Husk meg
Brukernavn
Passord

- Man får frysninger på ryggen!

(FFK-Viking 2-1) 9280 tilskuere var mer enn nok til å imponere tigergutt Sørlie. Rammen rundt kampen var perfekt: Sola skinte (- det regnær aldri når'em vinner), den etter vært så tradisjonelle blussingen var på plass og tribunene var farget med flagg, skjerf og bannere med varmende budskap. Etter at tilleggstiden i tilleggstiden endelig var over, står FFK igjen med en tredjeplass på tabellen. Herlig!
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 19. April 2005 - 01:35
- Det er helt utrolig å gå ute på banen her! Det er ikke noen tvil om at dette er et fotballand. Det er helt sykt - man får frysninger på ryggen! Det ser du bare på statistikken som Fredrikstad har på hjemmebane fra sommeren i fjor til nå, fortalte en engasjert Sørlie etter kampslutt.

Derimot var han litt mindre fornøyd med sine egne prestasjoner:

- Helt ærlig? I første omgang, så gikk 5-meterne til hel…. Øyvind ligger litt for langt for ute, og da må jeg stå og sikte bare på ham. Da skal det ikke så mye til før den går ut. Jeg skulle gjerne hatt ham litt lenger inn på banen, og det skal jeg si til ham før neste kamp!

- Jeg kan godt komme litt lenger inn på banen i neste kamp, svarer Hoås leende.

Kampen startet forholdsvis rolig, men begge lagene var småfarlig frempå ved et par anledninger. Etter et flott FFK-angrep dro Enerly seg fri, men dessverre avsluttet han like utenfor. Noen minutter senere viste Vikings Peter Kopteff frem dribletakter av høy klasse, hvor han lurer både Czwartek og Risholt, og får lagt inn i boksen til en ventende Østenstad. Heldigvis går avslutningen utenfor.

- Vi kom veldig dårlig i gang i første omgang og det kjøret vi skulle ha på Viking i starten uteble, kommenterte sjefen selv etter kampslutt.

Derimot kunne FFK glede seg over at nyinnkjøpte Øyvind Hoås allerede har blitt en publikumsyndling. Med godt hodespill og til tider teknisk briljante finter langs bakken, viser Hoås potensial til å bli en kommende storspiller. Kanskje ikke så rart at Drillo fremstiller ham som en krysning mellom Jostein og Tore André Flo? La oss håpe det er den riktige miksen!

- Han er fremdeles uferdig, men han er ung og kan lære, men potensial - det har han, var Drillos beskrivelse av Hoås etter kampslutt.

19 minutter viste kampuret i det Hoås scoret sitt første mål for FFK:

- Det går en ball over forsvaret og jeg henger litt igjen med hodet, før jeg setter til. Jeg hadde en god følelse hele veien og visste at det kom til å bli mål. Innlegget fra Enerly var perfekt! Fantastisk deilig å ha kommet i gang, forteller 1-0-målscoreren, Øyvind Hoås.

- Jeg traff akkurat der ballen skal lande, sa Enerly med sitt velkjente smil etter kampen.

Like før halvtimen var gått kom tre begivenhetsrike minutter. Først ble Ringberg måket i bakken av Ronny Deila og helt uforståelig vinkes spillet videre. Soleklar straffe. Deretter får Risholt et noe urettferdig gult kort etter likeverdig holding. Det virker som om Risholt er en av de spillerne som dommerne har prikket ut i år. Til slutt viser Risholt at skuddbeinet fortsatt er i orden: Fra 20 meter kliner han til, men Basso redder strålende til corner.

Mot slutten av omgangen kommer Viking mer med i kampen, og Bertelsen føler for å være i det gavmilde hjørnet: En dårlig pasning snappes opp av en Viking-spiller og brått stormer Viking i angrep. Etter litt klabb og babb får Hangeland avsluttet, og skuddet er slettes ikke ufarlig – det smeller i tverrleggeren.

- Vi gjør en relativt middelmådig første omgang med for mye feil som gjør at vi slipper de inn i kampen. 2. omgangen startet bra, og vi fikk en tidlig scoring som vi red litt på. Utover i omgangen får vi problemer når spesielt midtbanespillerne ble slitne, kommenterte Drillo.

FFK åpner 2. omgang meget friskt, men selv ikke tre cornere på rappen gir utelling – det måtte litt lyslugget magi til: Risholt fosser i angrep og blir felt. Brenne setter i gang et smart løp og før Viking får summet seg, har Enerly tatt frisparket og Brenne satt ballen i det lengste hjørnet.

- Simen viste tydelig at han ville ha ballen der, og det var bare å spille frem til ham, sier Enerly beskjedent.

- To mål etter ditt hjerte, Drillo?

- Det er to dødballer da, svarer Drillo galgenhumoristisk før han fortsetter:

- Den siste er litt spesiell og den første er for så vidt fin den også. Vi utnytter spisskompetansen vår - både Dagfinn som legger den og de hodespillerne vi har foran som kommer i riktige posisjoner.

- Den andre er en luring og går på kreativiteten til spillerne.

Men Drillo er allikevel ikke helt fornøyd:

- Dødballene var OK. Overgangsspillet og oppspillene bakfra var nesten katastrofalt dårlig. Det var mye nerver og det ble gjort mye galt. Periodevis var det OK, men alt i alt er jeg ikke fornøyd.

