Gøy med 1 poeng på landet!

(Ham Kam – FFK 1-1) Etter fem spilte seriekamper, er FFK eneste lag i Tippeligaen uten tap. Men kampen på Hamar kunne fort endt med tap. Ham-Kam var utvilsomt nærmest seieren, men Martin Wiig sin noe spesielle scoring var nok til å ta med ett poeng tilbake til Plankebyen. Mens uavgjortkampen mot Odd sist runde føltes som et tap, føltes dette mer som en seier…
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 05. May 2005 - 21:28
FFKSupporter.net hadde ikke anledning til å være med på tur til Hamar, men fulgte kampen intenst via Web-tv.

Det første vi fikk se var en potetåker av en fotballbane som absolutt ikke er Tippeliga-spill verdig, snarere et godt argument for kunstgress. Men det til side, Solbakken og Drillo vil da uansett ikke spille fotball langs bakken?

Når det gjelder FFK så det ikke ut som man ville spille fotball overhodet denne Kristi Himmelfartsdagen. Og allerede etter 8 minutter tok hjemmelaget ledelsen ved Espen Olsen, og vi fikk bange anelser om hvordan dette skulle gå. Scoringen kom etter en langpasning (!) inn i feltet, hvorpå ballen til slutt havnet i beina på Olsen rett foran Sørlie. Den raske spissen gjorde ingen feil og satte ballen enkelt i mål. Da hjalp det lite at Bora Zivkovic fektet febrilsk med armene og mente det skulle vært blåst frispark i en duell i forkant. Brage Sandemoen godkjente imidlertid scoringen, og FFK hadde fått en verst tenkelig start på kampen.

Den første halvtimen var ganske enkelt et trist kapittel sett fra vårt ståsted. FFK klarte ikke å skape noe som helst, mens hjemmelaget skapte flere halvsjanser. Etter 25 minutter skaper de også en forholdsvis stor sjanse. Den danske midtbanestrategen, Jan Michaelsen, vender bort en FFK-spiller like utenfor 16-meteren og fyrer av et godt skudd. Sørlie er derimot nede og redder fint.

Etter at halvtimen er passert får FFK endelig beholde ballen i flere trekk på Kammas banehalvdel. Det er gode tendenser, men angrepene renner ut i sanden ettersom både bevegelighet og presisjon i avgjørende faser er helt fraværende. Kort oppsummert: tannløst.

Isteden er hjemmelaget langt mer giftige på sine visitter. Etter ca 40 minutter er det Geir Frigård som får en kjempesjanse idet han runder Sørlie og avslutter på åpent mål. Men på streken dukker Bora Zivkovic opp og redder FFK fra å gå i garderoben med to baklengs.

Dessverre måtte både Roger Helland og Dagfinn Enerly hinke av banen med skader like før pause. Pål André Czwartek kom inn for førstnevnte og plasserte seg på høyre back, mens Blixt gikk inn i midtforsvaret. Martin Wiig overtok for Enerly.

Én av mange dueller inne i FFKs felt (foto: Raymond Bråthen).

2. omgang starter heller ikke spesielt oppløftende. Allerede i omgangens første minutt skaper hjemmelaget en god målsjanse. Men Frigård sin avslutning er for dårlig og vi kan puste lettet ut. Kamma fortsetter å skape flere halvstore sjanser, men heldigvis har de tydeligvis trent dårlig på avslutinger. Vi er heldige som holder unna.

Etter 64 minutter skjer det som gjør fotballen så fantastisk fascinerende og deilig. Ut av intet måker Martin Wiig ballen inn mot mål – tilsynelatende ufarlig og med feil adresse – men ballen går i bue over Eddie Gustafsson og daler inn i lengste hjørne. En utrolig scoring!

Etter scoringen løfter FFK seg litt og er faktisk med på notene. Ballen flyr fort frem og tilbake mellom to gjennombruddshissige lag, men det er fortsatt hjemmelaget som skaper de største sjansene. Selv om FFK faktisk også spiller seg frem til gode muligheter.

Det blir noen særdeles nervepirrende sluttminutter, men Ham-Kam klarer aldri å overliste Steinar Sørlie. Dermed ender kampen 1-1, noe vi skal være svært godt fornøyd med.

