Husk meg
Brukernavn
Passord

Pinlig 1. divisjonsfotball

(Vålerenga-FFK 3-0) Det FFK viste i dag minnet mest alt om pinlig 1. divisjonsfotball, og knapt nok det. Det var dessverre mildt sagt klasseforskjell mellom Enga og FFK. Hjemmelaget gjorde etter hvert akkurat som de ville i den ekstreme varmen på Ullevaal. FFK ble rundspilt, og selv om det ikke er noen unnskyldning, så må vi nok en gang trekke frem dommeren som punkterer kampen med å GI bort et straffespark til Vålerenga slik at de kan gå opp i 2-0 en halvtime før slutt.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 08. August 2004 - 20:24
Det er ikke ofte Vålerenga scorer tre ganger i en kamp. Eneste gang det har skjedd før i år var da laget møtte Drillos disipler fra VM 94 tidligere i sommer, altså mot en gjeng med tv-kommenatorer, golfspillere og fotballtrenere med snittalder på ca 40 år. Når Vålerenga i tillegg burde ha vunnet kampen med omtrent dobbelt så mange mål i dagens kamp, så trenger vel ingen fortelle at FFKs prestasjon var så dårlig at det knapt er verdt å skrive noe mer.

Men det må jeg.

Mye Fredrikstadfolk – mye dårlig Fredrikstad-spill
Det var ufattelig varmt på Ullevaal (så varmt at man måtte sprute vann opp på publikum), men før avspark var det likevel morsomt å være supporter av de røde og hvite. Med angivelig 3000-4000 aristokrater på tribunen, lå det meste til rette for fotballfest. Klanen kjente som vanlig også sin besøkelsestid. Rammen rundt kampen var upåklagelig – selv om det var litt vel varmt...

Faktisk fikk FFK en bra start på kampen. Dagfinn Enerly forserer forbi Engas forsvar på høyre kant, kommer skrått innenfor sekstenmeteren, men Arason redder mesterlig skuddforsøket. Meget godt skudd av Enerly, men dessverre var dette nesten det eneste FFK skapte i 1. omgang. Og da hadde det gått to minutter...

For etter at det vippet litt frem og tilbake de 5-10 første minuttene, så var det etter den tid bare ett lag på banen: Vålerenga.


Stor målsjanse til Enga. Lund Hansen redder mesterlig (foto: Øystein Holt)


Jørgen Jalland og Thomas Holm dominerte fullstendig den sentrale midtbanen og fikk fordele ballen som de ville. Risholt eller Brenne var aldri i nærheten av å prestere på samme nivå. Samtidig var Vålerengas backfirer akkurat så solid som vi fryktet. Da ble det håpløst for et fantasiløst FFK-lag.

Den første scoringen kom etter 20 minutter, og da hadde det allerede ligget i lufta en stund. Det er Thomas Holm som får to sjanser alene mot Alexander Lund Hansen. Trønderen redder det første skuddet, men et sovende forsvar klarer ikke å nå returen før Holm selv setter den i mål. Før den tid hadde hjemmelaget allerede hatt flere farlige forsøk, men Lund Hansen viste også at han er ekstremt god på streken.

FFK sliter veldig med å stoppe det offensive spillet til Enga, og bare minutter etter scoringen pådrar Zivkovic seg sitt andre gule kort på like mange FFK-kamper. Ganske symptomatisk for kampen kom han på etterskudd. Det gjorde FFK ofte (uten at det var grunnen til at den ene VIF-spilleren måtte gå av banen med skade etter den andre – de tacklingene var ikke stygge).

Når Ditlefsen blåser av til pause står det fortsatt 1-0. Selv om FFK til tider hadde blitt rundspilt, øynet vi fortsatt håp om poeng. Det var tross alt bare ett mål som skilte lagene, og vi vet at Eggen ofte er flink til å snu kamper med velvalgte ord i garderoben.

Denne gangen funket det derimot ikke.

FFK var minst like tamme i 2. omgang. Laget tapte både første- og andreballene, pasningsfeil florerte og ingenting ble skapt fremover på banen.

...og dommertabbene i FFKs disfavør vil ingen ende ta
Likevel er det dommeren som setter den berømte spikeren i kista. Det er etter omlag 60 minutter det fatale skjer: Alexander Lund Hansen ruser ut i feltet for å avklarere en lang ball, han når ballen like før en Enga-spiller og får dunket ballen til corner. Så dømmer Ditlefsen straffespark!?!

Freddy Dos Santos scorer på straffesparket og dermed er kampen punktert. Selv om FFK hadde blitt rundspilt frem til da, så er det fortsatt håp sålenge man bare ligger bak med ett mål. Men med 2-0 ble alt helt håpløst. Og ja, Ditlefsen er samme mann som ene og alene er grunn til at Vålerenga fortsatt spiller i Tippeligaen (tenker selvsagt på den surrealistiske, partiske dømmingen fra kvalik-kampen mot Sandefjord i fjor). Jeg sier ikke mer...

Resten av kampen blir bare en kamp mot klokka for FFKs del. Spillerne får uansett ikke til noe som helst, og heldigvis scorer bare Enga ett mål til. Den blir satt inn av innbytter Swift. For øvrig en pen scoring.

