Husk meg
Brukernavn
Passord

Nå blir'e fest!

- Nå skal vi feire, det er Fredrikstad-folket flinke til, sa Knut Torbjørn Eggen etter kampslutt. Det er en setning Eggen aldri kommer til å måtte bite i seg. Folket inviterte til fest på stadion, og fest skulle det bli. Med ballonger stigende til værs, konfettiregn over alt, fakler rundt halve banen, småflagg og bannere vaiende i vinden var dette dagen for fest. Plankehaugen viste sin ydmykhet ovenfor den elskede FFK-treneren med budskapet ”Eggen i våre hjerter”. Han brakte oss fra 2. divisjon til Tippeligaen, og nå blir vi jaggu værende der også! Fantastisk!
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 25. October 2004 - 00:44
http://home.no/ffkweb/ffk-til1.jpg

- Det er rett og slett ren lykke å få oppleve noe slikt, kommenterte Eggen entusiastisk etter kampslutt. – Tre år på rad har det samme skjedd hver høst nå. Det er helt sinnssykt! Alle gode ting er tre, og nå skal vi suge på karamellen en god stund.

Allerede etter 4 minutter hadde Fredrikstad en enorm mulighet til å ta ledelsen. Dagfinn Enerly legger et av sine mange presise innlegg, og Markus Ringberg vinner hodeduellen. På bakerste stolpe står Pål André Czwartek klar til å bredside ballen i det åpne målet, men i stedet havner den håpløst over mål. Her kunne man høre publikum riste på hodet.

http://home.no/ffkweb/ffk-til5.jpg

Vår amerikanske roadrunner ved navn Brian West har hatt en god formkurve denne høsten og vist seg som en meget viktig spiller. Fortvilelsen var stor blant publikum da spissen allerede etter 9 minutter gikk ned for telling. Allerede før noen fra trenerapparatet rakk å komme inn på banen signaliserte West at han måtte bli byttet ut. Eggen valgte noe overraskende å gi tillit til måltjuven fra treningskampene, og det skulle vise seg å være et meget lurt valg.

- Knut Torbjørn ymtet frempå at jeg kanskje skulle få komme inn på banen i dag, men jeg hadde aldri trodd at det skulle skje allerede etter ti minutter! Det var helt sprøtt; Jeg måtte gå kald inn på banen, men hadde helt sikkert over 200 i puls, kommenterte Dag Frode Hornseth.

Hornseth markerer seg momentant da han faller innenfor sekstenmeteren. Markus Ringberg vinner en hodeduell og Hornseth blir felt av en Tromsø-spiller. Dommer Per Ivar Staberg, som for øvrig hadde en grei dag på jobb, velger å vinke spillet videre.

Etter drøye kvarteret er Tromsø frempå ved et par anledninger, men Lund Hansen er sikker i FFK-målet. Stortalentet Lars Iver-Strand får muligheten til å redusere, men skuddet fra kloss hold går rett på FFK-keeperen.

http://home.no/ffkweb/ffk-til6.jpg

Minutter senere mislykkes en offensiv Wade Barrett, og Tromsø får en farlig kontringsmulighet. Fredrikstads estlandske landslagstopper må konstruere et frispark like utenfor sekstenmeteren, og frisparket er slettes ikke ufarlig. Fra 22-meter går ballen over alt og alle før den snitter den høyre stolpen bak Alexander Lund Hansen.

Etter 18 minutter er Hornseth ivrig etter å vise seg frem. Hedmarkingen mottar ballen på venstrekanten og setter fart fremover. Spissen forsøker et småfrekt, men også lurt langskudd som havner like utenfor den venstre stolpen. Her hadde ikke Knut Borch kontroll.

Bare to minutter senere er Dag Frode Hornseth nok engang farlig frempå. Det hele starter med pent spill på midtbanen mellom Roger Risholt, Markus Ringberg og Simen Brenne og ender med en avslutning fra Hornseth like utenfor den høyre stolpen. En scoring lå i luften nå, og heldigvis for de 10498 tilskuerne på stadion var det FFK som skulle trekke det lengste strået.

Etter to gode innhopp var Stian Johnsen tilbake i startoppstillingen, og i sin favorittposisjon på venstre kant fikk Johnsen nok engang fremvist sitt potensial. Etter en periode med mye nesten viser kampuret 31. minutter og lynvingen forserer på venstre kant. Stian legger en perfekt timet pasning mot Dag Frode Hornseth som iskaldt kan bredside ballen i mål.

http://home.no/ffkweb/ffk-til3.jpg

- Stian kommer får ballen ute på siden og slår ballen i bakrommet akkurat slik jeg ville ha den. Jeg kommer meg foran to Tromsø-spillere og setter ballen i mål. Det var helt vilt! Jeg fikk gåsehud over helt kroppen! Etterpå angret jeg litt på seiersrunden for så sliten som jeg var da jeg byttet ut har jeg aldri vært, sa Dag Frode etter kampslutt.

Etter 40 minutter var Tromsø nær utligning. En corner ender med klabb-og-babb inne i feltet, og et raskt skudd fra nært hold går så vidt utenfor målet.

Andre omgang vipper litt frem og tilbake uten noen spesiell form for rytme i det hele tatt. Begge lag hadde en del halvsjanser i løpet av starten av omgangen, men ingen av lagene klarte å ta kontroll over kampbildet. Kampen skulle bli 68 minutter gammel før Tromsø trolig hadde kampens største sjanse.