- Vi produserer ikke mye i dag, men scorer jo alltid mål! Den første halvtimen henger vi ikke sammen i det hele tatt. Vi må stå på i alle dueller for å vinne kamper som dette, og vi må være fornøyde med "pinnen" her etter det vi presterte i dag, kommenterte Christian Petersen etter kampen til Radio Fredrikstad.

Egil "Drillo" Olsen var ikke uventet også lite fornøyd med spillet.

- Vi spiller en veldig dårlig 1. omgang. Det blir litt bedre i 2. omgang hvor vi kommer med mer i matchen etter scoringen. Vi må omrokkere mye når tre av våre faste stoppere er ute med skader, så det ble litt mye fokus på hvem som skulle spille før kampen. Det var mye som ikke funket, uttalte Drillo.

Det sier vi oss helt enige med Drillo i. Dette var langt i fra noen god kamp av FFK, men om få dager er det glemt. Statistikken viser bare at FFK og Ham-Kam delte poengene på Briskeby 5. mai 2005. Og det må vi være fornøyde med!

Det er ny kamp allerede på mandag. Da er det kamp på Stadion mot Brann. Møt opp!

Steinar Sørlie 5
Ny god kamp og strutter av selvtillit. Gjør flere kvalifiserte redninger og ytterst få feil. Sliter fortsatt litt med upresise utspill.

Lars Blixt 5
Spiller på det trygge og klarer seg bra. Blir etter hvert flyttet inn i forsvaret for å erstatte Helland. Klarer seg greit der også.

Roger Helland 5
Spiller solid før han dessverre må hinke av banen drøye fem minutter før pause. Gjør ingen graverende feil før det.

Bora Zivkovic 6
Fortsetter å fremstå som en sjefsfigur. Gjør kloke valg, selv om han av og til får litt problemer langs bakken i kamp mot temposterke Kamma-spisser. God kontroll på Frigård. Er redningsmann når han sklir inn og redder ballen fra å trille over målstreken på tampen av 1. omgang.

Trond Erik Bertelsen 5
Fortsatt litt uvøren spillestil, men kommer godt ut av de fleste duellene. Står på og gir alt! Sliter litt med pasningene.

Dagfinn Enerly 3
Ikke noen ideell kamp for Enerly. Vanskelig å være kreativ på underlaget, og duellspill har aldri vært hans styrke. Tidvis flink til å holde på ballen og slå fine pasninger, men bidragene er ikke mange. Må forlate banen med skade like før pause.

Roger Risholt 5
FFKs beste på midtbanen. Spesielt i 2. omgang viser Risholt mye av hva han er god for. Høyt temperament og stor innsats. Noen feilpasninger, men et skritt i riktig retning for sørlendingen.

Simen Brenne 3
Blir løpende mye imellom og melder seg ikke på. Blir også litt lidende under vanskelige forhold, men kan likevel bedre enn dette. Glimtvis fine detaljer, men blir for det meste overspilt og fremstår derfor anonym.

Christian Petersen 3
Åpner greit, men faller mer og mer ut av kampen. Klarer ikke å sette sitt preg på kampen fra venstre kant. Aldri farlig fremover. Løper imidlertid mye og ofte på riktig side av ballen. Blir byttet ut et stykke ut i 2. omgang.

Kristen Viikmae 4
God innsats, men får utrettet lite. Kommer knapt til én målsjanse og blir aldri noen stor trussel. Derimot flink til å jage ball og stresse motspillere.

Markus Ringberg 3
Er ikke helt på hugget, taper litt flere dueller enn vanlig og skaper minimalt. Kanskje preget av skaden eller det faktum at han fylte 29 år? Uansett, gratulerer med dagen!

Martin Wiig 3
Fortsatt veldig tam og anonym på kanten når han kommer inn etter ca 40 minutter. Virker litt puslete. Men sikrer likevel det ene poenget med scoringen sin.

Pål André Czwartek 4
Kommer inn like før pause og gjør en god innsats på høyre back. Viser at FFK har god backup på denne plassen.

Hans Erik Ramberg kom inn for Christian Petersen mot slutten.