En FLAU forestilling

(Molde – FFK 2-1) FFK skapte bokstavelig talt ingenting på Molde Stadion før Markus Ringberg, ut av intet, headet inn 1-1 omtrent et kvarter før slutt. Da lå det an til at FFK på nytt kunne rane med seg nye poeng på bortebane. Men dagens dommer, Krokdal, syntes åpenbart synd på hjemmelaget og gav de et kontroversielt straffespark bare noen minutter senere. Molde scoret på straffesparket og kontrollerte deretter inn seieren.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 19. June 2005 - 21:11
Man mister litt lysten på å skrive fra kampen når samtlige FFK-spillere viser en så altoverskyggende mangel på innsats i alt de foretar seg at de burde flaue og pinlig berørt i flere dager fremover. For dette var grusomt dårlig. Faktisk enda verre enn bortekampen mot Aalesund. Det sier sitt. FFK trives tydeligvis ikke på nordvestlandet i år.

Molde tok initiativet fra første minutt. De var først på alle ballene, viste entusiasme og aggressivitet. De viste rett og slett, både kollektivt og individuelt, at denne kampen VILLE de vinne. For FFKs del – det stikk motsatte.

FFK skaper faktisk ikke engang en eneste halvsjanse de første 45 minuttene. Molde på sin side spiller seg frem til flere gode sjanser, og får også belønning for strevet. Etter ca 25 minutter viser nemlig Rob Friend sine egenskaper inne i boksen når han dukker opp på bakerste stolpe og setter ballen i mål etter et fint innlegg fra høyre. Ledelsen var helt fortjent etter at Molde hadde skapt en rekke sjanser. Spesielt skapte Molde svært mye via sin høyre side.

Vi blir ikke akkurat mer optimistiske når Helland må ut med skade etter 30 minutter. Friend går stygt inn i en duell med Helland, men Krokdal som har for vane å overse slike situasjoner, lar spillet gå. Christian Petersen kommer inn for Helland.

1-0 står seg frem til pause, og omgangen har vært preget av et håpløst FFK-lag som mangler både presisjon og innsats over hele linja, men også et forholdsvis friskt Molde-lag og en dommer som blåser i hytt og pine.

FFK har nesten gjort det for vane å levere skrekkelig dårlige 1. omganger den sist tiden (dette er noe som det MÅ tas tak i nå), så selv om det så begredelig ut, så hadde vi et ørlite håp om at det kunne bedre seg etter en tordentale av Drillo, Eggen og Ahlsen i garderoben.

Men uten innsats så går det ikke. For kampen fortsetter i samme spor, og etter 60 minutter smeller det i tverrliggeren bak Sørlie. En god Rob Friend fyrer av et knallhardt skudd fra ca 16 meter, men ballen treffer altså treverket og fyker ut på banen igjen. FFK har griseflaks.

Når 2. omgang har fått satt seg uten at FFK har blitt stort bedre, så bestemmer Drillo seg for å endre litt på laget. En blek Øyvind Hoås som aldri ble noen trussel mot gamle lagkamerater ble tatt ut til fordel for Lars Blixt. Dermed gikk Bertelsen opp på venstre midtbane (hvor han gjorde en god figur mot Sandefjord i cupen) og Blixt ned på venstreback.

Men det hjelper lite. Faktisk har klokka tikket til det 65. minutt før FFK får sitt første skudd på mål. Det er imidlertid allerede blåst for offside før Ringberg avslutter. Det hele er bare tragikomisk.

Noen minutter etterpå skaper FFK sin første halvsjanse i kampen. Det skjer etter den innøvde cornervarianten hvor ballen spilles høyt ut mot motsatt kant av 16-meteren hvor det fyres av på volley. Men avslutningen er denne gang ikke all verden, og ballen går til side for mål.

To minutter senere spiller Molde seg frem til en ny stor sjanse. En lang ball blir slått inn i feltet, og en sterk Friend vender unna og får avsluttet fra vel 5 meter. Men han kommer bakpå og ballen går heldigvis over mål. FFK-forsvaret slet i hele kampen med den tidligere Moss-spissen.

Så skjer mirakelet. Det helt uventede. Og blodig urettferdige.

Det er gått 77 minutter når en ball blir slått inn fra venstre, og inne i feltet kaster Ringberg seg frem og header ballen mot mål hvor den suser inn bak Moldeskred.

Skulle én sjanse og ett mål holde til ett poeng?

Dommer Krokdal ville det annerledes.

For bare noen minutter etter FFKs heldige utligning, så mener Krokdal å se at Czwartek bruker ufine midler i en tett duell med Friend inne i boksen. Det så ut som en helt vanlig duell inne i feltet, men helt ut av det blå bestemmer dagens pipeglade dommer seg for å avgjøre kampen. Plutselig bestemmer han seg for å plassere seg selv i begivenhetens sentrum når han stiller seg på straffemerket og til alles overraskelse signaliserer straffespark.

Pål André Czwartek og de andre FFK-spillerne var naturligvis forundret.

- Vi har kroppskontakt begge to, men jeg føler at han (Friend) sklir og tar med meg samtidig. Jeg mener at det var feil idømt straffespark og tror Friend også ble overrasket. Det virket også som at dommeren ble litt usikker når han så reaksjonene. Det er litt bittert å tape poeng på en sånn måte, sa en oppgitt Czwartek til Radio Fredrikstad etter at han hadde summet seg på vei hjem fra Molde.

For FFK klarer ikke å komme tilbake en gang til. Bertelsen har et godt forsøk på et frispark fra omtrent 25 meter noen minutter før full tid, men Moldeskred redder skuddet greit.

Når Krokdal endelig blåser for siste gang i fløyta, så tar det ikke mange sekundene før han er omkranset av spillere og ledere fra FFK. Vi føler oss ganske sikre på hva som var tema…

Selv om det er bittert å tape på denne måten, så var det kanskje "greit" i dag. For i dag gjorde det direkte vondt å se på FFK. Mot bedre motstand ville FFK tapt denne kampen med minst fem-seks mål. For Molde er et lag FFK absolutt bør være på høyde med. Men når Tippeligaen er så jevn og tett som den er i år, så blir man sjanseløse uten innsats. I dag var innsatsen helt fraværende for FFKs del, mens Molde så ut til å like seg godt foran de om lag 5000 fremmøtte på Molde Stadion.

Dette fortjente ikke de tilreisende fra Plankehaugen som bruker masse tid og penger på å komme seg til Molde for å se sine helter i aksjon. Nesten et helt døgn i buss for å se det FFK presterte i 90 minutter? Kanskje burde de overbetalte spillerne (hvert fall slik de fremstod i dag) betale utgiftene til supporternes tur. For dette var FLAUT.

Nå venter en ny vanskelig bortekamp mot formsterke Lillestrøm på Åråsen. Jeg fryser på ryggen over tanken på hvordan det kan ende om FFK fortsetter i denne stilen…

PS! Simen Brenne sitt gule kort gjør at han må stå over neste kamp (Lillestrøm). For øvrig et ganske uforståelig gult kort som kommer når en Molde-spiller forsøker å spille ballen forbi Brenne, men treffer armen… Nok en hårreisende avgjørelse av Krokdal.

Sukk… Dette var så absolutt ikke FFKs dag.

PS! Roger Risholt har skrevet litt igjen!