant, rekker den akkurat før den triller over linja, runder Start sin back og setter fart mot 16-meteren, men… Assistentdommeren dummer seg regelrett ut når han vinker ballen over sidelinjen. Håpløst.

Men McDonald har mer på lager. Etter 16 minutter vender han elegant bort to Start-spillere nesten nede ved cornerflagget, rykker ifra og spiller frem Ringberg som lurer inne i feltet. Ringberg bryster ballen tilbake til Hoås som kommer rettvendt og kan avslutte, men dessverre ser Hoås ut til å ha skulket avslutningstreningene denne uka. Det nydelige angrepet skjemmes nemlig av en svak avslutning. Nok en stor FFK-sjanse uten tellende resultat.

Innimellom alt det positive, tar vi også med en mindre positiv nyhet. For etter drøye 20 minutter pådrar Simen Brenne sitt fjerde gule kort for året. Det forrige gule kortet kom da en motspiller sparket ballen opp i armene hans, mens denne gang viftet dommeren med gulfargen etter at Brenne hadde gjennomført en hard – men fair – tackling. Dette var i grunn den første av hva som etter hvert skulle bli en rekke tvilsomme avgjørelser av hoveddommer Per Ivar Staberg. Fra og med neste gule kort må Brenne sone karantene etter hver kamp han får se gulfargen…

Kanskje svirrer det fortsatt i hodet på Brenne når han etter 28 minutter roter det skikkelig til for seg selv på egen banehalvdel. En Start-spiller snapper opp ballen og kommer til innlegg. Foran mål finner han hodespesialisten Marius Johnsen som kommer seg fri fra Roger Helland og stanger ballen inn bak Steinar Sørlie. Dermed står det uforståelig nok 1-0 til Start…

Hva skulle skje nå? Jeg var sikkert ikke den eneste på tribunen som med gru tenkte tilbake til kampene på Åråsen og Nadderud hvor laget falt helt sammen etter scoringer i mot etter drøye halvtimen. Men i dag var alt annerledes.

Bare to minutter etterpå svarer nemlig FFK på tiltale. En lang ball blir slått opp fra Trond Erik Bertelsen i retning Hoås. Fyrtårnet vinner duellen, og Yherland McDonald er ivrig på å vinne andreballen. Med en herlig innsats kaster han seg inn i en duell, kommer ut av den med ballen i beina og jager den inn foran mål. Der står selvsagt Markus Ringberg, og han er iskald idet han vipper ballen forbi Nilssen og utligner for FFK. Trenger vi å si at vi syntes det var VELDIG fortjent?

Ekstra morsomt var det at forarbeidet til scoringen nesten ene og alene kom som følge av iherdig INNSATS!

Etter utligningen kommer faktisk Start litt mer med i spillet. Alex Valencia har blant annet en god mulighet hvor han skyter over fra god posisjon. Men FFK er likevel best i banespillet og kan etter hvert gå til pause med vissheten om at dette er dagen hvor man kan beseire serielederen…

Men for å gjøre en lang historie kort, så vet vi dessverre altfor godt at det ikke skjer. 2. omgang blir ikke like innholdsrik som den første, og spillet bærer mer preg av å bølge frem og tilbake. Begge lagene har sine sjanser, men ingen klarer å skape det helt store trykket.

Så skjer det. Klokka viser 89 minutter. Det starter egentlig med at Lars Blixt kommer akkurat litt for sent inn i tacklingen med lynraske Stefan Bärlin slik at Staberg ser seg nødt til å blåse frispark (og gi gult kort til Blixt som dermed må stå over neste kamp…) Frisparket blir klarert i første omgang, men Start holder på ballen. Ballen kommer inn i feltet på nytt og det oppstår en duell mellom Ben Wright og Steinar Sørlie. Førstnevnte dunker helt tydelig bort Sørlie med albuen, og Sørlie må også ned for å ta telling og summe seg etter situasjonen. Staberg fikk imidlertid ikke med seg dette og signaliserte corner.

Akkurat det skulle bli skjebnesvangert. Det ender som alle nå vet med at Marius Johnsen nærmest løper ballen inn i målet med pannebrasken og avgjør derved kampen.

Bittert.

FFK produserte faktisk to-tre gode sjanser både på overtid og på overtid av overtid, men det ville seg ikke. Dette var bare ikke dagen.

