Helland og FFK triumferte i Molde!

(Molde - FFK 0-1)Roger Helland ble mannen som åpnet scoringskontoen for FFK i år med en herlig heading etter frispark fra Koskela i 1. omgang. Endelig hadde vi også marginene med oss, og etter ordinær spilletid samt fem utrolig nervepirrende minutter på overtid, kunne vi slippe jubelen løse. FFK har slått Molde 1-0 på bortebane!
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 25. April 2004 - 21:39
FFK åpner friskt
Nesten 5000 tilskuere i lett regn på fantastiske Molde Stadion kunne se FFK på nytt gå respektløst til verks i Tippeligaen.

Etter at lagene tar og føler litt på hverandre innledningsvis, så er det FFK som får kampens første sjanse. Det er Tero Koskela som får ballen etter fint spill på venstrekanten. Kosso kommer i skuddposisjon, men Moldes keeper Eddie Gustafsson får avverget til corner. En frisk start av FFK.

FFK fortsetter å spille god fotball, men det er samtidig tydelig at Molde også er et meget godt fotballag. Spesielt går det fort når de får til pasningsspillet sitt på midtbanen, og i perioder får både Petter Rudi og Magne Hoseth vist at de er spillere av høyt kaliber. Men spillere av høyt kaliber har også FFK.

Etter omlag et kvarter spilt så viser Håkan Söderstjerna seg frem og spiller flott gjennom en offensiv Pål Andrè Czwartek på høyresiden. Czwartek kommer seg forbi Moldes back og inn i feltet før han går i bakken. Kanskje dommeren burde vurdert straffespark?

Ikke lenge etterpå får FFK en kjempesjanse. Simen Brenne dribler fint av en Molde-spiller på vei mot Moldes 16-meter før han ureglementert blir lagt i bakken. Kosso fyrer avgårde et hardt frispark, og ballen går via Moldes Marcus Andreasson, skifter retning og keeper Gustafsson får såvidt lempet ballen til corner. Skulle FFK ha marginene mot seg i dag også?

Etter ca 17 minutter får Molde sin første store målsjanse. De utnytter en overgangsmulighet ved hjelp av Thomas Mork sin hurtighet langs venstresiden. Mork dribler seg forbi det som er av FFK-spiller og legger ballen på sølvfat til Petter Rudi foran mål. Rudi får skutt, men Steinar Sørlie klarer såvidt å få fingrene på ballen før den går i tverliggeren.

Etter 25 minutter er Markus Ringberg så nær en scoring som det er mulig å komme. Skuddet hans fra ca 20 meter går på innsiden av høyrestolpe og triller ut igjen. Utrolig frustrerende. Men så...

Endelig!!
FFK får frispark langt ute på venstresiden, nesten oppe ved Moldes 16-meter. Dødballsekspert Kosso sender avgårde et perfekt frispark, og inne i feltet er Roger Helland høyest, og vips så står det 1-0!

Det ble mer og mer tydelig at FFK ville langt mer enn Molde i 1. omgang, og Petter Rudi sine arrogante svar på spørsmål om hva han visste om FFK på forhånd, burde han kanskje holdt for seg selv og heller vist laget den respekten de fortjener. For FFK var det beste laget på Molde Stadion i 1. omgang, og på midtbanen var Roger Risholt og Tero Koskela langt fra noe dårligere enn nevnte Petter Rudi!

FFK blir riktignok presset litt tilbake på banen mot slutten av omgangen, men hjemmelaget klarer ikke å produsere de store sjansene, og det er fortjent at FFK går i garderoben med ledelsen idet dommeren blåser av for de første 45 minuttene.

Klarte å ri av stormen
Utgangspunktet for FFK var et helt annet i 2. omgang sammenlignet med 1. omgang. Med ledelsen i lomma er det viktig å ikke ofre for mye, men likevel åpner FFK også veldig friskt i 2. omgang og viser at de ikke er interessert i å legge seg bakpå med 11 mann.

Den første målsjansen i 2. omgang er det også FFK som spiller seg frem til. Dag Frode Hornseth får avsluttet fra skrått hold, men Gustafsson klarer å avverge forsøket.

Dag Frode Hornseth blir for øvrig byttet ut til fordel for Christian Petersen etter ca 60 minutter, og det er tydelig at Eggen ønsker å tenke mer defensivt. Etter hvert kommer også Bjørnar Johannessen inn for Håkan Söderstjerna, noe sistnevnte ikke ser veldig fornøyd ut med.

