Husk meg
Brukernavn
Passord

- Et rettferdig resultat

(FFK – Odd Grenland) - Alt i alt er det et rettferdig resultat, men når vi leder 1-0, misser på straffe, Odd avslutter med 10 mann og vi sover på utligningen, så det er klart at det er litt ekstra bittert å miste to poeng her i dag, oppsummerte Harry Hansen elegant etter kampslutt. For bedre kan det knapt sies. Kun sløvhet forhindret tre nye poeng til Plankebyen i dag.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 02. May 2005 - 01:33
FFK åpnet best og skapte en gedigen målsjanse allerede etter 4 minutter. Blixt bryter en Odd-pasning og sender av gårde en nydelig pasning til Dagfinn Enerly. Lynvingen stormer fremover og får lagt inn i feltet, men Markus Ringberg er dessverre ikke hurtig nok. Han får akkurat tåa på ballen og styrer den utenfor stolpen.

- Vi håpet på å skape et større trykk på Odd Grenland fra starten med to massive spisser, men det varte jo bare i 4 minutter, kommenterte assisterende trener, Knut Torbjørn Eggen.

De neste 24 minuttene er faktisk tilnærmet innholdsløse. Odd visiterer FFK med to fine angrep, men skaper ikke de helt store sjansene. Først får Occean ballen bak seg inne i sekstenmeteren, men bommer på et halvveis brassespark. Deretter kommer de på en farlig overgang, men Bertelsen viser sin hurtighet og takler ballen til innkast.

Kampens andre virkelige sjanse er det faktisk også FFK som skaper etter 28 minutter. På hjørnet av sekstenmeteren gjøres det klart for en Enerly-spesial. Med den følsomme foten sender han ballen over muren og mot den nærmeste stolpen, men Erik Holtan er med på notene. I fullt strekk redder den rutinerte målvakten til corner.

Fire minutter senere er Odd Grenland farlig frempå med en gedigen dobbeltsjanse. Steinar Sørlie redder et hardt og lavt skudd, men må gi retur. Ballen havner hos Trond Viggo Toresen, men avslutningen hans går like utenfor. Her kunne det fort vært 1-0 til gjestene fra Skien.

Fra dette tidspunktet og ut omgangen tok Odd mer og mer over banespillet, men ingen av lagene maktet å skape sjanser. De to store spissene på topp hos Fredrikstad maktet ikke å true Odd, og Drillos velkjente gjennombruddshissighet var totalt fraværende. Martin Wiig, som hadde fått oppgaven om å være gjennombruddshissig og å komme seg så mye som mulig inn i boksen, var tilnærmet usynlig. I tillegg hjelper det heller ikke på at man ikke tør utfordre. Fredrikstad var også preget av enormt mange feilpasninger.

I løpet av pausen gjorde Drillo et par for så vidt vellykkede grep. Kristen Viikmae kom inn for Øyvind Hoås og Christian Petersen erstattet Martin Wiig på venstrekanten. Begge la inn gode søknader for å starte neste kamp, og Viikmae viste at han innehar egenskaper som FFK har manglet under West sine etter hvert lange skadeavbrekk.

Men allikevel er det Odd Grenland som åpner best: Etter to minutter spilles Espen Hoff alene igjennom med Steinar Sørlie, men Hoff får ballen litt for langt foran seg og Sørlie kan snappe opp ballen.

Etter 51 minutter forsøker FFK den etter hvert velkjente ”Enerly til Risholt”-cornervarianten. Enerly legger ballen over alt og alle og på hjørnet av sekstenmeteren står Risholt på lur. Sistnevnte forsøker å skyte på Volley, men treffer dessverre ikke rent nok til å skape en stor mulighet.

Bare minuttet senere får FFK tildelt en noe billig straffe. Ringberg går i bakken etter litt klabb og babb i feltet og Edvartsen nøler aldri. Dagfinn Enerly trer frem og setter ballen hardt til høyre for Holtan, men selv om Enerly mener noe annet, så var ikke straffen av de beste vi har sett. I keeperhøyde redder Holtan straffen til stor jubel blant de tilreisende Oddsupporterne. Nok en meget god redning.

