Årets opphenting!

(FFK-Bodø/Glimt 3-2) Etter en omgang hvor det var noe dødt og tamt over hele FFK, våknet hjemmelaget til live etter pausen og viste vilje og tæl. Resultatet ble snudd på hodet og til slutt kunne FFK forlate banen med en ny, fortjent seier.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 13. June 2005 - 01:47
Det hele begynte på verst tenkelig måte: Hans Erik Ramberg sleivsparker en klarering av verste sort og det ender som en perfekt pasning. Steinar Sørlie stormer ut for å forhindre det uunngåelige, men klomser det hele til. Trond Fredrik Ludvigsen vipper ballen forbi FFK-keeperen og setter ballen i det åpne målet fra skrå vinkel. Sløvt av Ramberg, sløvt av Sørlie, men elegant utført av Ludvigsen. 0-1 blir dermed bokført på det aristokratiske kampuret, som viser at bare 4 minutter har passert.

Den neste halvtimen blir en kjedelig affære, hvor det er to dårlige lag på banen. FFK er dårlige med ball, uten ball og i det hele tatt. Først etter 36 minutter skjer det noe som er verdt å nevne: Hele tre Glimt-spillere lurer offsidefella og Christian Berg har fri vei til mål. Heldigvis gjør det kraftige regnværet nytte for seg og Glimt-spilleren sklir over ende og sjansen blir spolert. Her var FFK virkelig heldige!

Minuttet senere skaper FFK trolig sin eneste sjanse i første omgang: Mikael Røn velger å ikke bruke medspillerne, trekker seg mot venstre og avslutter til høyre. Skuddet er godt nok, men ballen sniker seg like utenfor stolpen.

Glimt svarer momentant og er kriminelt effektive i dag. En corner stusses rett i beina til Runar Berg, og midtbanedirigenten avslutter over en liggende Steinar Sørlie. Trond Erik Bertelsen redder på strek, men klareringen havner hos en Glimtspiller. På nytt legges ballen inn i feltet til Runar Berg, og selv ikke tre FFK-spillere er nok til å klarere ballen. Dermed står det 2-0 til gjestene fra Bodø. Knapt tre sjanser hadde gjestene, men det endte altså med to scoringer.

I pausen bestemmer spillerne seg for å ta seg selv i nakken, og det burde de strengt talt tenkt på før start. Nok engang spiller FFK en 1. omgang langt unner pari og må jage etter en utligning. Startdebutantene Mikael Røn og Yherland McDonald gjør sakene sine godt, og er sterkt delaktig i å snu kampen. Lund Hansen viste også at han ikke har gitt opp kampen om keeperplassen.

- Steinar Sørlie tråkket på en spiker på fredag og foten ble bare vondere utover i kampen. Dermed valgte vi å sette inn Lund Hansen i stedet, fortalte Harry Hansen.

5 minutter ut i 2. omgang faller Simen Brenne, men McDonald er på plass og snapper opp ballen. Unggutten gjør alt etter læreboka og legger ballen 45 grader ut. Mikael Røn klinker til, men skuddet fyker en meter utenfor. Absolutt godkjent av debutantene.

- Jeg fikk nesten ikke sove i natt og har hatt sommerfugler i magen i hele dag, men det forsvant i det jeg fikk mitt første spark på ballen. Alle i klubben er så hjelpsomme og gjør alt for at jeg skal bli en bedre spiller. Spesielt har jeg fått høre det fra Egil: ”Come on, Mackie! You have to work!” og da kan jeg ikke gjøre annet enn å løpe litt, humrer Yherland McDonald.

Etter 57 minutter stormer McDonald hjemover, takler perfekt og stopper en Glimt-kontring. Brenne sender av gårde en lang ball, Brian West hopper over og Markus Ringberg er brått alene igjennom. Man kan tydelig se av spissen mangler selvtillit i det han stopper opp, ser etter medspillere, og fyrer av et skudd uten den helt store troen. Skuddet derimot er knakende godt og sniker seg inn helt nede via stolperoten og i mål. Opphentingen er i gang og Markus Ringberg sin feiring sier alt om hvor deilig det må ha vært å endelig score igjen.

- Jeg har ikke all verdens fart og det vet alle på banen. Jeg stopper litt for å se etter Brian, men så tenkte jeg bare ”f… heller” og fyrte av et skudd. Faktisk trodde jeg ikke at det kom til å gå inn, så det var fantastisk deilig å se den snike seg inn i hjørnet, fortalte Markus Ringberg.