Ord etter kampen
Vi taper fullt fortjent, men måten det skjer på er veldig bittert. Jeg tenker spesielt på det at ingen av FFK-spillerne kan ha blitt svette av noe annet enn varmen, for innsatsen var direkte svak. Det andre som gjør det bittert er måten kampen blir punktert på. En stor dommertabbe og vips står det 2-0 til Enga. Vi husker jo også hvordan dommeren direkte avgjorde hjemmekampen mot Vålerenga. Denne gangen kan vi ikke si at han direkte avgjorde den, men han direkte punkterte den. Det er det ingen tvil om.

Noen ord om Vålerenga. De var gode. Veldig gode, faktisk. Laget spiller langt bedre fotball enn sitt rykte, har et stort register å spille på offensivt og bunnsolide defensivt. Selv om Ivers ikke scoret eller briljerte i dagens kamp, så binder han opp forsvarere og skaper rom for medspillere. Midtbanen er godt balansert, forsvaret pottetett og keeperen er den desidert beste i Tippeligaen. Man kan snakke om skandale dersom dette ikke laget klarer å kvalifisere seg for Royal League.

Litt skuffende er det derfor at Oslo-folket møter opp i så fåtall. All ære til Klanen som er mange, men tar vi bort de over 3000 som kom fra Fredrikstad, så var det godt under 10 000 fra Oslo tilstede på dagens kamp. Det er veldig dårlig med tanke på at Vålerenga faktisk er et topplag, spiller god fotball og har flere profiler. I tillegg var det veldig bra vær i dag, kanskje for bra?

Ellers registrerer vi at bunnkollega Bodø/Glimt ser ut til å ha funnet formen og plukket tre poeng på bortebane i dag. Sogndal tok også poeng, hvilket betyr at situasjonen vår ser veldig vanskelig ut igjen.

Det lukter ærlig talt like mye 1. divisjon av Fredrikstad nå som det lukter vondt i Moss, men vi lever i håpet fortsatt...

Kampfakta:
Vålerenga – Fredrikstad 3-0 (1-0)
Ullevaal Stadion, 12 881 tilskuere
20 min 1-0 Holm
59 min 2-0 Dos Santos (straffe)
63 min 3-0 Swift
Dommer: Jonny Ditlefsen, Mo (eller Vålerenga?)
Gule kort for FFK: Zivkovic og Brenne

FFK-børsen:
Alexander Lund Hansen 4
God på streken, men fortsatt litt usikker i feltarbeidet. Litt for mange svake utspill. Flere gode redninger, kan ikke lastes for scoringene.

Pål Andrè Czwartek 2
Veldig usikker på høyrebacken. Virker ikke skjerpet og gjør mange enkle feil. Pasningene sitter ikke. Under pari både defensivt og offensivt.

Bora Zivkovic 4
FFKs minst dårlige i forsvaret. Kommer flere ganger på etterskudd, viser at han er litt treg og klarer ikke å samle troppene som sist gang. Gjør en stor markeringsfeil som nesten gir 1-0 til VIF tidlig i kampen. Heldigvis reddet Lund Hansen mesterlig headingen til Dos Santos.

Christian Petersen 3
Gjør mange graverende feil. Dribler seg bort, dårlige pasninger og flere ganger utspilt. Gjør noen avdriblinger en sjelden gang som er imponerende, men alt i alt overskygges det av alle feilene.

Wade Barrett 4
Spiller bare 1. omgang og får godkjent etter en vanskelig debutkamp. Virker forholdsvis god med ballen, bra overblikk og gjør ting enkelt.

Dagfinn Enerly 3
Klarer ikke å sette sitt preg på kampen. Kommer aldri til dødlinja for å legge inn foran mål, og blir isteden mye løpende i mellom ballsikre Enga-spillere. Har en stor målsjanse tidlig i kampen, men det er stort sett alt han skaper. Veldig opp og ned i innsatsen.

Roger Risholt 2
Anonym og overspilt. Holm og Jalland ble Risholts overmenn i dag. Ble etter hvert tatt av banen. Like svak som mot RBK.

Simen Brenne 3
Prøver litt mer enn Risholt, men får til svært lite. Bruker litt for lang tid med ballen i beina de gangene han faktisk får låne den. Løper ganske mye, men mangler det lille ekstra. Gjør altfor mange pasningsfeil.

Stian Johnsen 1
Veldig svak. Gjør knapt en synlig positiv ting i 1. omgang. Blir riktig nok ikke brukt på den rette måten av lagkameratene, men det må likevel være lov å involvere seg mer. Usikker og passiv. Virket ikke som han ønsket spille fotball.

Markus Ringberg 2
Utretter lite på topp. Bruker stort sett kreftene på å krige i lufta mot sterke VIF-forsvarere. Kommer ikke til en eneste målsjanse.

Brian West 3
Får det nok en gang veldig vanskelig. Å spille høye baller opp mot West alene mot Panzer-Hagen er ikke noe sjakktrekk av lagkameratene. Viser frem hurtigheten sin ved et par anledninger, og får faktisk også en stor målsjanse på det, men alt i alt har VIF full kontroll. Nok en gang blir bruken av West altfor dårlig gjennomført.

Bjørnar Johannessen 3
Kommer inn for Barett ved pause. Får i likhet med resten av laget store problemer mot VIF-spillere som hele tiden har ett gir ekstra på lager.

Hagen og Koskela kom inn drøye 20 minutter før slutt.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340