Husk meg
Brukernavn
Passord

Oppskriftsmessig tap

(RBK-FFK 3-1) Dessverre gikk det meste etter oppskriften på Lerkendal. RBK fikk en tidlig scoring, og selv om FFK hang bra med i 1. omgang, så hadde hjemmelaget grei kontroll og vant til slutt 3-1. Söderstjerna scoret FFKs mål. Hadde Zivkovic scoret på straffesparket 5 min før slutt, så kunne vi kanskje stjålet med oss ett poeng...
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 25. July 2004 - 20:10
Det var duket for topp mot bunn på Lerkendal. Kun de største optimistene med poststed Fredrikstad hadde vel tro på at de for anledningen helrøde ville ta poeng hjem i bagasjen fra Trondheim - dessverre gikk det isteden som de fleste antok. Og kampen startet på verst tenkelig måte for oss FFK'ere..

For allerede etter 7 minutter er det duket for scoring til hjemmelaget. RBK setter fart på ballen og ruller opp et flott angrep langs høyre side. Roar Strand løper kommer ned mot dødlinja og slår ballen inn foran mål, forbi Lund Hansen, og over til motsatt side. Der står Ørjan berg og serverer ballen nydelig til Frode Johnsen som har kommet i god posisjon foran mål. Urovekkende nok står to-tre spillere med røde drakter og ser hodespesialisten heade ballen inn i lengste hjørnet. Marerittstarten er et faktum. FFK ligger under 1-0 på Lerkendal allerede i åpningsminuttene. Hvordan skulle dette gå?

Men FFK viser at de også kan spille fotball. Etter 12 minutter får Markus Ringberg en god mulighet inne i sekstenmeteren, men skuddet hans blokkeres dessverre av en RBK-forsvarer. Og fem minutter senere får FFK en enorm målsjanse. Etter meget fint angrepsspill langs venstre siden, blir ballen rullet over til eks-RBK’er Dagfinn Enerly som får ballen foran seg alene med Espen Johnsen. Landslagskeeperen er derimot veldig raskt ute, og istedenfor å vippe ballen over en utrustende Johnsen, så velger Enerly å sende av gårde en markkryper – og den avverger Johnsen med en praktfull beinparade. Skal man ta poeng på Lerkendal, så bør man sette sjanser alene med keeper...

Like etterpå er Håkan Söderstjerna frampå. Svensken viste tidvis gode takter i 1. omgang fremover på banen, og etter 20 minutter tråklet han seg fri inne i 16-meteren, vendte bort en spiller med Rema-reklame på brystkassa og fyrte av gårde et skudd. Dessverre gikk ballen like utenfor Johnsens høyre stolpe.

Ettersom FFK hadde skapt tre gode målsjanser, føltes det litt flatterende at det var RBK som scoret det neste målet. Likevel var det ikke overraskende. Det er tross alt en kamp mellom topp og bunn, og man følte hele tiden at RBK hadde kapasitet til å gjøre det de trengte for å vinne. Og etter 32 minutter blir denne klasseforskjellen veldig tydelig idet hjemmelaget utnytter en situasjon på deres høyre kant. Bjørnar Johannessen følger absolutt ikke med, og det utnytter RBK til å sette i gang et angrep i tomrommet på vår venstreside med et raskt innkast. Storflor får dermed fri vei ned langs kanten, og inne foran kommer midtbaneterrieren Ørjan Berg i full fart og setter inn 2-0 scoringen. Der og da følte det som om kampen var død.

Etter ca 40 minutter får FFK får frispark i farlig posisjon - fra omtrent 20 meter - etter at Brenne er blitt lagt i bakken på ureglementert vis av Vidar Riseth. Det blir stille på Lerkendal, for hjemmepublikumet vet veldig godt at Enerly har scoret mange ganger fra det holdet tidligere. Men i dag feilet han, selvfølgelig. Frisparkforsøket var hinsides elendig.