- Egentlig skulle vi hatt flere innlegg fra høyre og spille skjevt. Dagfinn skulle komme med innlegga, mens Hoås og Markus skulle ta hvert sitt rom foran goalen, hvor Roger kommer etter litt bakfra. Det skjedde for lite.

- Vi har drilla veldig mye både bakre firer-organisering og midtbanefirer/femmer-organisering. Vi er tryggere nå i posisjonene og har bedre avstand mellom ledda og det har blitt brukbart etter hvert. Og selv om alt kan bli enda bedre, så slipper vi i hvert fall ikke inn mål i hytt og vær.

- Vi gjorde ikke en spesielt god kamp, så det er ekstra godt å få tre poeng når du føler at det ikke har gått på skinner. Det var mye som ikke fungerte ute på der i dag.

- Sånn poengmessig er jeg veldig fornøyd med seriestarten, men jeg var vel så fornøyd som dette etter kampen mot Lyn, avsluttet Drillo.

2. omgang avsluttet litt vel spennende for undertegnedes smak. Viking lempet innpå 101 kilo ungarske muskler blandet med litt mambo-mumba hodespill og fikk utelling: Tengesdal legger inn fra høyre og Mambo-Mumba skaller ballen knallhardt i krysset.

FFK på sin side svarer med å bytte ut slitne ben på midtbanen, og FFK avslutter faktisk kampen med hele 4 spisser på banen! Litt merkelig, men – det fungerte! Årets første trepoenger er i boks!

- Nå gleder vi oss veldig til kampen mot Rosenborg, avslutter Hoås!

Frokosttv!

Plankehaugen tok i fjor opp kampen med de store og bemerket seg rundt om i Norges langstrakte land. I dag mottok de premien som symboliserte at Plankehaugen var Norges beste supportere i fjor – kåret av NFF.

Følg med på frokosttv i morgen og du vil se hele Norges teddybjørn - Lars Thoresen – fortelle om Plankehaugen og FFKs vei tilbake i toppfotballen.


Poengbørsen

Steinar Sørlie 4
Har veldig lite å gjøre. Ikke før helt på tampen av kampen gjør han sin første kvalifiserte redning. Meget bra. Men helhetsinntrykket trekkes veldig ned av uvanlig mange sløve utspill. Her bør det trenes!

Pål André Czwartek 4
Har ved flere anledninger litt problemer med raske og gode Kopteff. Spiller seg derimot litt opp, men ønsker å se Czwartek bidra mer offensivt. Får likevel godkjent, og det skal bli interessant å se om Drillo velger Blixt eller Czwartek neste gang.

Bora Zivkovic 7
Banens beste spiller. Gjør ting veldig enkelt og har full kontroll på Østenstad og de andre spillerne Viking etter hvert kaster inn i angrepet. Spiller med stor ro og oser av rutine og fotballforståelse. Uvurderlig.

Roger Helland 6
Meget god kamp av mannen FFK ønsket å dumpe til Moss. Heldigvis ble det ikke noe av det. For i dag var Helland en bauta i FFKs midtforsvar. Ryddet opp både langs bakken og i lufta. Spiller klokt.

Trond Erik Bertelsen 4
Ikke like frisk og god som på Ullevaal. Upresis i pasningsspillet, men blir bedre utover i kampen. Engasjerer seg ikke så mye offensivt, men stort sett grei kontroll defensivt.

Dagfinn Enerly 6
To målgivende vitner om en Enerly i form. Det er det han kan best. Det raske frisparket til den andre scoringen var perfekt, det samme var corneren som Hoås styrte inn. Godt overblikk og utsøkte pasninger. I dag viste Enerly hvor viktig han er for laget offensivt.

Simen Brenne 5
Heroisk innsats på midtbanen og scorer også et praktfullt mål. Løper enormt mye og flink og kommer på mange smarte løp.

Hans Erik Ramberg 5
Hansi imponerer i sitt comeback i Tippeligaen. Viser at han fortsatt har mye å gi. Blir kanskje litt liten mot store Vikingspillere i duellspillet, men med ballen i beina gjør han veldig mange gode valg. Godt overblikk, ro med ballen og fine pasninger. En lovende start.

Roger Risholt 5
Gjør en ganske god kamp, men vil mer enn han får til. Pådrar seg sitt andre gule kort på to kamper etter en noe klønete opptreden. Blir bedre utover i kampen, flink til å stresse motspillere og gjenvinne baller. Prøver også på en del offensivt, noen fine raid og viser også at han har skuddfoten intakt. Har fortsatt mer å gå på, men kriger meget bra i en kamp som er preget av nettopp kriging. Løper seg tom og blir byttet ut.

Øyvind Hoås 5
Teknisk briljant. Imponerer stort med dribleserier, selv om det kanskje blir litt for ofte og går litt for sakte fremover. God i lufta og flott scoring i hjemmedebuten. Forsvinner - som mot Lyn - for mye ut av kampen etter pause. Har allerede rukket å bli en publikumsfavoritt!

Markus Ringberg 5
Nok en meget god kamp av Ringberg selv om han igjen går av banen uten nettkjenning. Ofrer seg i alle dueller og vinner også mange av dem. Gjør også mye bra langs bakken. Har blant annet en dribleserie av Maradona-format inne i Vikings 16-meter. Gjør også en fantastisk god og viktig jobb som defensiv midtbanespiller de siste drøye 10 minuttene.

Tero Koskela, Martin Wiig og Kristen Viikmae kom inn for FFK.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340