Den store nedturen...

FFK hadde mulighet til å sikre opprykket på Melløs. Været var flott, rammen rundt kampen var enorm og fakler var klare til avhenting i Fredrikstad. Men så lett skulle det ikke gå. Moss viste seg som det desidert beste laget og stakk av med en veldig fortjent 1-0 seier.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 26. October 2003 - 22:46
Egentlig er ikke dette noe referat jeg har lyst til å skrive. For det første så var vel de fleste interesserte tilstede på Melløs og så elendigheten selv. For det andre har nok de som ville lese om kampen nå lest det et annet sted. Og for det tredje så var det en drittkamp jeg helst vil glemme så fort som mulig. Derfor skal jeg gjøre dette kort (og brutalt).

Moss tar kommandoen fra start av. Med stor entusiasme og aggressivitet i spillet er det tydelig at de gule og svarte VIL mye mer enn de røde og hvite. I utgangspunktet hadde ikke Moss noe som helst å spille om, mens vi kunne sikre opprykket. Det så ikke akkurat sånn ut på den humpete gressmatta på Melløs.

LO Mattssons disipler styrte altså det meste. Og siden dette er en side som omhandler FFK er det lite poeng i å skrive for mye om 1. omgang. Hvorfor? FFK skapte så å si ingenting. Riktignok er vi på høyde i perioder av 1. omgang da spillet bølger frem og tilbake, og vi kommer også til et par halvsjanser, men det er tydelig å se at dette er dagen hvor det meste mangler. Heldigvis gjør Steinar Sørlie en god jobb bakerst og holder oss inne i kampen.

Men så skjer det som lå i lufta. Etter et langt angrep hvor FFK ikke klarer å klarere, så ender et skuddforsøk fra Jon Eirik Ødegaard til slutt i beina til Vidar Martinsen. Fra kloss hold setter han ballen inn bak Sørlie, og vips står det 1-0 til hjemmelaget etter 33 minutter. Noe særlig mer skjer det ikke i 1. omgang, bortsett fra at Vebjørn Hagen erstatter Olof Watson på venstrebacken like etter scoringen.

Etter en svak omgang av FFK så forventet vi at guttane ville våkne etter Eggens potensielle utbrudd i garderoben halvveis. Men dessverre våknet aldri FFK. Moss fortsatte å være det beste laget på Melløs. De vant dueller, traff med pasninger og viste fightervilje. FFK viste derimot det stikk motsatte. En sjelden gang tok enkelte spillere seg sammen, men enkelte habile soloprestasjoner holder ikke. Kollektivt lå dette på et nivå vi ikke kan være bekjent av.

Det er ingen hemmelighet at Moss til slutt vinner 1-0. Vi kunne faktisk ha kapret ett heldig poeng i sluttminuttene da vi hadde et par store målsjanser. For etter at matchvinner Vidar Martinsen må forlate banen etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort, så klarer faktisk FFK å etablere et aldri så lite press. Bare synd at det da har gått ca 90 minutter og dommer Kim Rune Borgersen like etter kan blåse av kampen. En kamp vi tapte helt fortjent.

Nå må vi se fremover. Førstkommende lørdag er Oslo Øst motstander på stadion. Med seier i den kampen er vi klare for Tippeligaen, og det bør vi ha store muligheter for å klare. Kanskje ikke med spill som i dag, men det er vel nærmest blitt en regel at FFK hever seg etter tap. I overkant av 10 000 tilskuere, hvorpå de fleste fra Fredrikstad, var tilstede under "slaget om Østfold" i dag. Vi klarer kanskje ikke å matche det, men det forventes at alt som kryper og går av fotball- og bypatrioter i Fredrikstad møter opp på lørdag. Da skal vi mane laget frem til seier og Tippeliga-spill, og uansett gi spillerne den hyllesten de fortjener etter en fantastisk sesong!

Og etter kampen er det duket for "byfest" eller hva man ønsker å kalle det....

PS! Håkan Söderstjerna må stå over kampen mot Oslo Øst pga gule kort. Christian Petersen er tilbake etter å ha sonet sin karantene denne kampen.

Kampfakta
Moss – Fredrikstad 1-0 (1-0)
Melløs Stadion. 10 085 tilskuere.
33 min. 1-0 Vidar Martinsen
Gule kort: Vidar Martinsen og Jon Eirik Ødegaard (Moss), Håkan Söderstjerna (FFK)
Rødt kort: Vidar Martinsen (Moss)
Dommer: Kim Rune Borgersen, Drafn