FFK var ikke mye dårligere enn RBK i 1. omgang, men effektiviteten foran mål var den store forskjellen.

Og når Frode Johnsen gjør 3-0 tidlig i 2. omgang, nok en gang etter forspill fra Øyvind Storflor, så er det nesten så man frykter at de røde skal rakne totalt og man ser seg fornøyd med å begrense nederlaget. Men heldigvis rakner ikke FFK.

Likevel er det i denne perioden hvor klasseforskjellen lagene i mellom kommer best til syne. RBK gjør i store perioder som de vil, spiller ballen i høyt tempo, løper fra FFK-spillerne og skaper en rekke store målsjanser. Det er ikke mindre enn et mirakel at Storflor gikk av banen uten scoring. Mye av årsaken skal dog tilskrives Alexander Lund Hansen sine fabelaktige reaksjonsredninger. Trønderen viste seg utover i 2. omgang som et stort keepertalent.

FFK holder unna, og etter 75 minutter er det til og med duket for scoring. Etter en corner fra Vebjørn Hagen blir det litt klabb og babb foran mål før ballen havner hos Söderstjerna. Han sender ballen inn i nettmaskene og gir kanskje FFK et ørlite håp om poeng?

FFK blir tydelig oppildnet - det samme blir dommer Terje Hauge. Han blir så oppildnet at han helt umotivert deler ut to gule kort til FFK i løpet av få minutter. Dermed må Håkan Söderstjerna stå over kampen mot Molde førstkommende søndag. Takk, Hauge, du kunne ikke gå 90 minutter uten nok engang å vise at du misliker Fredrikstad? Både Söderstjerna og Ringberg sine gule var helt uforståelige, i en ellers fair-spilt og lettdømt kamp.

Men etter å ha vært frustrert over kortbruken til Hauge noen minutter, så må vi kort tid etter gi honnør for at han faktisk gir FFK et straffespark. Hauge er godt oppe i situasjonen da Riseth handser inne i eget felt fem minutter før slutt. Hauge peker på straffemerket, og siden Risholt var byttet ut, så er det nykommer Zivkovic som hadde fått beskjed om å ta ansvaret fra krittmerket. Dansken legger ballen til rette, men i ren Beckham/Ringberg-stil sender han ballen himmelhøyt over. Med scoring der så ville det faktisk vært reelt håp om poeng…

Likevel erkjenner vi selvsagt at Rosenborg vant fullt fortjent. De var minst to mål bedre enn oss, men så er det heller ikke på Lerkendal vi skal legge grunnlaget for å berge plassen. Men etter at Sogndal og Stabæk delte poengene, mens Bodø/Glimt som vanlig vant i Skien (det er ikke overraskende at de vant der, FB!) så våger vi å påstå at FFK er fullstendig hektet av hvis det ikke blir annet enn tre poeng førstkommende helg hjemme mot Molde.

Oppfordringen er:
Møt opp og opplev årets første trepoenger på stadion!


Kampfakta
Rosenborg – Fredrikstad 3-1 (2-0)
Lerkendal Stadion, 17 040 tilskuere
7 min 1-0 Johnsen
32 min 2-0 Berg
53 min 3-0 Johnsen
75 min 3-1 Söderstjerna
Gule kort: Ringberg og Söderstjerna (FFK), Karadas (RBK)
Dommer: Terje Hauge, Olsvik

FFK-børsen

Alexander Lund Hansen 5
Kom etter hvert bra ut av den mye omtalte og spesielle Tippeliga-debuten. Viste tegn til usikkerhet og nervøsitet i starten. Kunne kanskje ha avverget den første scoringen uten at det er snakk om noen keepertabbe. Hadde også et sleivete utspark på tilbakespill som nesten førte til scoring like etter. Heldigvis ryddet han opp etter seg. Ble bedre utover i kampen, og spesielt i 2. omgang opptrådte Lund Hansen som en levende vegg i dueller med RBKs spisser. God rekkevidde og bra reaksjoner. Flere imponerende beinparader. Avverget større tap.

