Fotballgudene er med oss!

(VIF-FFK 0-0)Tilnærmet fullsatt Ullevaal og to klubber med en æra av entusiasme rundt seg. På tribunen ble det utkjempet en jevn kamp og på banen endte det også med poengdeling. Med Helland på plass i midtforsvaret og Bora som sjef, storspilte den bakre fireren til FFK. Underholdende eller ei; Poeng er underholdende for meg!
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 16. May 2005 - 23:10
Hjemmelaget var best i åpningsminuttene og før ti minutter var spilt, skapte de to store målsjanser. Den første kom etter fint kombinasjonsspill og et innlegg fra David Brocken, som Steffen Iversen styrte like utenfor. Den andre kom etter en fantastisk soloprestasjon av Daniel Fredheim Holm; Unggutten fintet både Helland og Bertelsen på baken før han skrudde ballen nydelig mot det lengste hjørnet. Heldigvis for Fredrikstad traff ballen tverrleggeren.

Resten av omgangen var relativt jevnspilt og begge lagene hadde tilnærmet lik ballbesittelse. Hans Erik Ramberg var god i den sentrale midtbanerollen hos Fredrikstad, og utover i omgangen vant FFK mer og mer av midtbanekrigen, men klarte likevel ikke å skape de helt store sjansene.

Etter 36 minutter klinket Bertelsen til fra 30 meter. Ballen hadde god fart og Arason så nok ikke utgangen av skuddet. Islendingen reddet likevel greit, men med litt bedre retning, så kunne dette skuddet fort ha gått inn. Slike skudd vil vi ha flere av, Bertelsen!

Et minutt på overtid skapte FFK omgangens siste sjanse. Enerly måket inn fra kanten, men Brenne var ikke helt med på notene. Ballen vippes opp i luften og etter hvert fikk Brenne fyrt av et skudd. Ballen dupper mot hjørnet, men havnet et godt stykke utenfor. Her hadde ikke Arason kontroll!

I pausen annonserer FFK at Brian West kom til å bli byttet in 5-10 minutter ut i 2. omgang. Kjetil Rekdal på sin side, la merke til at FFK kontrollerte mer og mer på midtbanen og ofte var de tre mot to. For å motvirke dette ble Dos Santos byttet ut til fordel for Ardian Gashi, og det skulle vise seg å være et lurt valg. For etter pause startet hjemmelaget et stormløp mot FFK-målet:

* 52 min: Gashi felles av Risholt og Daniel Fredheim Holm gjør seg klar. Ballen skrus over muren og mot det lengste krysset. Steinar Sørlie bokser ballen opp i luften og fanger returen. Stor sjanse for Vålerenga!

* 54 min: Fredheim Holm er på farten igjen og finter to FFK-spillere. Sørlie stormer ut for å stoppe driblefanten, men lykkes bare delvis. Liggende styrer Sørlie ballen rett i fanget til Gashi. Midtbaneterrieren fyrer av mot åpent mål, men Roger Helland redder tilnærmet på streken med en god heading. Utrolig stor sjanse!

* 54 min: Headingen havner hos David Brocken, som fyrer av like utenfor.

* 64 min: West kommer inn for Ramberg. Amerikaneren mangler tydelig kamptrening og blir aldri noen stor trussel mot Vålerengas hurtige midtstoppere.

* 66 min: Dobbeltsjanse til Vålerenga: Gashi er så å si alene igjennom, men surrer det til. Ballen havner til slutt hos Fredheim Holm som fyrer av. Denne gangen er Sørlie med på notene og slår ballen over til corner.

* 69 min: Nok engang skaper Fredheim Holm en sjanse: VIF fikk et frispark i god posisjon utenfor sekstenmeteren. Innlegget fra unggutten er godt og FFKs kaptein, Markus Ringberg, styrer ballen rett i tverrleggeren.