Bittert var det også at Staberg gjorde nok en tabbe i vår disfavør midtveis i 2. omgang. Markus Ringberg blir tatt hardt i ryggen, men klarer likevel å flikke ballen gjennom til Wiig som kommer på et flott løp gjennom og faktisk kunne kommet i en alene-mot-keeper-situasjon. Da er det bare hodeløst av Staberg å blåse frispark til Ringberg og ikke benytte seg av fordelsparagrafen som kunne vært gull verdt for FFK.

Referatet er vel heller ikke fullstendig før vi har tatt med den kanskje største FFK-sjansen. Den kom etter en corner i det 80. minutt. Corneren blir slått mot bakre stolpe hvor ballen heades tilbake foran mål. Der foretar Bora Zivkovic en akrobatisk form for brassespark, og det er bare så vidt at ballen ikke går på riktig side av stolpen.

Men dette var altså ikke dagen hvor det var stang inn for FFK. Det var det imidlertid for Start, og det er sikkert derfor de også befinner seg på topp.

Nå tar vi sommerferie…


Spillerbørsen:

Steinar Sørlie 4
Ofte på halvdistanse og virker usikker. Henter seg inn med et par veldig fine redninger.

Lars Blixt 4
Solid i 1. omgang. Har full kontroll defensivt. Ikke så mye med fremover. Litt mer problemer etter pause, men klarer seg stort sett greit. Slipper sjeldent motstanderen forbi.

Bora Zivkovic 5
Sterk i duellene og løser de fleste situasjonene med fin forståelse for spillet. Har bare noen få misser. Kunne kanskje avverget den siste scoringen hvor han ikke klarer å holde følge med Marius Johnsen som stanger ballen inn i mål.

Roger Helland 4
Noen mindre gode avklareringer, men stort sett solid. Roter det nesten til for seg selv ved et par anledninger. God i duellene.

Trond Erik Bertelsen 6
Ny positiv kamp fra venstrevingen. Nøytraliserer landslagsaktuelle Alex Valencia. Herlig innsats, det spruter i tacklingene og løper opp de fleste ballene.

Pål André Czwartek 4
Spiller i uvant posisjon og lider nok litt under det. Klarer den defensive biten greit, hvert fall før pause, men sjeldent med fremover – selv om han til tider har store rom å boltre seg i. Har grei adresse på innleggene. Blir veldig sliten utover i kampen og burde kanskje vært byttet ut tidligere.

Simen Brenne 5
Spiller som vanlig med høy risiko og mister derfor ballen en del. Denne gang fikk det drastiske konsekvenser ved én anledning. Men det er likevel umulig å påstå at Brenne gjør en dårlig kamp. For det gjør han ikke. Han har en herlig innstilling og innsats og har driv med ballen. Men vi ser gjerne at han ikke mister ballen så ofte…

Michael Røn 4
Jobber og sliter uten å prege kampen. Mest positiv den første halvtimen. Får seg en smell og preges kanskje litt av det. Byttes ut relativt tidlig i 2. omgang.

Yherland McDonald 6
Kanskje FFKs største profil denne kampen. Kombinerer innsats og sine ekstreme ferdigheter (fart og teknikk) på en effektiv måte, selv om det kanskje blir litt for mye stillestående dribling og fiksfakseri i perioder. Solid forarbeid til scoringen. Byttes ut, angivelig pga skade.

Markus Ringberg 4
Iskald avslutning da han scorer for tredje gang i år. Jobber og sliter, men skaper ikke veldig mye foruten scoringen. En kamp på det jevne.

Øyvind Hoås 5
Det er lett å se at han trives bedre på topp enn på kanten. Vinner så å si alt i lufta, og glimrer også av og til langs bakken. Skaper kanskje ikke så mye som man kunne håpe, men gjør et positivt inntrykk og kan være på vei mot formen. I dag viser han også en innsats som vi aldri har sett av ham i FFK-drakt tidligere.

Martin Wiig 5
Kommer inn for McDonald tidlig i 2. omgang og gjør sakene sine bra på venstre kant. Mange positive initiativ og sterk i duellspillet.

Christian Petersen 2
Får en halvtime på den sentrale midtbanen, men leverer en usedvanlig slett søknad om mer spilletid. Feilpasningene florerer og kommer hele tiden på etterskudd.

Tarik El Younoussi kom inn på tampen av kampen og fikk sin debut i Tippeligaen. Vi gratulerer.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340