Ole Martin Årst viser muskler og teknikk på kanten av sekstenmeteren, og sender både Wade Barrett og Raio Piiroja hjelpeløst i bakken. Med retning mot mål sender Årst ballen under Lund Hansen, men Bora Zivkovic blokker skuddet med en herlig sklitakling. Dansken gir seg ikke med det og stormer ned mot dørlinja for å forhindre corner. Publikum reiser seg av beundring og hyller Fredrikstads danske midtstopper etter en meget iherdig innsats.

http://home.no/ffkweb/ffk-til9.jpg

Mot slutten av omgangen flyttes Roger Risholt med hell opp som spiss. Midtbaneterrieren legger ned kilometer for kilometer og etter en duell i feltet blir han liggende nede med kramper. Herlig Risholt! Dette er rett og slett symbolet på hva som har forandret seg siden vårsesongen; FFK kriger nå om hver eneste ball.

- Aldri før har jeg hatt ordentlig krampe. Jeg har hatt noen småkramper tidligere, men dette var vondt! Det varte jo i over et minutt! Jeg er helt ferdig! Jeg er for trøtt til å snakke, nå vil jeg bare inn i garderoben og slappe av. Vi får ta det etterpå, kom det fra Roger Risholt etter kampslutt og det burde si det meste om innsatsen denne dagen.

På overtid spiller Dagfinn Enerly frem Tero Koskela som klarer å lure en Tromsø-forsvarer. Innbytteren forsøker å runde keeper, men blir hindret og faller lett. Her burde nok Koskela ha sikret seieren, men hva gjør vel det når kampen ebber ut til hjemmeseier.

http://home.no/ffkweb/ffk-til4.jpg

- Nå er det ikke snakk om nullstilling! Denne karamellen skal vi suge på lenge, sa en tydelig glad Harry Hansen like etter kampslutt.

- Klarer vi å beholde de spillerne vi har nå til neste år, så tror jeg Royal League bør være innen rekkevidde! Kanskje også medaljer? Vi har gode spillere i alle posisjoner, en herlig lagånd og når absolutt alle gir 100%, så vinner man kamper. Vi spiller kanskje ikke en vakker kamp i dag, men klokt og fortjener seieren, sa Raio Piiroja etter kamp.

- Kommer du til å spille på Nye Fredrikstad stadion i 2006?

- Selvfølgelig!

Nå kan vi reise til Stavanger uten en eneste nerve i kroppen! La det bli en herlig fest uten bekymringer! Resultatene i dag og Fredrikstads seier over Tromsø sikret tippeligakontrakt anno 2005. Det så lenge stygt ut, men Eggen satte seg ned, analyserte og fant løsningene. Forsterkningene har innfridd over all forventning, og ffksupporter.net er fra seg av glede for at FFK gjorde tabelltipset til skamme.

Nå skal vi vinne i Stavanger!

Kampfakta:
Fredrikstad – Tromsø 1-0 (1-0)
Fredrikstad Stadion, 10 498 tilskuere
31 min 1-0 Hornseth
Dommer: Per Ivar Staberg, Harstad
Gule kort: Christensen (Tromsø), Bernier (Tromsø)

FFK-børsen:

Alexander Lund Hansen 6
Flott kamp. God i feltet og opptil flere fremragende redninger.

Pål André Czwartek 5
God kamp. Forholdsvis solid defensivt. Noen feilskjær, men sjeldent kritisk.

Raio Piiroja 7
Nok en fantastisk kamp hvor estlenderen viser hvor viktig han er. Rydder ofte opp i avgjørende øyeblikk.

Bora Zivkovic 7
Meget sterk kamp. Binder sammen forsvaret og ofrer seg for laget i duellene. Flere meget gode blokkeringer.

Wade Barrett 5
Litt uvøren til tider, men spiller med stort engasjement. Herlig arbeidsinnsats.

Dagfinn Enerly 5
God når han har ballen, men kan bli litt sløv defensivt. Har en trygghet i spillet sitt som smitter over på lagkameratene.

Roger Risholt 7
Leverer en av sine beste kamper for året. Jobber fra side til side på midtbanen hvor han takler og skjermer ballen som få andre gjør etter han. Imponerer også som spiss mot slutten av kampen. Løper så mye at han sliter med krampe i sluttminuttene.

Simen Brenne 7
Banens beste spiller. Legger ned en utrolig innsats og er overalt på banen. Blir bare bedre og bedre utover i kampen. Nydelig overblikk, gode pasninger og ikke minst en beundringsverdig innsats.

Stian Johnsen 5
Viser at han vil vise seg frem og åpner friskt. Har en nærmest genial pasning som fører til scoring. Blir dessverre brukt altfor lite til det han er god på. Noen feilpasninger trekker ned.

Markus Ringberg 6
Solid kamp. Gir og får juling i duellene. Tar defensivt ansvar som få andre spisser gjør. En lagspiller.

Dag Frode Hornseth 6
Veldig positivt innhopp etter at West måtte forlate banen helt i starten på kampen. Overraskende god i duellene. Viser også at han har gode avslutningsegenskaper. Kommer på nydelig løp på scoringen. Mange gode initiativ, men blir til tider også litt for lett.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340