Husk meg
Brukernavn
Passord

Vi lekker...

(FFK-Lyn 2-4) Men heldigvis har ikke FFK-skuta forlist riktig ennå! Vi var derimot nok en gang sterke i troen på at vi endelig skulle vinne en kamp på Stadion. Men nok en gang sviktet laget defensivt og slipper inn flere mål enn man scorer. Da blir det gjerne tap og null poeng. Etter en 1. omgang hvor FFK i store perioder spiller flott offensiv fotball og går i garderoben med fortjent ledelse, så rakner det totalt i 2. omgang når seieren skal dras i land. Vi lekker nemlig fortsatt faretruende mye bakover på banen...
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 06. June 2004 - 23:45
Både FFK og Lyn viser fra første spark at dette er to lag som ønsker å angripe. Begge lagene prioriterer også spill langs bakken, og en del feilpasninger gjør at det bølger frem og tilbake i høyt tempo.

Og allerede etter 5 minutter kommer den første scoringen. Markus Ringberg gir alt i en duell og får headet ballen til Brian West som kommer i høy fart - som vanlig. West skjærer inn i feltet fra venstre, men isteden for å skyte serverer han ballen til Ringberg som har kommet seg i enda bedre posisjon foran mål. Og når Ringberg har selvtillit, så gjør han ikke feil i slike situasjoner. Dermed står det 1-0 til FFK. Mens vi kunne slippe jubelen løs, så var Lyn-spillerne mest opptatt av å fortelle kampens dommer, Terje Hauge, at de skulle hatt frispark da West passerte Tommy Berntsen. Dommeren ble for øvrig, nok en gang, en litt for sentral skikkelse utover i denne kampen. Og etter 90 minutter så hadde nok Plankehaugen større grunn enn Bastionen til å synge "kjøpt og betalt!"...

Det fortsetter å bølge frem og tilbake i høyt tempo etter den tidlige scoringen. Lyn-forsvarerne har store problemer med West sin enorme hurtighet, og samspillet mellom Ringberg og West ser lovende ut. Lyn er også farlige når de kommer fremover på banen, spesielt på høyresiden - og Vebjørn Hagen har flere ganger store problemer med å holde unna. Lyn har også i løpet av kort tid i 1. omgang to skudd i treverket, og Steinar Sørlie har neppe kontroll, selv om han gir uttrykk for det...

Det lå et Lyn-mål i lufta. Og da Lyn fikk frispark (virket billig) skrått utenfor vår 16-meter etter 25 min, var jeg neppe den eneste som visket til sidemannen: "Nå blir det mål..."

Vi vet nemlig altfor godt hvor sløve FFK har vært på dødballer i mot denne sesongen, og den danske midtstopperen Steven Lustü får relativt upresset heade ballen inn bak Steinar Sørlie. Det var ikke ufortjent - bare unødvendig.

FFK løfter seg litt igjen etter scoringen, og etter en drøy halvtime så er det Markus Ringberg sin tur til å hilse på treverket. Pål André Czwartek slår et godt innlegg, men Markus Ringberg header dessverre i stolpen og ut.

Ringberg får derimot nettkjenning noen minutter senere. Det er spilt omtrent 35 minutter og Stian Johnsen viser seg frem med positivt fortegn for første gang i kampen langs venstrekanten. Han dribler rundt med en forvirret Lars Kristian Eriksen, og Lyn-spilleren må ty til ulovlige midler for å stoppe Johnsen skrått til venstre utenfor 16-meteren. Vebjørn Hagen slår frisparket perfekt inn foran mål, og der river Markus Ringberg seg fri og header ballen inn i nettmaskene.

Dermed kan FFK gå til pause med 2-1. Det så lyst ut...

Men det ble snart mørkt. Og ikke minst stille på Fredrikstad Stadion.

Det var en helt annen mentalitet å spore hos FFK-spillerne etter pause. Lyn var offensive både i spillet og tankegangen, mens FFK ble usikre og baktunge. Dessverre så vi ganske tidlig hvor det hele måtte ende - nok en gang.