* 87 min: David Brocken legger inn fra dødlinja og ballen stryker syv meter fra mål. Steffen Iversen forsøker et helspark, men bommer. Christian Grindheim kommer like bak, men når akkurat ikke ballen i det han sklir inn mot mål.

Alt i alt gjorde Fredrikstad det de kom for å gjøre og nok engang kan FFK dra hjem med poeng fra bortebane. Kampen var preget av to lag med god defensiv struktur, to lag med gode midtstoppere og et lag som var vesentlig vassere fremover på banen. Spesielt i andre omgang kom dette til synet, og som FFK-supportere må vi kunne innrømme at nok engang har vi et snev av tilfeldig godvilje fra fotballgudene.

- Jeg er fornøyd med ett poeng, men vi presterer for lite fremover. Defensivt er det ålreit, men vi hadde trøbbel i perioder av kampen og måtte ta konsekvensene av det og spille litt kynisk, kommenterte Egil Roger ”Drillo” Olsen til NRK1 etter kampslutt.

- Vi henger fortsatt med og skal gjøre en god jobb i Tippeligaen. Vi skal ende et sted mellom nr. 4 og 14. Det var kjempemoro å være her på Ullevaal. Jeg koser meg, avsluttet FFK-treneren.

Ha en strålende 17. mai-feiring!

Spillerbørsen

Steinar Sørlie 6
Ny god kamp. Sikker i feltet og tar det som kommer av skudd. Litt usikker ved en anledning eller to, men holder burent rent.

Lars Blixt 5
Tilbake på høyrebacken hvor han hører hjemme. Leverer igjen en kamp på høyt nivå. Stort sett trygg bakover og flink til å bryte av angrep for å sette i gang kontringer.

Bora Zivkovic 6
Veldig god i duellene og er som vanlig sjefen i forsvaret. Mange smarte valg.

Roger Helland 6
Fortsetter å imponere. Står ikke noe tilbake for Ivers i luftrommet. Sliter faktisk mer med Muri når han kastes innpå mot slutten.

Trond Erik Bertelsen 5
Fortsatt litt variabel kvalitet på oppspillene, men bedre defensivt nå. Sliter litt i begynnelsen, men blir fort varm i trøya. Bruker hurtigheten sin godt, men kan fortsatt bruke den enda mer offensivt.

Dagfinn Enerly 3
En kamp et stykke under pari for Enerly. Kommer aldri ordentlig inn i kampen, og innleggene sitter heller ikke helt. At han ikke har dagen ble tydelig i 2. omgang hvor det koker over og han foretar en veldig stygg tackling.

Roger Risholt 4
Kjemper bra og viser engasjement, men pasningene sitter ikke like godt.

Hans Erik Ramberg 4
God på små flater, men gjør likevel mange feil. Selger seg ofte når han er i forsvarsposisjon og blir fort litt veik i duellspill - noe det ble en del av i denne kampen.

Simen Brenne 4
FFKs evighetsmaskin. Løper mye, presser ball og ofrer seg. Dessverre er også feilprosenten fortsatt for høy. Er god i 1. omgang, men blir mer usynlig etter hvilen.

Øyvind Hoås 2
Fungerer grei som oppspillspunkt, men klarer ikke å fordele ballene. Skal dog sies at det er lite bevegelse rundt. Klarer ikke å utfordre på kanten og skape noe. Veldig svak defensivt arbeid, foruten på dødballer hvor han rydder opp.

Markus Ringberg 3
Har en håpløs jobb på topp. Får lite hjelp fra medspillere, og da hjelper det lite om han vinner duellene. Andreballene blir fanget opp av Enga. Har ikke hurtighet til å skape noe på egenhånd.

Brian West 4
Spiller en drøy halvtime, en periode av kampen hvor FFK blir presset voldsomt. Lagkameratene klarer aldri å bruke West fornuftig. Likevel klarer han å skape snev av panikk i VIF-forsvaret et par ganger. Ble trolig snytt for straffespark. Mangler nok enda litt på form og toppfart.