Husk meg
Brukernavn
Passord

To nye poeng tapt på Stadion

(FFK-Viking 0-0) Etter halvspilt serie så står fremdeles FFK uten seier på hjemmebane i Tippeligaen. Denne gang ble det 0-0 mot et svakt Viking-lag. FFK var det førende laget med flest målsjanser uten å sprudle. Positivt at laget endelig holder nullen og er solide defensivt. I dag var det fremover på banen det gikk galt.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 28. June 2004 - 00:23
Det var egentlig en typisk 0-0 kamp mellom to lag som tydelig spilte uten selvtillit og glød. FFK hadde riktig nok to-tre sjanser i 100%-klassen, inkludert et skudd i tverliggeren på overtid, men alt i alt var det en kjedelig fotballkamp nærmere 6500 tilskuere var vitne til på Fredrikstad Stadion.

Tannløse Viking
Etter å ha fått sin første hjemmeseier for året sist serierunde, fryktet hvert fall undertegnede at Viking hadde fått blod på tann. Isteden så vi et tamt og blekt Viking-lag som knapt var interessert i å spille offensiv fotball. To målsjanser ble notert for gjestene, begge i første omgang, hvorav den ene ble forært gjennom Christian Petersen sedvanlige driblinger som bakerste mann. Heldigvis ble det ikke mål ut av det.

Det hjalp neppe Viking at Erik Nevland måtte gi seg i pausen, mens både Brede Hangeland kun jogget på sidelinjen og venstreback Thomas Pereira er ute med skade. Likevel forventet eller fryktet vi mer fra de mørkeblå. Det gjør det ekstra ergerlig at vi ikke tok alle poengene. Med litt mer innsats og litt mer flaks så hadde vi tatt årets første trepoenger her.

Bjørnar Johannessen positiv på venstreback
Knut Torbjørn Eggen har siden han ble ansatt i klubben prøvd ut flere spillere på venstrebackplass enn jeg orker å ramse opp her, og i dag var turen kommet til Bjørnar Johannessen. Midtbanespilleren, som fikk én omgang som midtstopper mot Bodø/Glimt, løste oppgaven med bravur. Med oppofrende innsats og fightervilje både i det defensive og offensive, bevise Johannessen både ovenfor publikum og Eggen at han ser ut til å være det beste alternativet i den posisjonen pr. i dag. Det er også lenge siden det har vært sånn pipekonsert mot et spillerbytte som da Bjørnar uforståelig nok ble tatt av banen etter 70 minutter. Greit at man skal legge om til 3-5-2, men hvorfor da ikke flytte Bjørnar opp på midtbanen og ta ut en av de fire på midtbanen som alle hadde levert kamp under pari?

Foruten Bjørnar Johannessen må alle i forsvarsfireren få mer enn godkjent. Riktig nok var Viking uoppfinnsomme og direkte dårlige fremover på banen, men FFKs forsvar var likevel bunnsolid. Det er ikke noe jeg har kunnet skrive på en stund.

FFK nærmest scoring før pause
FFK var som allerede nevnt det beste laget, eller minst dårlige, om du vil. Viking hadde en periode fra omtrent det 10. til det 20. minutt av 1. omgang hvor de presset på, men de store målsjansene uteble. FFK var på sin side lite fantasifulle fremover på banen, og forsøkte nok altfor ofte å spille opp mot Brian West for å se om han kunne finne på noe alene.

Og etter bare 5 minutter finner Brian West på noe som gir Viking-forsvaret alvorlige problemer. Med ballen i beina rykker han fra tre forsvarsspillere og kommer alene mot keeper Frode Olsen, men dessverre får han ikke stokket beina ordentlig i avslutningen foran mål og det hele ender med en corner – som blir resultatløs.

Etter om lag 10 minutter får FFK nok en stor målsjanse. Etter fint spill havner ballen til slutt hos Simen Brenne inne i motstanderens 16-meter. Brenne kommer dessverre litt bakpå i avslutningsøyeblikket og ballen går himmelhøyt over fra god posisjon. Synd.

Markus Ringberg får også en gedigen målsjanse før sidebytte. Men alene med keeper fra to meter hold, klarer ikke Ringberg å få til noe ordentlig skudd - det blir bare noe som minner om et tilbakespill, og Olsen plukker den opp uten store problemer. DER skal du score, Ringberg!

Etter dette kommer gjestene mer med i kampen, før det mot slutten av omgangen bølger litt frem og tilbake – men det er FFK som har de største sjansene. Blant annet får Brian West nok en god sjanse mot slutten av omgangen, men skuddet hans går i nettveggen.