Pål André Czwartek 4
Har god kontroll på en rekordjagende Harald Martin Brattbakk, spesielt før pause. Spiller på det trygge og tar sjeldent sjansen på å bli med fremover på banen. Litt mer variabel etter pause. Bør bli enda litt tøffere.

Christian Petersen 3
Har litt problemer med Frode Johnsen. Noen dårlige pasninger og sliter med å finne plasseringene. Litt passiv foran eget mål, burde ryddet unna mer kontant. Virket ikke like trygg som i de siste kampene.

Bora Zivkovic 4
Viste potensiale til å bli den samlende sjefsfiguren som kan styre troppene bakfra som laget trenger. Helt åpenbart at Zivkovic er flink til å lese fotball og har roen i seg. Noen dårlige pasninger trekker ned, det samme gjør det elendig utførte straffesparket. Vår beste i forsvaret.

Bjørnar Johannessen 2
Ble fra første minutt angrepet av en dribleglad Øyvind Storflor i form. Kantspilleren herjet til tider med en etter hvert svimmel Bjørnar. Begge scoringene i første omgang kom etter at RBK rullet opp angrep i høyt tempo på siden hans. Etter en marerittaktig omgang ble Bjørnar flyttet over til høyre midtbane tidlig i 2. omgang. Gjorde færre store feil der, men det var mest fordi han var totalt anonym.

Dagfinn Enerly 3
Den tidligere RBK-spilleren imponerte ingen i sitt møte med gamle lagkamerater. Det burde ikke være noe problem for ham å bli motivert foran dette møtet, men Enerly virket dessverre både umotivert og i dårlig form. Ble tatt av banen tidlig i 2. omgang, angivelig etter å ha slitt med kneet sitt…

Roger Risholt 3
Klarte på ingen måte å sette sitt preg på denne kampen. Det var nesten skummelt å se hvordan Risholt ikke var i nærheten av å følge med på tempoet til RBKs midtbanespillere. Ble hele tiden løpende i mellom, kom på etterskudd og la knapt inn en eneste takling. Dessverre virker formkurven til Risholt faretruende lik fjorårets og året før der…

Simen Brenne 5
En av FFKs beste spillere og gjøre i perioder av kampen et veldig fordelaktig inntrykk på midtbanen. God med ballen på små flater hvor han får brukt teknikken sin, men av og til blir pasningsvalgene litt for avanserte. God innsats og mye mer involvert i spillet fra sin sentrale posisjon enn på kanten.

Håkan Söderstjerna 4
Gjør veldig mye bra i 1. omgang - offensivt. Kommer til en god målsjanse hvor han er nær nettkjenning, har også fine pasninger og driblinger. Kreativ. Blir mer borte i 2. omgang, men viser nok en gang at han er målfarlig idet han gir FFK et ørlite håp med scoring drøye kvarteret før slutt. Hans femte mål i år.

Markus Ringberg 4
Jobber og sliter. Gir og tar. Dessverre får han lite uttelling og møter formidabel motstand i rutinerte Hoftun og Riseth. Blir mye grovarbeid rundt midten og får altfor sjeldent kommet i rette posisjoner foran mål.

Brian West 3
Blir veldig alene på topp og utretter følgelig lite. Blir rett og slett for lett og forutsigbar mot RBKs rutinerte forsvarsspillere.

Vebjørn Hagen 4
Kom inn på venstrebackplass tidlig i 2. omgang. Ble ikke herjet med i samme grad som Bjørnar, men hadde også store problemer å henge med når tempoet ble på det høyeste.

Tero Koskela 4
Spilte en drøy halvtime for en svak Risholt. Viste tegn på at han ønsket å vise seg frem og hadde den rette innstillingen, men fikk vanskelige kår ettersom laget i grunn hadde gitt opp da han kom inn.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340