Det hadde ligget i luften altfor lenge, og etter 70 minutter kommer den uungåelige utligningen. Tor Trondsen måtte gi seg ti minutter ut i omgangen og ble erstattet av Jørgen Pettersen. Og det var sistnevnte som gav den totalt unødvendige corneren som var foranledningen til utligningen. Nok en gang mumlet vi til hverandre på tribunen: "Nå blir det mål". Og nok en gang ble det mål. Tommy Berntsen raget høyest i feltet (noe som ikke var høyt i det hele tatt) og sikret 2-2 for gjestene. De fleste ante at Lyn ikke ville gi seg med det. FFK var nede for telling.

For nå rundspilte Lyn til tider FFK. Og bare fire minutter etter 2-2 var det klart for 2-3. Øyvind Leonhardsen går på et klassisk Leo-løp uten at noen FFK'ere ser ut til å bry seg, og når innlegget er så presist som det er, så kan den tidligere FFK-aktuelle midtbanesliteren kontrollert heade ballen inn bak en forfjamset Sørlie.

Lyn har full kontroll etter dette, men elendigheten er ikke helt slutt ennå. Før kampens mindre gode dommer Terje Hauge rekker å blåse av, så har Stian Johnsen allerede rukket å lage straffe og bli utvist (to forskjellige situasjoner) mens Lyn selvsagt scoret på nevnte straffe. Dermed ble det 4-2 til FC Lyn Oslo. Alt i alt en fortjent seier for guttene til Morgan Andersen.

Til slutt noen ord om kampens dommer, Terje Hauge. Undertegnede har lenge hevdet at dette er landets beste dommer, men etter en kamp som denne kan man nesten være villig til å la andre pipeblåsere overta den posisjonen. Vi skal selvsagt ikke klandre dommeren for at vi tapte i dag - det blir feil fokus og dessuten å undergrave de viktige oppgavene laget skal løse - men nok en gang er vi vitne til at en norsk toppdommer regelrett dummer seg ut på Stadion. Dette var Terje Hauge sin generalprøve før han reiser til Portugal for å dømme de store nasjonene i EM. Det så derimot ut som Hauge mentalt allerede var på plass i EM. Han var hvert fall definitivt ikke på Fredrikstad Stadion. Når Markus Ringberg er på vei alene gjennom mot keeper, men blir avblåst for frispark fordi en Lyn-forsvarer snubler i egne bein, er én situasjon. En annen situasjon er når en Lyn-forsvarer spiller ballen helt kontrollert tilbake til keeper, som følgelig plukker ballen opp med hendene uten at herr Hauge reagerer overhodet. En tredje situasjon er.... Nei, hva er poenget? Vi får vel bare erkjenne at dommerne har gjort det til tradisjon å dømme merkverdig på stadion i år...

Heldigvis klarte Sogndal å rote bort to poeng i sluttminuttene i Molde, og derfor ligger vi hvert fall ikke på jumboplassen. Men der havner vi før vi aner det dersom vi ikke gir oss med å slippe inn tre-fire mål pr. kamp. Nå blir det to bortekamper på rad, mot henholdsvis Brann og Tromsø, og det er kanskje like greit når vi ser på hvor vi har plukket de fleste poengene hittil i år.

Oppfordrer alle som kan om å bestille tur til Bergen dersom man ikke har gjort det ennå. Etter hva jeg har forstått er det fortsatt ledige plasser på togturen i regi av Plankehaugen til Bergen. Og når det er langtur, så blir det poeng. Det har tydeligvis blitt en like god regel som at vi ikke vinner på hjemmebane. Bli med på (opp)turen!!


Kampfakta:
Fredrikstad - Lyn 2-4 (2-1)
Fredrikstad Stadion, 8 410 tilskuere
1-0 Ringberg (5), 1-1 Lustü (25), 2-1 Ringberg (36), 2-2 Berntsen (70), 2-3 Leonhardsen (74), 2-4 Hanssen (86, straffe)
Dommer: Terje Hauge
Gule kort: Eriksen, Sundgot, Hanssen (Lyn), Johnsen (FFK)
Rødt kort: Johnsen (FFK)

FFK-børsen:

Steinar Sørlie 4
Slipper inn fire mål, ingen tabber, men kanskje mulig å ta den første eller tredje? Har blitt bedre på igangsettinger, men kaster kanskje litt for fort ut enkelte ganger. Sikker i feltet de gangene han går ut.

