Husk meg
Brukernavn
Passord

Morsomt på Marienlyst!

Dette var en kamp mange hadde fryktet, men frykt ble fort forvandlet til ekstase i Drammen! Og selv om to av våre scoringer kom som tidlige julegaver fra Godset, så vant vi likevel fullt fortjent 3-2! Nå snakker vel til og med de mest skeptiske av oss om Tippeligaen 2004...
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 19. October 2003 - 20:54
Mange FFK-supportere hadde tatt turen til Drammen i dag, og vi fikk mildt sagt valuta for penga denne gang. Skuffende oppmøte av drammenserne til tross, det meste lå til rette for en fin forestilling på Marienlyst. Godsetunionen hadde tydelig mobilisert, og vi var vel heller ikke så aller verst. Litt bekymret ble en del av oss likevel da vi forstod at Roger Risholt kom til å sitte på benken, og senere i oppvarmingen måtte også Tor Trondsen gi seg. Definitivt to av våre aller viktigste spillere. Men hva gjør det når vi har solide erstattere i Magnus Riis og Jørgen Pettersen? Herlig med to lokale gutter som går inn og gjør manns jobb, og vel så det!

Vidar Davidsen brukte ordet "komitime" om åpningen av kampen, og det er egentlig en veldig presis betegnelse. Kampen starter som kamper flest med ta-og-føle-på spill, og det bølger litt frem og tilbake. Men etter 8 minutter skjer det som fremkaller latter hos mange, men jubel blant de fleste. På et tilbakespill så presterer en utrustende Godset-keeper, Rune Danielsen, å skyte ballen i forsvarsspiller Robert Holmen og ballen triller inn i det åpne målet. En merkelig scoring, men 1-0 etter 8. minutter er uansett et fantastisk utgangspunkt for FFK.

FFK fester grepet både på banen og under tribunetaket på Marienlyst. Og etter 12 minutter fortsetter festen. Olof Watson slår en presis corner som havner på hodet til den notoriske målscoreren Markus Ringberg, og da står det plutselig 2-0 til rødbuksene! Den svenske magikeren med nr. 19 på ryggen scoret med dette sitt mål nr. 19 for sesongen, nå venter vi spent på hva han kan utrette i Tippeligaen...

Men vi var ikke lenge i paradis. SIF går rett fra avspark og i angrep. Det er Paal Christian Alsaker som kommer fri på høyresiden, og når alle forventer innlegg fra skrått hold, så ser "Polka" en åpning og skyter ballen rett og slett i mål bak en feilplassert Steinar Sørlie. En gigantisk feilvurdering av Sørlie som i dette sekundet mest så ut som en middelmådig juniorkeeper. Dermed stod det noe unødvendig 1-2 i protokollen.

Godset kommer litt mer inn i kampen etter scoringen, men FFK holder unna og pasningene sitter mye bedre enn i de to foregående kampene. Og etter 23 minutter kommer belønningen. Christian Petersen får ballen nær dødlinja inne i SIFs felt og slår ballen inn foran mål. Der står ingen FFK-spillere, men hva gjør det når Godsets Lars Granaas treffer ballen som han gjør. Total skivebom av Granaas og noe som var ment som en avklaring blir heller til selvmål – rett foran Godsetunionen. Vi takker og bukker. 3-1 føltes mektig, og resultat stod seg omgangen ut.

En veldig merkelig 1. omgang blir etterfulgt av en mer normal 2. omgang. Begge lag skaper målsjanser, men målene uteblir. Paal Christian Alsaker er en trussel på Godsets høyrekant, mens Rune Hagen også kan være vanskelig å få kontroll på. Men FFK har også spillere som vil bidra. Welton Melo er hele tiden nær ved å komme til store målsjanser, og hvorfor kunne ikke skuddet til Håkan Söderstjerna gå inn i det lengste hjørnet istedenfor et par centimeter utenfor?

Vidar Davidsen gjør et dobbeltbytte etter 62 minutter hvorpå Anders Michelsen er en av de som kommer inn. Og bare 7 minutter senere takker han for tilliten. Olof Watson sender avgårde en forferdelig tversoverpasning i eget forsvar, og nevnte Michelsen snapper opp ballen foran Helland. Steinar Sørlie redder det første forsøket fra Michelsen, men returen setter Godset-reserven i mål. Olof Watson tar seg til hodet og fortviler. Det samme gjør supporterne, hvertfall de som har tatt turen over (under) fjorden.

