Ett poeng på Nadderud!

(Stabæk-FFK 1-1) Det absolutt viktigste i dagens kamp mot Stabæk var å IKKE tape. Det klarte FFK og var faktisk også nærmest seieren, selv om Stabæk også hadde sine sjanser. Brian West sendte oss til himmelen med en scoring allerede etter 10 minutter, men dessverre utlignet Stabæk drøye kvarteret senere. Det ble ikke flere scoringer, og etter at Molde tapte for Enga så har vi intatt kvalikplassen. Neste helg har vi gode muligheter for å ta enda et steg eller to oppover tabellen!
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 19. September 2004 - 22:31
Plankehaugen på plass.

Drømmestart!
FFK åpnet klart best på Nadderud og fikk også belønning. Det var bare gått 10 minutter da West utnyttet hurtigheten sin og stresset Stabæk-forsvaret til å gjøre feil. West snapper opp en feilpasning og setter ballen kontrollert inn bak landslagsaktuelle Jon Knudsen. Drømmestart!

FFK spiller med stor selvtillit og er klart best i banespillet de første 15-20 minuttene. Men så slippes Stabæk gradvis inn i spillet og de får lov å trille ball. Etter 23 minutter tackler Risholt ballen ut til innkast skrått til høyre for egen 16-meter. FFK er en smule ukonsentrerte på innkastet. Danske Mads Jørgensen lurer en noe passiv Koskela rimelig enkelt, og skuddet hans går i fin bue til side for Lund Hansen og inn i mål. Et fint mål, men det burde vært avverget enten før skuddet eller av Lund Hansen (uten å ha sett det på tv).

Stabæk melder seg på
Etter utligningen er det hjemmelaget som fører kampen. Martin Andresen får litt for mye rom sentralt på midten og spesielt Markegård virker småfarlig. Hjemmelaget er rett og slett best i minuttene før hvilen, selv om begge lag skaper sjanser.

Når dommer Svein Oddvar Moen blåser av for halvtid føles uavgjort helt greit.

2. omgang starter som den første med FFK som det førende laget. Allerede etter to minutter løper West fra Stabæk-forsvaret og kræsjer med en utrustende Jon Knudsen. Det lukter frispark til FFK lang vei, men Moen velger den enkle varianten ved å gi et forsvarende hjemmelag frispark.

Simen Brenne-show
Simen Brenne briljerer til tider stort utover i 2. omgang på midtbanen, og en skulle tro det var han og ikke Martin Andresen som var fast landslagsspiller. Med en kombinasjon av lekre dribleserier, pasninger og hard jobbing var det en fryd å se vår nummer 7 utfolde seg. Etter 52 minutter har han også mulighet til å gi oss 2-1, men skuddet blir reddet av en god Knudsen.

Med en halvtime igjen å spille velger Eggen å gjøre et par bytter. Koskela og Risholt blir erstattet av Söderstjerna og Helland for å få inn friske bein for å få opp tempo enda et hakk. Det er forholdsvis vellykket. Söderstjerna virket uvanlig pigg på å vise seg frem, mens Helland er solid og har også en stor målsjanse. Dessverre går skuddet fra vel 16-meter like utenfor.

Det er tydelig at begge lagene er interessert i tre poeng idet klokka tikker mot 90 minutter. Det vipper frem og tilbake med små og litt større sjanser, men det ender resultatløst for både FFK og Stabæk. Dermed blir det poengdeling på Nadderud, og selv om vi var nærmest seieren må vi si oss fornøyd med ett poeng på bortebane i en kamp det var ekstrent viktig å ikke tape.

Vinkeglad assistendommer
Hver kamp har noen tvilsomme dommeravgjørelser, denne inkludert, men det var stort sett assistentdommerne som var svak. At Stabæks Tommy Stenersen får lov å kaste feil innkast gjennom hele kampen er egentlig en bagatell, men at assistentdommeren som løp langs hovedtribunen overså to klare onside-situasjoner hvor FFK ville kommet alene mot keeper er bare bittert. Spesielt situasjonen mot slutten av kampen hvor West blir avvinket for offside i god scoringsposisjon, hvor vi på felt Å ser at West sitt løp bakfra er mer enn perfekt timet, føles blodig urettferdig. Vi sier ikke at en pengesterk bæring har stukket en bunke med sedler ned i shortslomma på mannen med flagget, men det er fristende...

