Husk meg
Brukernavn
Passord

Fotballfesten brutalt stoppet…

(FFK-Vålerenga 2-2) Og festbremseren var dessverre hoveddommer Espen Berntsen som tabbet seg ut i kampens siste spilleminutt. FFK blir snytt for et soleklart straffespark, og sekunder etterpå er Vålerenga frampå og utligner til 2-2. Etter spill og sjanser et helt greit resultat, men der og da føltes det blodig urettferdig og alle fra Fredrikstad forlot Stadion som om vi skulle ha tapt…
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 04. May 2004 - 04:04
Nok en gang hadde over 10 000 mennesker funnet veien til Fredrikstad Stadion, inkludert 2500 fra Klanen som virkelig kunne høres… En perfekt ramme, men hva med selve fotballkampen?

http://home.no/ffkweb/HPIM0402.jpg
Mosaikk-tifo fra Plankehaugen ved innmarsj(foto: Zoran Puvatcha)


Svak åpning
Gressmatta på stadion viste seg å være skremmende dårlig, og det virket som ingen av lagene var spesielt bekvemme på underlaget i starten da feilpasningene florerte fra begge lag. Vålerenga var derimot hakket friskere innledningsvis og åpnet kampen best. Friskt, eller rettere sagt stygt, startet også Aridan Gashi kampen. I kampens første minutt planter han albuen i hodet på Roger Risholt i en duell, men får dessverre ikke belønning i form av gult kort.

FFK sliter stort det første kvarteret og får til veldig få trekk uten at man mister ballen. Vålerenga er best i banespillet, men klarer likevel ikke å produsere mer enn noen få halvsjanser.

FFKs virkelig første målsjanse kommer etter 18 minutter. Tero Koskela slår en kort corner til Håkan Söderstjerna. Svensken tar med seg ballen noen meter før han fyrer av et hardt innlegg langs bakken mot bakerst stolpe. Ballen når frem til Jørgen Pettersen som får to muligheter, men begge avverges på streken av Vålerenga. Kjempesjanse for FFK!

Det unødvendige baklengsmålet
Etter 25 minutter skjer derimot det som absolutt ikke måtte skje. Daniel Fredheim Holm, som hadde åpnet bra for gjestene, kommer i farlig posisjon innenfor 16-meteren. Skuddforsøket hans blokkeres, men Fredheim Holm gjenvinner ballen og idet han skal dra seg fri, så setter Roger Helland noe klønete ut beinet i knestående stilling. Konsekvensen er at Fredheim Holm går i bakken, og Vålerenga blir helt korrekt tildømt straffespark. Det setter Freddy Dos Santos kontant i mål…

http://home.no/ffkweb/klanen.jpg
Klanen i klokksevingen (foto: Trond Johansen)


Vålerenga fortsetter å være det beste laget etter scoringen og spesielt er Daniel Fredheim Holm ofte farlig frempå. Roger Helland og Jørgen Pettersen sliter tydelig med å holde følge med unggutten når han kjører finter langs bakken i høyt tempo. Høyt tempo viste derimot Stian Johnsen også at han hadde etter 28 minutter. Etter å ha driblet seg forbi tre Vålerenga-spillere langs venstrekanten, så blir han lagt i bakken av Panzer-Hagen idet han skal skjære innover mot 16-meteren. Profesjonelt gjort av Panzer, men uprofesjonelt av dommeren som ikke forstår at dette kvalifiserer til gult kort!

Etter 36 minutter får Vålerenga en gedigen målsjanse, nok en gang er unge Fredheim Holm arkitekten. Jørgen Pettersen blir rundlurt, og innlegget til Fredheim Holm lander presist på hodet til Dos Santos foran mål. Sistnevnte klarer heldigvis å styre headingen like over tverliggeren til Sørlie. Her kunne det fort ha stått 2-0 til Enga.

Svensk magi!
Etter 38 minutter er det derimot duket for scoring, og denne gang er det endelig FFK sin tur! Vålerengas gigantiske keeper Tourray sender av gårde et sleivspark utenfor egen 16-meter. Ballen havner til slutt hos Håkan Söderstjerna, som følsomt sender ballen over Tourray og inn i mål. En fantastisk scoring og endelig kunne hjemmepublikum slippe jubelen løs for FFK-scoring på stadion igjen. En herlig følelse…

FFK blir tent av scoringen, og etter 41 minutter er det Simen Brenne som spiller gjennom Söderstjerna med en genial stikker i bakrommet. Söderstjerna blir helt klart lagt i bakken uten at Vålerengas spiller er nær ballen, men dommer Berntsen lar spillet gå videre. Jaja…

Dermed står det altså 1-1 til pause.

