Velkommen, her er det åpent!

(Ham Kam-FFK 3-2) Selv om det er helligdag, så valgte FFK-forsvaret nok en gang å holde langåpnet. Ham Kam scoret tre enkle mål, og da holdt det dessverre ikke at det endelig løsnet for Markus Ringberg. Mens FFK spiller naivt og uten aggressivitet, så spiller Ham Kam taktisk klokt og med hjertet utenpå drakta. Det holdt til å ta alle tre poengene og er mye av årsaken til at Kamma kjemper i teten og FFK i bunn.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 20. May 2004 - 21:17
Kamma tar tidlig ledelse
Anders Rotevatn måtte steppe inn for en syk Steinar Sørlie før avspark, ellers stilte FFK med identisk mannskap som startet kampen hjemme mot Sogndal sist søndag. Tilsvarende kamp i fjor endte med knepen FFK-seier og de fleste av oss hadde reelt håp om repitisjon. Men den gang ei.

Kampen bølger frem og tilbake i begynnelsen uten at noen av lagene byr på særlig finspill - noe som for øvrig aldri preget denne kampen. Ham Kam viste tidlig at de har et lag med mye muskler og tæl, og etter 20 minutter får de belønning. Ham Kam får et veldig billig frispark skrått utenfor 16-meteren. Frisparket blir slått inn foran mål, men headet ut i returrommet. Der står venstreback Jarl André Storbæk og kan ganske fritt stå å sikte ballen inn i hjørnet. 1-0 til hjemmelaget..

Markus Ringberg scorer mål...!
Endelig! Etter 29 minutter kombinerer Simen Brenne fint med Pål André Czwartek opp langs vår høyrekant. Czwartek får slått inn hvorpå to Kamma-forsvarere bommer på ballen før Ringberg kriger den inn som bare ekte goalgettere gjør. En tydelig lettet Ringberg kunne slippe jubelen løs - for denne gang holdt linjemann flagget nede. Dermed stod det 1-1 på Briskeby. Ham Kam hadde såvidt vært det beste laget den første halvtimen, men scoringen gav forhåpentligvis FFK et løft?

Markere? Hva er det?
Neida. FFK viser fortsatt at de altfor ofte er håpløse på dødball i mot. Etter 39 minutter får Ham Kam corner fra høyre og foran mål står venstreback Jarl André Storbæk heelt umarkert og header ballen inn bak en forholdsvis sjanseløs Rotevatn. Det er dessverre ikke første gang vi ser FFK opptre som juniorspillere på cornere imot denne sesongen, og at Ham Kam scoret på denne måten var dessverre langt i fra noen overraskelse. Dette holder rett og slett ikke på dette nivået!

FFK får en kjempemulighet til å utligne minuttet før pause, men Markus Ringbergs skuddforsøk fra et par meters hold blir på mirakuløst vist reddet av Haagenrud. En feberredning av den typen han trolig gjør én gang i sesongen...

2. omgang starter også begredelig for FFKs del. Det er bare spilt et par minutter da Espen Olsen tråkler seg forbi tre passive FFK-forsvarere og scorer sikkert alene med Rotevatn. Dermed står det 3-1 til hjemmelaget og vi begynte vel å miste håpet om at det kunne bli poeng på Briskeby. Til det var FFK altfor tannløse fremover på banen, og ikke minst altfor gjestfrie rundt egen 16-meter.

Ringberg gir håp, men...
Litt håp skulle vi likevel få. For etter 52 minutter er Markus Ringberg igjen frempå. Et hardt og godt frispark blir slått inn fra venstre, og Ringberg møter ballen med pannebrasken inne i feltet og sender den avgårde opp i nettaket. Deilig å se at Ringberg har funnet tilbake til scoringsformen, men dessverre holder det ikke å score to mål for FFK for å ta poeng i fotballkamper lenger.

FFK klarer ikke å etablere noe stort trøkk på Ham Kam selv etter scoringen. Hjemmelaget spiller veldig kynisk, bruker ekstremt god tid i alle situasjoner og hakker opp spillet slik at FFK aldri får noen rytme over det. Den disiplinerte Ham Kam-gjengen gjør FFK frustrerte, og det hjelper heller ikke at Eggen legger om til 3-4-3 og vil ha nær sagt alle frem i angrep. FFK skaper noen halvsjanser, men det meste blir ryddet bort uten de helt store problemene.