- Roger og jeg står på listen over straffeskyttere og siden Roger ikke følte for å ta den, så går jeg frem. Man kan ikke stå og diskutere hvem som skal ta en straffe ute på banen. Man må være mann nok til å gå frem og det gjorde jeg, kommenterte Enerly, som smilte med sitt velkjente Enerly-glis tross straffemissen.

- Det vi presterer etter straffemissen er forferdelig dårlig. Vi er heldige som får ett poeng her i dag, sa Erik Holtan etter kampslutt.

Etter straffen så hevet FFK seg flere hakk og tilegnet seg et lite grep om kampen. Flere små målsjanser ble produsert og det lå et mål i luften. Etter 65 minutter scoret FFK etter et meget vakkert angrep.

Odd Grenland halvklarerer et innlegg fra høyre og til slutt havner ballen hos Simen Brenne. Midtbanespilleren skyter på direkten fra 20 meter, men treffer langt fra rent. Ballen spretter merkelig i bakken og i en bue mot mål. Kristen Viikmäe løper og forstyrrer, men velger å la ballen gå bak ryggen sin og dermed går skuddet rett i mål. En noe merkelig scoring, men langt ifra ufortjent.

- Jeg skjønner ikke hvordan den gikk inn, var Simen Brennes umiddelbare reaksjon.

Tre minutter senere er Odd Grenlands nye midtbaneyndling farlig frempå. FFK klarerer rett ut til Somen A. Tchoyi, som smeller til på halvvolley. Sørlie redder og FFK får etter hvert kontroll på ballen.

Like etter går Markus Ringberg i bakken og blir liggende og vri seg. Kapteinen har aldri stått over en obligatorisk FFK-kamp grunnet skade, og så å si hele stadion blir tause av forventing. Noen i Plankehaugen er riktignok mer opptatte av å mobbe vekta til Erik Holtan og keeperhelten gir først tegn til haugen om å kutte ut. Da øker selvfølgelig bare tilropene. Holtan svarer med at han skal ta 5 armhevinger og på den sjette deiser han rett i bakken til stor jubel blant publikum. Alt i alt en selvironisk og morsom handling av den rutinerte keeperen. Ringberg derimot må ut på båre, men kommer etter hvert tilbake på banen igjen.

Etter 70 minutter får Odd Grenland frispark på 25 meter og danske Flindt Bjerg klinker ballen i tverrleggeren. En gigantisk sjanse for det tilreisende Odd-laget, og nok engang viser Bjerg frem sin fantastiske skuddfot.

Gjennom de resterende 20 minuttene bølger spillet frem og tilbake. Viikmae blir sendt alene med keeper etter en fantastisk langpasning fra Enerly, men får dessverre ballen litt for langt foran seg. Ringberg må hinke av banen etter å ha tråkket over for andre gang (se egen sak) og Bjerg får sitt andre gule kort for dagen. Dansken tror han er alene igjennom med Sørlie, men blir avblåst for offside. Bjerg veiver litt med armene og avslutter selv om dommeren har blåst, og dermed blir det en tidlig tur i dusjen. Noe strengt, men det kan forsvares ut ifra regelboka.

Det mest interessante i sluttminuttene er uansett utligningen til Odd Grenland. 9 minutter gjenstår av ordinær tid og hele FFK sover i timen, men Roger Risholt må trolig ta en litt større del av skylden, da han misser markeringen totalt. Odd Grenland byttet frisparkskytter og Espen Ruud stormer nedover høyrekanten. Pasningen er perfekt timet, innlegget er godt og i boksen går Jan Frode Nornes på et perfekt løp. Fra 5 meter kan han enkelt styre ballen i mål.

- Vi står og sover. Håpløst, var det eneste Roger Risholt hadde å si.

- Jeg aner ikke hva som skjer. Vi står rett og slett og sover. Vi må gå gjennom videoen i morgen for å se hva vi gjør feil. Dette er – for å si det på trøndersk – j… irriterende. Vi skal klare å holde hodet kaldt i 90 minutter. Klarer vi ikke det, så blir vi straffet på dette nivået her. Det verste er at jeg ser at noe er på gang, så jeg skriker lenge, men til ingen nytte, kom det fra tigergutt Sørlie.