- Nå har jeg latt skjegget gro i 30 dager og det klør så sinnssykt! Man blir nesten gal, så det var deilig å score nå, forteller svensken som ikke vil love at han kommer til å signere ny kontrakt med klubben. Familien trives utrolig godt, men når dattera begynner å snakke norsk, så er det krise!

De neste ti minuttene byr på et par sjanser til begge lag. Glimt kontrer og hele FFK-forsvaret følger førstebølgen. Ingen tenker tanken om at det kan kommer flere spillere. På bakerste stolpe står to Glimt-spillere ventende og kun en god Lund Hansen forhindrer gjestene i å øke ledelsen. FFK på sin side fikk et frispark i meget god posisjon, men Enerly setter ballen i en spiller som var nærmere 6 enn 9 meter unna ballen. Bertelsen har også et kraftfullt skudd fra 40 meter, men dessverre fyker det et godt stykke over.

I det 70. spilleminutt er West på vei igjennom og blir foræret en noe tvilsom straffe. Kampen sett over ett, så hadde FFK før dette et par situasjoner på grensen til straffespark, og trolig var det en liten kompensasjon fra dommeren sin side. Lars Blixt trer frem og ekspediterer ballen i mål. Tor-Egil Horn er på ballen og vi har nok sett bedre straffer, men hva gjør vel det, så lenge det blir scoring. 2-2.

Tre minutter før slutt setter Bertelsen fart fremover på banen. Han stormer ned venstrekanten og slår et meget godt innlegg. Markus Ringberg gir alt, kommer foran Glimt-stopperen og halvveis flikker ballen i mål. En merkelig scoring, men akk så typisk Markus Ringberg! Herlig!

- Jeg følte at det var årsbeste fra min side og at jeg fulgte opp Italia-kampen. Det gjelder å ikke gi de noe selvtillit fra starten av, og det føler jeg at jeg klart i dag, sa Trond Erik Bertelsen.

I kampens siste ordinære spillerminutt roper Glimt-spillerne på straffe, men dommeren trekker situasjonen utenfor sekstenmeteren. Runar Berg kliner til og ballen smeller i tverrleggeren, diagonalt ned i bakken og blir til slutt klarert. En gigantisk sjanse til gjestene på tampen av kampen, men det ville seg altså ikke. FFK tar dermed årets fjerde trepoenger!

- Dette var veldig viktig for klubben. Nå fikk vi vist for oss selv om vi skal være med på øvre halvdel eller nede sumpen, kommenterte Per Egil Ahlsen etter kampslutt.

Les for øvrig egen sak om Brian West.

Spillerbørsen

Steinar Sørlie 3
Veldig dårlig involvering på det første målet og kunne kanskje også avverget corneren som førte til det andre. Fortsatt ikke veldig god på igangsettinger. Byttes ut ved pause.

Lars Blixt 4
Sliter litt før pause (i likhet med de aller fleste), men spiller seg veldig opp etter pause. Da er han forholdsvis trygg og blir sjeldent forbipassert. Scorer på straffe.

Bora Zivkovic 3
Årsverste. Slurver med pasningene og gjør uvanlig mange feil for ham å være.

Roger Helland 3
Spiller i likhet med Zivkovic sin svakeste kamp for året. Ikke like trygg som tidligere. Har synlige tempoproblemer og sliter med det raske underlaget.

Trond Erik Bertelsen 4
Sliter fortsatt litt for mye med pasningene, men har innsats så det holder. Langt bedre enn mot Aalesund.

Dagfinn Enerly 3
En svak kamp. Varierende kvalitet på dødball og pasninger, og melder seg aldri inn i midtbanekrigen. Står for mye og ser på.

Michael Røn 5
Ble av juryen på Stadion kåret til FFKs beste spiller, og vi er enige. Den eneste som stod frem som positiv før pause. Mange initiativ, gode løp og sugen på å avslutte. Gjør også mye bra etter pause når han også får mer hjelp av lagkameratene. En solid søknad om å få flere sjanser fra start.

Hans Erik Ramberg 2
Usedvanlig svak de 40 minuttene han spiller. Gjør mange grove feil i pasningsspillet og kommer ofte på etterskudd. Virker uinspirert. Får seg en smell i hodet og må byttes ut.