Husk meg
Brukernavn
Passord

Klasseforskjell i Skien

(Odd-FFK 5-2) FFK ble rett og slett utspilt av Odd i Skien, og hjemmelaget gav seg ikke før det stod 5-2. Håkan Söderstjerna kom inn etter pause og gav FFK to trøstemål. Men kampen var i grunn avgjort allerede da Odd gikk opp i 2-0 på en svært billig straffe, etter alt å dømme feilaktig.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 09. May 2004 - 20:45
Knut Torbjørn Eggen uttalte før avspark at han ønsket å gå høyt ut og sette press på et Odd-forsvar som liker å trille ball. Men FFK klarte aldri å løse den oppgaven.

Spillet bølger frem og tilbake det første kvarteret og vi er vitne til såkalt ”hawaii-fotball” på Odd Stadion. Olivier Occéan viser skumle takter på topp for hjemmelaget, mens Brian West er flink til å stresse Odds backfirer.

Det er også Brian West som får FFKs ene store målsjanse i 1. omgang. Det er etter 22 minutter Bjørnar Johannessen vinner ballen på midtbanen og spiller fri West med en nydelig pasning. West utnytter hurtigheten sin slik at han kommer alene mot Odd-keeper Morten Olsen (som akkurat hadde kommet inn for Holtan som skadet seg minutter i forveien), men avslutningen til West er dessverre ikke god nok og Olsen får avverget.

Etter dette tar Odd over mer av spillet og skaper også en stor sjanse ved Morten Fevang. Og etter 26 minutter er det klart for kveldens første scoring. Occéan møter et nydelig overlegg fra venstre med pannebrasken, og når Stian Johnsen opptrer som pasifist i duellen, så blir det enkelt for kanadenseren å gi Odd ledelsen med 1-0.

Etter scoringen fester Odd grepet og er det beste laget. FFK har en halvsjanse hvor Ringberg header løst over mål, men det blir aldri veldig farlig foran Odds mål. Espen Hoff er gjennom hele omgangen en trussel på høyresiden, og Stian Johnsen har store problemer med å holde følge.

Odd går til pause med ettmålsledelse. FFK har i perioder vært greit med i banespillet, men det er hjemmelaget som har skapt de største sjansene og går til garderoben med velfortjent ledelse.

2. omgang åpner omtrent på samme måte som den første med spill som bølger frem og tilbake. Lagene spiller også knallhardt og Peters belønnes blant annet med et gult kort. Odd på sin side har fremdeles store problemer med en kvikk West, og amerikaneren gjør slik at Odd pådrar seg to gule kort i løpet av omgangens ti første minutter.

Etter 57 minutter oppstår en kontroversiell situasjon som ville komme til å prege kampen. Occéan er på vei gjennom alene mot Steinar Sørlie, men Christian Petersen får skjært inn og forstyrret Occéan i skuddøyeblikket. Dommer Skjervold har derimot sett noe som vi hverken så da eller i reprisene, og dømmer således straffe til store protester fra FFKs side. Sebastian Henriksson scorer sikkert på straffesparket og fører dermed Odd opp i 2-0.

Da går luften litt ut av ballongen for FFK.

Simen Brenne har derimot en god mulighet til å gi FFK håp etter 70 minutter. Han drar seg fri fra omlag 16-meter, men Odd-keeper Morten Olsen får en hånd på ballen, og den går til corner via tverliggeren. Et par minutter i forveien hadde også Odd hatt et forsøk i stolpen...

I det 72. minutt punkteres kampen for alvor. Jan Frode Hornes har kommet opp fra sin stopperposisjon og stanger inn 3-0 etter et perfekt slått overlegg. Det hjelper lite at innbytter Håkan Söderstjerna reduserer til 3-1 like etterpå. Man følte liksom at dette ikke ville gå veien uansett. Det var for sent.

Og om noen følte at det var spennende på Odd Stadion, så skulle dansken Christian Flindt Bjerg ødelegge den eventuelle spenningen bare minutter etter. Den skuddsterke midtbanespilleren, som også hadde kommet inn fra benken, fyrer av et kanonskudd som går inn i vinkelen bak en sjanseløs Steinar Sørlie. Den samme Flint Bjerg viser fram sitt fantastiske skuddbein noen minutter senere også. Odd får frispark like utenfor 16-meteren, dansken lader kanonen, og vips så står det 5-1... (Undertegnede har dårlig erfaring med Flindt Bjerg som i sin tid også scoret en del mål for Odd 2 mot FFK i 2.div).

Det hjelper litt, men ikke veldig mye, at Håkan Söderstjerna pynter litt på resultatet et par minutter før slutt. Da hadde Odd allerede gitt seg for dagen...

Steinar Sørlie, som ikke kunne huske sist han måtte plukke fem baller ut av nettet etter en seriekamp, var ekstremt skuffet og sint etter kampslutt.

- Jeg skjemmes! Det ser ut som vi er på ferietur i Grenland, sa en illsint Sørlie til Radio Fredrikstad.

Sørlie var også overbevist om at det ikke var straffespark og at det avgjorde mye at matchen.

Knut Torbjørn Eggen var også svært skuffet.

- Vi klarte ikke de taktiske og tekniske utfordringene. Backfireren hang ikke sammen, og det gikk for fort for oss. Men vi skal bli bedre enn dette, og Odd var gode, uttalte Eggen til Radio Fredrikstad.

Neste seriekamp er 16. mai hjemme mot Sogndal. Da bør det bli stor fest på tribunene og årets første hjemmeseier ute på gressmatta! Møt opp og støtt guttæne!

FFK-børsen:

Steinar Sørlie 5 FFKs beste
Pål A. Czwartek 4
Christian Petersen 4
Roger Helland 4
Stian Johnsen 3
Bjørnar Johannessen 3
Roger Risholt 5
Tero Koskela 4
Simen Brenne 4
Markus Ringberg 3
Brian West 4

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340