Husk meg
Brukernavn
Passord

- Stod med lua i hånda

(Aalesund - FFK 1-0) Knut Torbjørn Eggen har helt rett når han etter kampen mot Aalesund sier at spillerne stod med "lua i hånda". For FFK gikk på et fortjent tap i sitt første møte med Color Line Stadion. Spesielt i 1. omgang var hjemmelaget klart best, men FFK holdt unna med 0-0 til pause. Da var det ganske typisk at hjemmelaget sikret seieren på en dødball etter pause – i en periode hvor FFK faktisk var det førende laget…
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 29. May 2005 - 21:31
- Vi stod og kikket på i dag. Det var bare sporadisk at vi hadde noe angrepsmønster som i forrige kamp. Vi stod med lua i hånda i dag, uttalte Eggen til Radio Fredrikstad etter at nederlaget mot Aalesund var et faktum.

Og han hadde helt rett. Spesielt svake var FFK før sidebytte.

Kun de 10-15 første minuttene er minutter FFK kan gjøre seg bekjent av. Da virket det som at det kom til å bli en jevn fotballkamp. For det tok litt tid før AaFK festet taket.

Faktisk var det FFK som hadde de første mulighetene. Først fyrer Øyvind Hoås av fra nesten 30 meter, men Deinoff kontrollerer at ballen går til side for hans høyre stolpe. Noen minutter etterpå, etter et drøyt kvarter, får FFK en virkelig stor målsjanse. Etter et langt frispark, faller ballen ned i beina på Roger Helland inne i feltet. Men avslutningen fra kanten av 5-meteren blir reddet. En stor målsjanse.

Men derfra og ut er det mer eller mindre stopp for FFK, og den resterende halvtimen blir preget av oransje dominans.

Hjemmelaget fester grep om midtbanen med en opplagt og god Karl-Oscar Fjørtoft som dirigent. Med hovmesterblikk serverer han de hurtige kantspillerne gode baller, og Moldeskred terroriserer Trond Erik Bertelsen på venstrebacken. Og når unge Bertelsen allerede etter 23 minutter pådrar seg gult kort, så får man bange anelser om fortsettelsen.

Og det med god grunn.

For nå kommer en periode hvor hjemmelaget virkelig overkjører FFK. Etter en corner, blir det kaotiske tilstander inne i FFKs felt. Imidlertid blir ballen etter hvert sendt langt ut i returrommet – men den kommer fort tilbake. En høy ball blir pumpet inn mot 16-meteren og Steinar Sørlie løper ut i folkemengden for å plukke ned ballen. Han virker tilsynelatende å ha kontroll, men så glipper han ballen og AaFK-spiss M'Baye har plutselig åpent mål. Helt utrolig klarer han å treffe tverrliggeren.

Like etterpå får FFK en mulighet på dødball, nærmere bestemt corner. Og det blir også en halvsjanse ut av det, men headingen til Ringberg treffer ryggen på en AaFK-spiller.

Men selv om FFK kommer til en sporadisk mulighet på dødball, er det hjemmelaget som styrer kampen. De kommer enklere og enklere gjennom midtbanen. Etter 32 minutter blir M'Baye fint slått igjennom, men Bertelsen utnytter farten sin og rydder opp like før M'Baye får avsluttet i god posisjon. Like etterpå skyter en spiller med oransje drakt et godt skudd fra distanse, men Sørlie er på plass og bokser ballen ut.

Minuttet etterpå kontrer FFK og får en dobbelsjanse ved Hoås og Ringberg, og det er faktisk veldig nær en urettferdig FFK-scoring. Men Ringberg får ikke stokket beina, og begynner sikkert å angre på uttalelsene om at skjegget skal gro frem til årets første Tippeliga-scoring. Like etterpå får West en brukbar sjanse, men viser tydelig at han ikke har dagen når han forsøker å spille til Ringberg istedenfor å skyte selv i god posisjon.