Ingen klarer å avgjøre
2. omgang forblir som den første – målløs. Markus Ringberg header utenfor fra tre meter. Simen Brenne skyter i tverliggeren. Det vil seg ikke for FFK. Riktig nok er det utrolig nok bunnsolid bakover, men det er mest fordi Viking er overraskende lite interesserte i å angripe. Til og med når de får frispark i god posisjon skrått utenfor 16-meteren mot slutten av kampen velger de å slå ballen på tvers og tilbake mot egen banehalvdel…

Viking var også "flinke" til å stoppe overgangene tidlig ved å lage frispark, og dermed pådra seg en rekke gule kort. Dagens dommer, Roy Helge Olsen, var av de bedre dommerne vi har sett dømme FFK så langt i sesongen, men burde nok ha gitt Jone Samuelsen det andre gule kortet etter 75 minutter i en slik situasjon.

Jo lenger kampen går, jo mer tydelig blir det at ingen av lagene vil makte å score. FFK er nærmest, men imponerer likevel aldri. Det blir 0-0 og etter halvgått serie ligger FFK desidert sist med 9 poeng og 5 poeng opp til kvalifisering…

Dagfinn Enerly introdusert
Publikum hadde lite å klappe for i dagens kamp, men i pausen hadde man grunn til det. To av tre kæll, representert med Atle Jensen og På Nielsen, fikk æren av å introdusere Dagfinn Enerly for publikum. Oslogutten som er spilleklar fra neste 1. juli og trolig debuterer allerede om en uke på Stadion, fikk opplæring i Fredrikstad-dialekt påfulgt av stor jubel hos et forventningsfullt hjemmepublikum. Enerly fikk for øvrig draktnummer 8 og etterfølger dermed Lars Petter Hansen og Rikhardur Dadason. Det forplikter til en del scoringer…

Kampfakta:
Fredrikstad – Viking 0-0 (0-0)
Fredrikstad Stadion, 6422 tilskuere
Gule kort: Johannessen (FFK), Fuglestad, Samuelsen, Hansen, Berland (Viking)
Dommer: Roy Helge Olsen, Våg

FFK-børsen:

Steinar Sørlie 5
Veldig rolig dag på jobben for Steinar. Holder nullen og virker trygg. Grei på utspillene.

Pål André Czwartek 5
God kamp. For det meste full kontroll bakover på banen. Rydder opp litt pga hurtigheten sin. Kunne kanskje bidratt enda litt oftere offensivt.

Roger Helland 6
Binder forsvaret meget godt sammen i dag. Gjør knapt en eneste feil (så en-to slurvete avklaringer), vinner duellene og er rett og slett sjef. Fortsetter trenden fra Bergen!

Christian Petersen 5
Spiller fortsatt på små marginer og skaper ufordelaktig hjerterytme hos flere publikummere. Det går nesten feil et par ganger tidlig i kampen, men etter hvert går det meste veien for Peters. God til å holde på ballen og god i duellene.

Bjørnar Johannessen 5
Spiller i uvant posisjon på venstreback. Virker kanskje litt overtent i begynnelsen, men spiller med stor iver og entusiasme. Blir sjeldent satt på de store prøvene defensivt, men det er kanskje også hans egen fortjeneste. Blir feilaktig tatt av banen i 2. omgang. Burde heller fått sjansen i indreløper-posisjon da.

Roger Risholt 3
Ser ikke ut til å trives på høyre kant og spiller sin svakeste kamp for året. Virker skremmende uengasjert i store deler av kampen, tar lite initiativ offensivt og kommer aldri ordentlig inn i kampen. I små perioder er tendensene der, men de forsvinner like fort. Burde vært flyttet inn i sin vante posisjon etter hvert.

Simen Brenne 4
Litt opp og ned – egentlig ganske typisk for ham å være hittil i FFK-drakta. God innsats og noen fine pasninger, men forsvinner altfor ofte ut av kampen. Bør gjøre mer ut av seg når han spiller sentralt. Nær scoring på slutten.

Tero Koskela 3
Nok en kamp under pari for Kosso. Blir litt treg både med og uten ball. Liten fremdrift og til tider passiv og mangler entusiasme i spillet.

Håkan Söderstjerna 3
Viser bare glimtvis at han har noe å bidra med fremover på banen. Virker tung i beina og er mye anonym. I det hele tatt fungerte midtbanen dårlig i dag.

Markus Ringberg 3
Uvanlig svak kamp av Ringberg. Har to store målsjanser, men supersvensken vår virker rett og slett fraværende og ukonsentrert foran mål. Ser ut til å være tung både i hode og bein. Lite stemte – også langs bakken. Samspillet med West stemte heller ikke.

Brian West 4
Blir mye alene. Det blir ganske forutsigbart når han medspillere gang på gang sender av gårde lange løpeballer i bakrommet. Skaper uro et par ganger i Viking-forsvaret, men det blir for vanskelig. Ikke den samme spruten som i de foregående kampene.

Stian Johnsen og Dag Frode Hornseth kom inn – men spilte for lite til å få poeng på børsen.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340