Dermed ender det med 3-2 tap i en kamp vi absolutt burde tatt poeng. Spillemessig var Ham Kam aldri imponerende, men de ville mest og hadde den rette innstillingen. Derfor vant de også kampen - fortjent nok. At FFK-spillerne er mer opptatt av å klage på dommeren etter kampslutt symboliserer vel også litt av hvor vi står pr. idag.

Nå venter Stabæk på Stadion førstkommende søndag. Det er synd å si det, men vi mistenker at det er en kamp FFK vinne...

Kampfakta:
Ham Kam - Fredrikstad 3-2 (2-1)
Briskeby, 6 504 tilskuere
1-0 Storbæk (20), 1-1 Ringberg (29), 2-1 Storbæk (39), 3-1 Olsen (47), 3-2 Ringberg (52)
Gule kort: Dokken, Ham Kam

FFK-børsen:

Anders Rotevatn 4
Klarte seg ganske bra i Sørlies sykdomsfravær. Kan ikke lastes for noen av scoringene. Et par dårlige igangsettinger (men også noen veldig bra).

Pål A. Czwartek 3
Gjør uvanlig mange pasningsfeil idag. Virker usikker både defensivt og offensivt.

Roger Helland 4
Selv rutinerte Helland klarer ikke å tette igjen idag selv om han er den minst dårlige i backrekka. Burde vært mer kontant og stoppet Ham Kams tredje scoring. Men var ikke alene om å være ubesluttsom i den situasjonen.

Jørgen Pettersen 3
I likhet med Helland er også Pettersen veldig passiv da Ham Kam scorer det tredje målet. Sliter fortsatt også med pasningsspillet.

Stian Johnsen 3
Sliter defensivt som venstreback i 1. omgang. Tydelig at han ikke trives helt i denne posisjonen og har klart mest å bidra med fremover på banen. Slipper til på venstre midtbane i 2. omgang og viser i små perioder bra takter. Er passiv tilskuer da Storbæk scorer kampens første mulighet.

Tero Koskela 4
Sliter litt med å komme til sin rett på høyresiden, men får likevel godkjent. Kan bli litt passiv og "joggende" ved siden av noen ganger. Mer god enn dårlig i pasningsspillet, men fortsatt en del å gå på.

Roger Risholt 4
Litt variabel i dag. Gjør noen gode raid og viser engasjement, men kvaliteten på spesielt pasningene er ikke alltid like bra. Har fortsatt mer å gå på offensivt.

Bjørnar Johannessen 3
Klarer aldri å sette preg på kampen og forblir anonym. Blir også tatt av banen ved pause.

Håkan Söderstjerna 5
FFKs beste på midtbanen. Er flink til å holde på ballen, men gjør noen unødvendige pasningsfeil. Spiller venstre midtbane i 1. omgang og sentralt i 2. omgang. Er klart best sentralt selv om han gjør godt bra seg på kanten også i dag.

Simen Brenne 3
Brenne var FFKs beste med to scoringer og flott spill 16. mai, men i dag stemte veldig lite for ham. Anonym og mister ballen ofte altfor lett.

Markus Ringberg 5
Spisser blir som regel målt etter hvor mye de scorer, og i dag scoret endelig Ringberg - to ganger! Spillemessig var han faktisk ikke like god som mot Sogndal, men viser vilje inne i boksen ved de to scoringene og får endelig belønning som fortjent. Morsomt!

Vebjørn Hagen 4
Kommer inn som venstreback ved pause og klarer seg vesentlig bedre enn Stian Johnsen. Hagen treffer med de fleste pasningene og Ham Kam skaper lite på siden hans. Kunne dog bidratt med mer fremover på banen.

Christian Petersen og Dag Frode Hornseth kom inn som innbyttere, men spilte for få minutter til å kunne bli vurdert.

26/04/2024 22:15 | c8124340