Pål A. Czwartek 4
En grei kamp. Unngår de store feilene. Litt med offensivt i 1. omgang, forsvinner i likhet med resten i 2. omgang.

Roger Helland 4
En svak firer. Er ute å kjøre ved noen anledninger, men redder seg som regel bra inn. Vinner de fleste duellene. Bør i kraft av sin rutine ta mer ansvar mot slutten av kampene og styre troppene bedre.

Tor Trondsen 4
Gledelig med Tor tilbake! Spiller uten redsel i duellene. Sliter kanskje litt i posisjoneringen og gjør noen rare ting inne i mellom, men det er småting vi setter på kontoen for lite matchtrening. Orker å spille drøye 55 minutter før han signaliserer for bytte og tas av. Om det er tilfeldig eller ikke at det rakner etterpå blir rent hypotetisk.

Vebjørn Hagen 2
Har store problemer med å demme opp for raske Lyn-spillere på høyrekanten. Gjør flere store feil som kan få katastrofale følger og reddes tiltider bare av flaks og tilfeldigheter. Har et målgivende frispark som retter opp noe av inntrykket. Blir byttet ut ved pause.

Simen Brenne 4
Jobber bra, men får ikke så mye til. I hvert fall bare i mindre perioder. Har noen gode pasninger og pasningsforsøk, men spiller fortsatt med ganske høy risiko. God til å holde på ballen når det trengs og viser brukbart overblikk. Har derimot mye mer å gå på, og litt skuffende i kjølevannet av Eggens uttalelser om at Brenne er i storform på treningene.

Tero Koskela 5
FFKs beste på midtbanen. Spiller så bra at vi ikke savner Risholt nevneverdig i 1. omgang. God til å vinne baller og fordele dem. Stor arbeidsinnsats, men har også en spillestil som koster, og mot slutten av kampen er det tydelig at kreftene har tatt slutt.

Bjørnar Johannessen 3
Kommer aldri ordentlig inn i kampen. Er greit med i perioder før pause, men faller mer i fra utover i 2. omgang. Spilte seg neppe inn på laget.

Stian Johnsen 3
Nesten ikke involvert i spillet som venstre kant i 1. omgang. Blir riktig nok brukt lite på den måten han er god på, men er heller ikke flink nok de gangene han får sjansen. Spiller venstreback i 2. omgang og overbeviser heller ikke der. Lager et unødvendig straffespark og pådrar seg to gule kort, noe som jo resulterer i utvisning og karantene.

Markus Ringberg 5
Veldig god i 1. omgang som bindeledd mellom midtbane og West. Kombinerer bra med West, selv om det av og til blir litt mye unødvendige forsøk på finesser. Spiller tydelig med selvtillit og scorer to pene mål. Er nå toppscorer i klubben med 5 fulltreffere, og nesten toppscorer i Tippeligaen!

Brian West 5
Spesielt i 1. omgang er West enormt god. Lyn-forsvaret har store problemer med tempoet hans, og West viser flere ganger også at han er ganske god taktisk og har overblikk til å slå gode pasninger. Nesten internasjonalt snitt over mye av hva han foretar seg i 1. omgang. Klarer ikke prege 2. omgang i samme grad.

Jørgen Pettersen 3
Kommer inn for Tor Trondsen og spiller i overkant av en halvtime. Har ikke den samme roen som Trondsen, og selv om Jørgen vinner en del dueller, så rekker han også å vise ved en rekke feilvalg at han ikke er noe førstevalg ennå. Lager også en unødvendig corner som ender med Lyn-scoring.

Håkan Söderstjerna 3
Kom inn for Vebjørn Hagen ved pause. Klarer aldri å sette sitt preg på kampen. Virker uengasjert og forblir for det meste usynlig. Hvor er viljen til å vise seg fram når han kommer inn etter å ha blitt vraket fra start?

Dag Frode Hornseth kom inn mot slutten, men spilte for få minutter til å kunne bli vurdert.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340