Brian West med solid innhopp
I pausen gjør FFK et spillerbytte. Brian West kommer inn for Roger Helland som sliter med skadeproblemer. West tok plass med Ringberg på topp (noe som skulle vise seg å være et smart trekk), mens Christian Petersen (bildet) ble skjøvet ned som erstatter for Helland i midtforsvaret. Peters første kamp i denne posisjonen. Det skulle snart vise seg at det neppe blir siste gang vi ser han der…

Vålerenga får den første sjansen i 2. omgang. Det blir frispark like utenfor 16-meteren, og David Brocken fyrer av et hardt og godt skudd, men Steinar Sørlie redder mesterlig. To minutter senere er det FFK sin tur til å skape en stor målsjanse. Simen Brenne kombinerer fint med Brian West, som spiller videre til en godt posisjonert Markus Ringberg. Dessverre tar ikke Ringberg seg den tiden han har alene mot keeper, og skuddet hans fra 5-6 meters hold går høyt over. Her hadde en Ringberg med selvtillit ført FFK i ledelsen!

Nå bølger spillet frem og tilbake og begge lagene viser godt angrepsspill. Etter 55 minutter viser Brian West mye av hva han kan. Amerikaneren finter bort det som er av Vålerenga-spillere før han setter fart inn mot kanten av 16-meteren. Der blir han lagt i bakken, etter alle solemerker ureglementert, men dagens dommer lar nok en gang spillet gå. Hele stadion ropte på straffe, eller hvert fall frispark. Forseelsen fant sted akkurat på 16-meteren!

Etter 57 minutter er det igjen Vålerenga sin tur. Brocken slår en god corner fra høyre, og ballen havner på hodet til Wæhler inne i feltet, og forsvarspilleren header i tverliggeren bak Sørlie. Kampen åpnet seg virkelig opp i første halvdel av 2. omgang.

Etter en begivenhetsrik åpning av omgangen, så dabbet det gradvis noe av. Men etter 74 minutter skaper Vålerenga nok en stor målsjanse. Runar Normann slår et perfekt innlegg fra venstrekanten, men Jørgen Jalland header like utenfor der han står helt umarkert foran Sørlie.

FFK ser ut til å avgjøre...
Men etter 81 minutter kommer FFK i angrep. Markus Ringberg får ballen i luftrommet i motstanderens 16-meter, får til en heading, men Panzer-Hagen avverger med hånda. Ingen tvil: straffe! Stadion eksploderer i glede, tett etterfulgt av nervøsitet… Roger Risholt ser heldigvis ikke nervøs ut, for straffesparket hans går kontant opp i venstre hjørne! 2-1 til FFK!!

...men så tabber både FFK og dommeren seg ut
Etter scoringen koker det både på banen og tribunen (selv om Klanen sloknet litt). Vålerenga kjører på fremover, men skaper ikke det helt store. Og mens Vålerenga satser mye fremover, blotlegger de seg også noe bakover på banen. Det utnytter innbytter Bjørnar Johannessen som går på et klassisk Bjørnar-løp i det 90 minutt. Bjørnar drar seg forbi Tourray i Vålerenga-målet og blir helt opplagt lagt i bakken av keeper. Alle forventer at dommeren peker på straffemerket, men neida, herr Berntsen hadde tydelig bestemt seg for at én straffe til FFK skulle være nok – uansett hva Vålerenga foretok seg i egen 16-meter.

Da er det bare typisk at Vålerenga scorer ett minutt på overtid. FFK er fryktelig urutinerte, naive og taktisk ukloke da Simen Brenne har ballen nede ved Vålerenga sitt cornerflagg. Istedenfor å hale ut tiden, så slår han et innlegg foran mål. Der gjør Ringberg et dårlig mottak og Vålerenga kontrer. Selv om FFK leder med ett mål og man er på overtid, så ligger FFK utrolig nok igjen med fire mann helt fremme – uten mulighet for å rekke hjem igjen. Vålerenga spiller opp mot Fredheim Holm langs høyresiden. Han finter enkelt ut Stian Johnsen, slår et perfekt overlegg mot Hovi som kommer stormende bak en noe uoppmerksom Czwartek på bakerste stolpe, og kan heade inn utligningen foran hele Klanen.

Og da var det slutt. Det endte 2-2 – noe som ikke føltes som noe annet et tap da dommeren blåste av. Selv om det sett ut i fra spill og sjanser var greit nok, så blir dette å regne for to poeng tapt fremfor ett poeng vunnet.