Etter 38 minutter bestemmer Bora Zivkovic seg for å gjøre ting vanskelig som bakerste mann. Han tar med seg ballen på en hodeløs ferd fremover på banen, hvorpå han mister ballen og skaper en stor mulighet for hjemmelaget. Lasse Olsen utnytter situasjonen og kommer til en god avslutning, men heldigvis skyter han utenfor.

Bare to minutter senere gjør Zivkovic på nytt en grov feil. Dansken klatrer på ryggen til en AaFK-spiller og lager et veldig unødvendig frispark fra omlag 25 meter. Situasjonen minnet mye om det som endte med en fantastisk Tromsø-scoring forrige helg. Men istedenfor å skyte, forsøker AaFK seg på en snedig, innøvd variant. Markus Ringberg lukter imidlertid lunta og avverger det hele.

Det holder seg 0-0 til pause, og det skal FFK være fornøyd med.

I pausen måtte Knut Torbjørn Eggen gjøre noen grep, spesielt defensivt. Det ble foretatt to spillebytter og lagt om til 4-5-1. Inn med Michael Røn og Pål André Czwartek. Ut med Brian West og Martin Wiig. Intensjonen var åpenbar: Tette igjen på midtbanen og kantene.

Og taktikken så ut til å være en fulltreffer. FFK fremstår umiddelbart som tryggere defensivt, og hjemmelagets midtbanespillere får mindre tid og rom på seg. De konstruktive angrepene vi så før pause, ble effektivt stoppet. Skulle det bli 0-0?

Neida. Dessverre. For selv om FFK har full kontroll, så skjer dette etter 65 minutter:

M'Baye smetter forbi FFK-forsvaret, og Pål André Czwartek løper ham opp og setter inn en kontant tackling som der og da virker ren. Dagens dommer, Tom Henning Øvrebø, er imidlertid uenig. Han blåser frispark til hjemmelaget på 16-meterstreken. Paulo Dos Santos, som akkurat har kommet inn for Fjørtoft, tar frisparket og skrur ballen inn i lengste hjørne.

Ganske typisk scorer Aalesund på sin første sjanse i 2. omgang etter at FFK endelig har fått tettet igjen. At frisparket var av den billige sorten gjør det ekstra bittert. Czwartek var på sin side usikker på om det var frispark eller ikke.

- Jeg får en ball som blir spilt i rommet bak meg. Han (M'Baye) går igjennom og jeg tackler. Er ikke sikker på om jeg tar ballen først eller ikke, var Czwarteks kommentar til Radio Fredrikstad etter kampslutt.

Etter scoringen trekker Aalesund seg forståelig nok langt tilbake på banen. FFK blir invitert til å angripe, men det blir mer og mer tydelig at FFK ikke har særlig kreativt register i det offensive spillet. Michael Røn har en grei mulighet etter 70 minutter, men skuddforsøket blir ganske enkelt avverget.

Så kommer øyeblikket som mange supportere har ventet på: Yherland McDonald får sin debut. En skadet Øyvind Hoås må forlate banen.

Men McDonald får lite ballberøring, og Aalesund har kontroll på kampen. Selv om de nå skaper minimalt fremover på banen. Deres største målsjanse på dette tidspunktet i 2. omgang, foruten scoringen, er faktisk når Lasse Olsen avslutter – men ballen triller til innkast… Da er det gått 75 minutter.

Hva med FFK? Simen Brenne har en god mulighet, men skuddet hans går via en AaFK-spiller og stryker over tverrliggeren. McDonald har også muligheten. Etter at Ramberg blir lagt i bakken fra omtrent 20 meter, trer McDonald frem og vil ta frisparket. Dessverre treffer han midt i muren…

Og det var symptomatisk for avslutningen. FFK stanget i muren – en mur farget i oransje. FFK klarer ikke å skape veldig mye på tampen av kampen, og faktisk er hjemmelaget nærmere scoring på sine kontringer idet klokka tikker mot 90 minutter.

