Husk meg
Brukernavn
Passord

FFK 2-0 Skeid

Seriepremieren ble som forventet ikke spesielt velspilt, likevel gjorde FFK jobben og vant med 2-0 i en sjansefattig, men spennende kamp.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 13. April 2003 - 22:56
6300 tilskuere hadde betalt for å se FFKs åpningskamp i 1. divisjon mot den tidligere storheten Skeid. Forventningene var store og majoriteten av publikum hadde vel knapt tenkt at dette kunne ende med tap. Det gjorde det heldigvis ikke heller, men sannheten er at FFK hadde marginene på sin side, for Skeid kunne fort ha tatt poeng i dag.

Banen innbydde ikke til finspill i dag, det ble med andre ord mer kjemping enn finspill å se på Stadion i dag. Det tiltalte Skeid som var et fysisk robuset lag, spesielt defensivt. Erik Noppi og Anders Jacobsen sentralt i forsvaret kan skremme vannet av flere angripere, og de klarte å temme Ringberg og spesielt Hansen ganske så godt. Men det var nettopp en feil av Noppi som gjorde at Markus Ringberg kunne åpne kontoen for året ved å skyte FFK til ledelsen etter 23 minutter. Ikke av de peneste målene vi har sett, men det er betryggende å se at storscorer Ringberg starter sesongen med å finne nettmaskene. Etter spillets gang var det fortjent nok at det var FFK som tok ledelsen. FFK var det dominerende laget i store deler av første omgang, men skapte veldig få store målsjanser. Som forventet var det litt ta-og-føle-på stemning over det hele, men heldigvis så FFK ut til å ha god kontroll defensivt. Tore Pedersen hadde Skeids hurtige spiss, Daniel Holm, godt under kontroll - og Skeid skapte sjeldent noe konstruktivt fremover på banen i 1. omgang. Likevel var det også mye som skurret i FFK-maskineriet. Söderstjerna var totalt anonym, og mens Bjørnar Johannessen jobbet svært godt var han ikke spesielt god venn med ballen. Er tydelig at han fortsatt mangler litt kamptrening, samtidig som han nok trives langt bedre sentralt enn på høyresiden. I Söderstjernas tilfelle var nok ikke dette noen kamp som tiltalte han; underlaget gav små muligheter for finspill og det ble mye fysisk spill. Dette gjorde at svensken i store deler av kampen ble holdt utenfor. Heldigvis hadde vi Roger Risholt... Men mer om det etterpå.

Mot slutten av 1. omgang mistet FFK initiativet og lot Skeid styre spillet. Spillerne virket slitne og lite konsentrerte, og Skeid kunne faktisk fort ha fått en utligning før pause. Blant annet viste Tore Pedersen seg verdig som kaptein og forbilde da han i beste ishockeystil kastet seg frem og blokkerte et farlig Skeid-skudd. Heldigvis greide vi å holde unna, og kunne gå til pause med 1-0 ledelse.

2. omgang blir ikke spesielt mer innholdsrik enn den første. Det er jevn og generelt dårlig kvalitet på det som skjer. Ti minutter ut i omgangen velger Eggen å ta ut Lars Petter Hansen til fordel for Welton Melo. Men hvordan skulle den lette brasilianeren klare seg på dette underlaget og mot det fysisk robuste stopperparet? Vel, Melo ble nok rett og slett litt for veik her, dette til tross for at han hadde noen brukbare raid. Spesielt god hjelp av medspillerne fikk han heller aldri. FFK la seg bemerkelsesverdig langt tilbake på banen og lot Skeid trille ball. Og da kommer man selvsagt til sjanser etter hvert, og det gjorde også Skeid. Men heldigvis var dette dagen hvor marginene var på FFKs side. Steinar Sørlie hadde et par gode inngrepener, men i annen omgang hadde han også en blemme på et overlegg som fort kunne endt med Skeid-scoring. Det skjedde ikke. Isteden var det Olof Watsons om kunne punktere kampen i det 88. minutt. Etter nylig å ha kommet inn for en blek Söderstjerna, fyrer Olof av et skudd innenfor 16-meteren som går via Erik Noppi og inn bak en utspilt Andre Ulla i Skeid-målet. 2-0! Publikum kan nok en gang ta av og puste lettet ut. Nettopp i denne perioden virket det nemlig mer sannsynlig med en Skeid-scoring, men Olof ville det annerledes...

FFK vant altså til slutt 2-0 i en kamp som var preget av at det var første seriekamp. En åpenbar nervøsitet og spente spillere, forventningsfulle publikummere og dårlig bane gjorde nok også sitt til å sette preg på kampen. Men når enden er god, så er allting godt. Og at FFK vinner på en relativt svak dag er jo en styrke!

Av enkeltspillere må Roger Risholt spesielt trekkes fram. Mannen regjerte totalt på midtbanen og gjorde til tider som han ville. Mens ander FFK-spillere ofte unngikk duellene, så smelte Risholt til i enhver situasjonen. I det ene øyeblikket svidde han av en ren tackling ved det ene cornerflagget, i det neste øyeblikk vant han igjen en ball på motsatt side av banen. En slik innsats vil vi se av flere!

Ellers vil vi gjerne trekke fram Tore Pedersen. Nok en gang viser han autoritet og sikkerhet i midtforsvaret og har god kontroll på Skeid-spissene. Pål A. Cwartek spilte også en god kamp og ble også kåret til banens beste av juryen på Stadion. Roger Helland virket også solid, spilte på det sikre og gjorde få større feil. Markus Ringberg jobbet også iherdig, og tegnet seg også på scoringslisten. To spillere som ikke imponerte var derimot venstreback Vebjørn Hagen og Håkan Söderstjerna på midtbanen. Sistnevnte har vi allerede nevnt, mens Hagen opptrådde noe klønete og kanskje preget av presset. Når det gjelder Steinar Sørlie som ble foretrukket foran Rino Hansen, greide han seg godt i 1. omgang, men avslørte noen feil i 2. omgang. Vi tipper at Rino Hansen får tillit på kunstgresset i Hydrohallen i Raufoss om en uke...

Kampfakta
Fredrikstad - Skeid 2-0 (1-0)
Fredrikstad Stadion. 6299 tilskuere
23 min. 1-0 Markus Ringberg
88 min. 2-0 Olof Watson

FFK (4-4-2): Steinar Sørlie 5, Pål A. Cwartek 6, Vebjørn Hagen 4, Tore Pedersen 6, Trond Trondsen 5, Roger Helland 6, ROGER RISHOLT 7, Bjørnar Johannessen 6, Håkan Söderstjerna 4, Lars Petter Hansen 5 (Welton Melo 5), Markus Ringberg 6

Gule kort
Roger Risholt (FFK), Yngvar Ånensen (Skeid)

Dommer: Frank Andås 5
Ganske ujevn, men ingen gigantiske blemmer. Det gule kortet til Roger Risholt var dog unødvendig, men når det er sagt preget aldri Andås kampen og hakket den unødvendig opp. Noen småfeil, men tok ikke noe lags parti, og vi har sett langt svakere dommere på Stadion før...

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f