Molde får mer ballkontakt utover i omgangen, men det er lenge mellom sjansene og til tider ganske kjedelig på Molde Stadion. Og på tribunene overdøver Plankehaugen det stille Molde-publikumet enkelt.

Molde er naturlig nok det beste laget i andre halvdel av 2. omgang, men de får ikke etablert noe gjennomført trøkk på FFKs forsvar med store målsjanser før klokka tikker mot 90 minutter – og ikke minst på de 5 minuttene en gavemild dommer gav hjemmelaget.

Og da var til gjengjeld Molde-sjansene enormt store...

Men hverken Hoåas, Hoseth eller Rudi var på noen måter effektive i dag, og Steinar Sørlie leverte en praktkamp som vår bakerste mann og berget alle tre poengene på overtid.

For en utrolig nervepirrende avslutning på en kamp, og samtidig en like utrolig deilig seier!

Kampfakta:
Molde – Fredrikstad 0-1 (0-1)
Molde Stadion, 4920 tilskuere
1-0 Helland (27)
FFK (4-3-3): Steinar Sørlie – Pål André Czwartek, Jørgen Pettersen, Roger Helland (Riis fra 85), Stian Johnsen – Tero Koskela, Roger Risholt, Håkan Söderstjerna (Johannessen fra 67) – Simen Brenne, Markus Ringberg, Dag Frode Hornseth (Christian Petersen fra 57)
Gule kort: Roger Risholt og Tero Koskela (FFK), Marcus Andreasson og Magne Hoseth (Molde)
Dommer: Kjetil Sælen

FFK-børsen:

Steinar Sørlie 6
Stor kamp av Sørlie som gjør et par praktredninger i avgjørende øyeblikk og er mye mer sikker i feltet enn i de to foregående kampene.

Pål Andrè Czwartek 5
Nok en god opptreden av Czwartek. Blir passert noen ganger, men har for det meste grei kontroll defensivt. Er også til tider med offensivt. Vi benytter også anledningen til å gratulere Pål André med 29-årsdagen. Bedre bursdagsgave kunne du vel ikke fått?

Roger Helland 5
Trygg og god som vanlig. Men viktigst av alt: Helland blir historisk som første målscorer for FFK i toppdivisjonen på tyve år. Et veldig viktig mål som satte premissene for resten av kampen og gir FFK selvtillit!

Jørgen Pettersen 5
Fortsetter å imponere. God i lufta og spiller enkelt. Gjør ingen graverende feil og viser at potensialet er stort.

Stian Johnsen 5
Narviks store sønn begynner virkelig å bli varm i trøya på venstrebacken. Molde er vanligvis meget gode på kantene, men det var ikke mange gangene Stian ble passert i dag. Er også med i det offensive som vanlig, men er fornuftig og ser hvor han skal holde igjen.

Tero Koskela 6
Vårt finske arbeidsjern legger igjen mange kilometer på Molde Stadion idag. Slår et perfekt frispark som ender i scoring og er generelt god på dødball. Mye involvert i spillet – igjen.

Roger Risholt 6 FFKs beste
Viser at han ikke står noe tilbake for landslagsspillere som Petter Rudi og Magne Hoseth. Jobber nærmest utrettelig og det oser av autoritet og selvtillit. Pådrar seg dessverre nok et gult kort.

Håkan Söderstjerna 5
Spesielt i 1. omgang viser Söderstjerna mye av det som bor i han. Smarte pasninger og god med ballen i beina. Forsvinner derimot litt ut av kampen etter hvert, og blir også tatt av banen i 2. omgang.

Simen Brenne 4
Jobber veldig bra, men blir igjen dessverre litt anonym. Klarer ikke å prege kampen på noen måte, men er lite å si på innsatsen.

Markus Ringberg 4
Ikke ulikt de to første seriekampene, så gjør Ringberg en solid arbeidsinnsats, men mangler fortsatt det lille ekstra foran mål. I dag er han veldig uheldig som ikke scorer etter skudd i stolpen.

Dag Frode Hornseth 4
I likhet med Brenne klarer heller ikke Hornseth å sette sitt preg på kampen. Viser i mindre perioder tendenser til fint spill, men blir ikke så veldig mye ut av det. Blir tatt av banen når ledelsen skal sikres utover i 2. omgang.