Aalsund mestrer kynismens spill i de avgjørende spilleminuttene, og dermed ender det med 1-0, og FFK går på sitt første tap på bortebane for året.

Knut Torbjørn Eggen var absolutt ikke fornøyd:

- Jeg er meget skuffet totalsett. Spesielt 1. omgang var dritdårlig. Vi måtte virkelig stramme oss opp i pausen og gikk om til 4-5-1 for å demme opp i midtbaneleddet. Vi ble overspilt og var heldige som ikke lå under ved pause.

Mange hadde store forhåpninger til Brian West som endelig kunne spille fra start i dag. Det ble imidlertid en nedtur. Amerikaneren var uvanlig svak og virket totalt ute av form og utilpass på Color Line Stadion.

- Brian (West) fikk absolutt ikke opp dampen i dag. Han sa ganske enkelt at han ikke fikk opp farta, og det er jo det som er spisskompetansen hans.

Neste helg er det spillefri for FFK på grunn av en viss landskamp mot Italia. Neste kamp blir da søndag 12. juni. Motstander på Stadion: Bodø/Glimt.


FFK-børsen:

Steinar Sørlie 5
Gjør jobben sin. Har flere fine redninger. Bør nok ta scoringen, kommer i keeper sitt hjørne og er ikke veldig hardt. Litt slurvete på igangsettinger.

Lars Blixt 5
Blir passert noen ganger før pause, men det er først og fremst på motsatt side AaFK skaper det meste. Blir gradvis bedre. Spiller høyre midtbane i 2. omgang og klarer seg bra, selv om det er litt mangelvare på offensiv kreativitet.

Bora Zivkovic 4
Gjør nok sin svakeste kamp for året. Taktiske feilvalg og en litt likegyldig holdning i noen situasjoner. God i lufta.

Roger Helland 5
Er trygg i spillet. Gjør få synlige feil og god i duellspillet. Sliter litt mer langs bakken.

Trond Erik Bertelsen 3
1. omgang ble veldig lik 1. omgang mot Tromsø. Ble til tider fraløpt og herjet med av raske Olsen og Moldeskred. Pådrar seg gult kort og virker usikker. Blir bedre etter pause.

Martin Wiig 3
Skaper minimalt i sin posisjon på høyre midtbane den omgangen han spiller.

Simen Brenne 4
Blir også i denne kampen løpende mye imellom. Har ikke den nødvendige roen med ballen og gjør for mange feilvalg. Glimrer til med fine detaljer nå og da.

Hans Erik Ramberg 5
Nok en gang FFKs beste på midtbanen, uten at han er like toneangivende som mot Tromsø. Ligger dypt og slår presise pasninger. Virker ivrig.

Øyvind Hoås 3
En tam kamp. Skaper ikke all verden fremover på banen, og gir Bertelsen lite hjelp defensivt. Blir skadet et stykke ut i 2. omgang og må byttes ut.

Brian West 3
Hadde absolutt ikke dagen. Fikk aldri opp toppfarten og ble aldri noen reell trussel for AaFK-forsvaret. Byttet ut ved pause. I ettertidklokskapens ånd, kan man hevde at West kanskje ville vært bedre å sette inn ved pause…

Markus Ringberg 4
Må la skjegget gro, for det ble ingen scoring på Ringberg i dag heller. Kommer til få sjanser. Faktisk bedre defensivt, det sier litt når man er spiss. Mangler selvtillit.

Pål André Czwartek 4
Spiller høyreback i 2. omgang og kommer greit ut av det. Blir sjeldent passert. Lager frisparket som ender med scoring.

Michael Røn 4
Kommer inn som indreløper ved pause for å tette igjen på midtbanen og få mer løpskraft. Og visst løper Røn mye, men skaper lite med ballen i beina. Spiller til godkjent.

Yherland McDonald kom inn for Øyvind Hoås mot slutten av kampen.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340