- Jeg ser at de skifter frisparktager og roper til Roger (red: Risholt) at han skal passe på venstrekanten. Det virket som han ikke hørte hva jeg sa, for han ble stående og se på meg i stedet. Hadde vi fulgt med litt mer der, så hadde vi hatt tre poeng i dag, så det er klart vi er skuffet, kommenterte innhopper Christian Petersen.

Utrolig sløvt av FFK, men kampen sett over ett, så var det et rettferdig resultat. FFK skapte flest sjanser, men Odd skapte de største. Neste Tippeligakamp er på Briskeby, og Steinar Sørlie er klar i sin tale:

- På Hamar skal vi ha tre poeng!

Spillerbørsen

Steinar Sørlie 6
La lista høyt med kampen på Lerkendal, men klarer å fortsette den gode trenden. Blir ikke testet så mye, men er solid når han må i aksjon. Har også blitt bedre på utspark.

Lars Blixt 6
Solid kamp. Har full kontroll på Odds de Ornelas. Trygg defensiv og flink til å bryte spillet. Viser også litt tendenser offensivt, bl.a. med gode innlegg.

Bora Zivkovic 6
Ny god kamp av den viktige dansken. God kontroll både langs bakken og i lufta.

Roger Helland 6
Fortsetter å imponere. Det er få som snakker om savnet av Piiroja når Helland spiller så godt som han gjør for tiden. Viser klasse når han gang på gang stopper en så god spiss som Occean.

Trond Erik Bertelsen 4
Den svakeste i backfireren. Hoff er en vrien motspiller og Bertelsen slet litt med hvordan han skulle plassere seg. Heldigvis rettet han opp i det meste med sin hurtighet. Litt for mange slurvete pasninger og unødvendig å spille ballen inn i farlig område sentralt under press.

Dagfinn Enerly 4
Virker i perioder litt uinteressert. Klarer ikke å sette sitt preg på kampen. Har noen fine driblinger og innlegg langs høyresiden, men blir altfor sjeldent veldig farlig. Bommer på straffespark.

Simen Brenne 5
FFKs beste spiller på midtbanen. Løper mye, skaffer mange frispark og har flere gode initiativ offensivt. Scorer også FFKs mål. Best etter pause, litt for anonym før.

Roger Risholt 4
Gjør en akseptabel jobb defensivt. Er veldig tent i begynnelsen, men forsvinner litt utover i kampen. Vinner en del baller, men ikke like flink til å fordele den fremover på banen.

Martin Wiig 3
Får sjansen på venstre midtbane, men innfrir ikke mot gamle lagkamerater.
Blir aldri noen trussel fremover på banen og byttes ut ved pause.

Øyvind Hoås 3
Overbeviser ikke. Har ikke fått trent ordentlig den siste tiden, og bærer kanskje preg av det. Kommer aldri ordentlig i gang og utstråler et negativt kroppsspråk. Vinner litt i lufta, men utover det imponerer han fint lite. For mange svake pasninger.

Markus Ringberg 4
Spiller sin svakeste kamp hittil i år og den første scoringen lar vente på seg. River og sliter i Odds midtstoppere, men får ikke utrettet mye. Får også dårlig med hjelp fra lagkameratene. Blir etter hvert skadet og må byttes ut. Forhåpentligvis ikke alvorlig.

Christian Petersen 5
Spiller hele 2. omgang og gjør en god innsats. Flink med ballen i beina, og har et strålende forarbeid foran scoringen.

Kristen Viikmäe 5
Et positivt innhopp. Tilfører FFK litt hurtighet offensivt som var stor mangelvare i 1. omgang. Har også muskler og spiller seg frem til flere muligheter. Spilte seg kanskje inn på laget?

Hans Erik Ramberg kom inn i sluttminuttene.

Foto: Fatos Haliti og Øystein Holt

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340