Vålerenga er ikke noe bedre lag enn at de skal man slå på hjemmebane. Nå venter Odd Grenland på bortebane. Det blir tøft, men ikke umulig. Men da må også presisjonen i pasningsspillet bedres, det samme gjelder både kollektive og individuelle taktiske valg underveis. Læretiden i Tippeligaen må snart være over.

http://home.no/ffkweb/HPIM0389.jpg
Plankehaugen på plass! (foto: Zoran Puvatcha)

Kampfakta:
Fredrikstad – Vålerenga 2-2 (1-1)
Fredrikstad Stadion, 10 151 tilskuere
0-1 Dos Santos (26 straffe), 1-1 Söderstjerna (39), 2-1 Risholt (83, straffe), 2-2 Hovi (90)
FFK: Steinar Sørlie – Pål A. Czwartek, Jørgen Pettersen, Roger Helland (Brian West fra 45), Stian Johnsen – Christian Petersen, Roger Risholt, Tero Koskela – Simen Brenne (Dag Frode Hornseth fra 90), Markus Ringberg, Håkan Söderstjerna (Bjørnar Johannessen fra 73)
Gule kort: Gashi, Wæhler, Dos Santos og Brocken (alle Vålerenga)
Dommer: Espen Berntsen (ikke populær i Fredrikstad nå)

FFK-børsen:

Steinar Sørlie 6 FFKs beste
Følger opp med storspillet fra Molde-kampen. Flere fine redninger, sikker og god i feltet. Skal vi pirke på noe så er det utspark/utspill hvor forbedringspotensialet er ganske bra. Likevel, FFKs beste spiller.

Pål André Czwartek 5
Leverer en ganske god kamp, selv om vi har sett ham bedre. Bidrar i perioder offensivt og gjør ingen veldig synlige feil bakover. Kunne kanskje posisjonert seg annerledes på scoringen til Hovi på overtid.

Jørgen Pettersen 5
God i lufta og duellspillet, men sliter til tider langs bakken. Bør bli bedre med ballen i beina. Gjør derimot ingen store, synlige feil.

Roger Helland 4
Ikke helt på topp. Har markante problemer med både Fredheim Holm og Dos Santos når de setter fart på ballen langs bakken. Blir byttet ut i pausen, og er neppe 100% etter skadeproblemene.

Stian Johnsen 4
En variabel kamp fra det spektakulære (som regel offensivt) til det nærmest horrible. Gjør litt for mange pasningsfeil og er fortsatt ikke den helt store duellspilleren. Er på den andre siden alltid et friskt pust når han kommer på sine offensive løp. Bør kanskje flyttes opp på yndlingsposisjonen på venstrekant igjen?

Christian Petersen 5
Spiller midtbane i 1. omgang og utmerker seg på ingen måte veldig positivt da. Jobber bra, men det blir mye støttepasninger og rare valg. Blir flyttet ned som stopper etter hvilen, og er da oppofrende og god. Bør ha en lysende fremtid som stopper.

Tero Koskela 5
Litt ujevn og kanskje hans svakeste kamp, men legger likevel ned en solid innsats og gjør mye bra med ballen. Litt opp og ned på dødballer. Belønnes denne gang med en svak 5’er.

Roger Risholt 5
Klarer ikke å dominere midtbanen på samme måte som i de tidligere kampene, men gjør fortsatt veldig mye bra. Nydelig straffespark. Har en del å gå på i det offensive. Allikevel en av FFKs beste – igjen.

Simen Brenne 4
Har fortsatt til gode å virkelig slå i gjennom i FFK-drakt. Har en del delikate pasninger og jobber jevnt og bra, men kommer ikke så mye i ballkontakt og er i litt for lange perioder anonym. Bør snart begynne å prege kampene mer.

Håkan Söderstjerna 4
Ingen stor kamp av Håkan, men den viktige og pene scoringen sikrer ham hvert fall en grei 4’er på børsen. Er tydelig ikke i toppform, men forhåpentligvis er den ikke langt unna.

Markus Ringberg 4
Scorer heller ikke denne gangen. En typisk Ringberg-kamp i Tippeligaen. Får dårlig betalt for mye innsats.

Brian West 6
Et veldig friskt pust når han slipper til i 2. omgang. Stresser Vålerenga-forsvaret med sitt forrykende tempo og skaper flere farligheter. Kommer spesielt til rett med hurtigheten sin i kontringsfasene. Starter forhåpentligvis mot Odd neste uke.

Bjørnar Johannessen og Dag Frode Hornseth spilte for få minutter til å kunne bli vurdert.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340