FFK var såvidt det beste laget på banen, og soleklart det beste på tribunen. Hjemmelagets mest entusiastiske supporter var, ved siden av Ingebrigt Steen Jensen, en overivrig speaker (som klarte å uttale omlag 75% av navnene til FFKs spillere feil, inkludert assistenttrener "Per Erik Ahlsen"). Det skal riktignok sies at noen på hovedtribunen gjorde sitt beste med "Stabæk-klapp-klapp"-rop akkompagnert av kubjeller.

Plankehaugen var på plass i den mye omtalte Nadderud-svingen, og noen bilder kan sees her.

Neste kamp er mot Bodø/Glimt hjemme på Stadion. Glimt tok i dag ett poeng etter å ha blitt tildelt et feilaktig straffespark mot Brann på overtid. De ligger for øyeblikket tre poeng foran oss. Det forspranget bør det være mulig å ta igjen allerede på søndag.

Kampfakta:
Stabæk – Fredrikstad 2-1 (2-1)
Nadderud, 5430 tilskuere (Nei, speaker. Alle kommer nok ikke tilbake neste gang)
10 min 0-1 West
23 min 1-1 Jørgensen
Dommer: Svein Oddvar Moen
Gule kort: Hauger og Ohr (Stabæk)

FFK-børsen:

Alexander Lund Hansen 5
Godkjent kamp. Ganske sikker i feltet (en unødvendig utrustning i 2. omgang som heldigvis ikke endte med mål i mot). Kan kanskje ta scoringen?

Pål André Czwartek 4
Klarer seg greit defensivt, men er usikker med ballen i beina, spesielt fremover på banen. Må bli mer besluttsom.

Raio Piiroja 6
Vinner akkurat som sist så å si alle duellene i lufta. Har derimot litt for mange upresise oppspill og pasninger. Viser også at han er forholdsvis rask. Dekker stort område og opptrer stort sett med stor sikkerhet.

Bora Zivkovic 6
Veldig sterk i duellene og oser av autoritet. Litt bedre enn Piiroja i pasningsspillet. Stabilt god.

Wade Barret 4
Litt nølende på venstrebacken. Blir litt enkelt passert noen ganger, og savnet noen initiativ fremover på banen når det var store rom.

Roger Risholt 5
Åpner veldig positivt på høyre kant, men forsvinner litt mye ut av kampen etter hvert. Blir flyttet over på venstre en periode og klarer seg ikke så bra der. God med ballen og bra innsats uten å sprudle for ofte. Blir byttet ut etter 60 minutter og er åpenbart lite fornøyd med det.

Simen Brenne 7
Banens beste spiller. Er meget god den første halvtimen av kampen, og fantastisk i store deler av 2. omgang. Brenne så virkelig ut til å stortrives på Nadderud og driblet rundt som han ville til tider. Sterk innsats og dekket store flater av banen. Godt overblikk også. Årsbeste.

Tero Koskela 4
Forflytter seg i perioder litt treg og kan virke passiv, men gjør også en grei jobb, spesielt defensivt. Hvis hovedoppgaven var å temme opp for Andresen, får Kosso godkjent minus for den jobben. Hadde forventet enda litt mer sprut når han fikk sjansen til å vise seg frem fra start.

Christian Petersen 6
Det var ingen tvil om at Peters ønsket å vise hva han kan bidra med i en mer offensiv rolle når han nå endelig fikk sjansen. Er meget god til å holde på ballen og har også veldig mye ballberøring i store perioder. Noen ganger vil han litt for mye.

Markus Ringberg 4
Er ikke akkurat i sin beste form. Taper mange dueller. Er best når han tar på seg arbeidsoppgaver midtbanen normalt skal ta seg av. Viser av og til at han er flink til å styre headingene sine når han en sjelden gang vinner duellene.

Brian West 6
Scorer endelig og har også flere gode muligheter. Blir brukt litt for ensidig og blir mye overlatt til seg selv. Går på veldig mange løp og blir tydeligvis sliten mot slutten av kampen. Stabæks spillere, ledere og publikum trekker pusten hver gang han setter på toppfarta.

Roger Helland 5
Kommer inn etter 60 minutter og er solid. Har også en stor målsjanse.

Håkan Söderstjerna 5
Kommer inn etter 60 minutter og er tent på å vise seg frem. Mange positive initiativ på venstresiden.

Bjørnar Johannessen kom også inn, men spilte for få minutter til å kunne få poeng på børsen.