Steinar Sørlie tabbet seg ut i ordets rette forstand i 1. omgang, men når kampen er på det mest spennende står han frem. Michelsen har kommet inn som et friskt puset hos Godset, og like etter at han har lagd 2-3 så er han nære på igjen. Men denne gang varter Sørlie opp med en feberredning. Godset har ballen en del i denne perioden, men skaper faktisk ikke mye. Og når vi nervøst venter på en helhjertet innspurt av hjemmelaget, så er det faktisk FFK som er best i sluttminuttene. Markus Ringberg er aller nærmest idet han brenner et par 100%-sjanser, men dette er dagen hvor vi glemmer det. Selv om dommeren legger til minutt etter minutt, så holder vi unna og vinner til slutt fortjent 3-2!

Nå er det to serierunder igjen. Det mye omtalte derbyet på Melløs er neste oppgave, deretter avslutter vi det hele med hjemmekamp mot Oslo Øst 1. november. I teorien trenger er vi klare for Tippeligaen med én seier...

Kampfakta
Strømsgodset – Fredrikstad 2-3 (1-3)
0-1 8 min. Robert Holmen (selvmål)
0-2 12 min. Markus Ringberg
1-2 12 min. Paal Chr. Alsaker
1-3 23 min. Lars Granaas (selvmål)
2-3 69 min. Anders Michelsen
Gule kort: Christian Petersen, FFK og Anders Michelsen, Strømsgodset.
Dommer: Øyvind Alapnes

Spillerbørs
Steinar Sørlie 4
- Foruten den tidligere omtalte feilvurderingen som resulterte i Godset-scoring, så klarer Sørlie seg bra. Har et par praktredninger og er som regel sikker i feltet, men er vel ikke det han vil huskes for etter denne kampen...

Pål A. Cwartek 5
- En kamp på det jevne av Cwartek. Virker litt smånervøs i begynnelsen, men spiller seg opp. Mer med offensivt etter sidebytte og kommer generelt godt ut av duellen med Rune Hagen – en spiller det ikke er lett å spille mot.

Jørgen Pettersen 4
- Steppet inn for Trondsen som måtte gi seg under oppvarming. Viser styrke i duellspillet og er som vanlig konge i lufta. Blir derimot litt lite kald med ballen i beina noen ganger.

Roger Helland 4
- Viser trygghet, men avsløres også med tempoproblemer. Taper også unormalt mange dueller. Unngår likevel de store feilene og viktig tilstedeværelse gjennom sin rutine.

Olof Watson 4
- Gjør igjen en respektabel innsats på venstrebacken. Fin corner som ender med scoring og god med ballen i beina. Gjør derimot også en del rare ting, deriblant en fryktelig pasning som resulterer i Godset-scoring.

Magnus Riis 6
- Debut fra start for unggutten, og hvilken debut! Så ikke Riis gjøre en eneste feil den første halvtimen. Viser god teknikk, driv med ballen og gode pasninger. Dabber av i perioder i 2. omgang og sliter også åpenbart med et eller annet i lysken (?), men fullfører kampen med glans.

Håkan Söderstjerna 6
- Legger ned en solid innsats, og viser igjen at han er bedre når han involveres mye fra sentral posisjon. De store finessene er mer eller mindre fraværende, men arbeidsinnsatsen veier opp for det. Spiller igjen også med stor temperament.

Christian Petersen 6
- Trives definitivt best sentralt. Hans beste kamp i FFK-trøya til nå. Gode driblinger, sikker med ballen i beina og ikke mye å utsette på pasningsspillet. Vel, det eneste måtte være at litt for mange baller fortsatt går tversover eller bakover på banen. Men alt i alt en meget god kamp av Peters.

Welton Melo 5
- Tilfører laget etterlengtet hurtighet offensivt. Flere baller blir slått blindt i lengderetningen mot Melo, nettopp fordi man vet at braslianeren hele tiden er en trussel i det rommet. Melos inntreden gjør FFK langt mer uforutsigbare fremover på banen. Synd han ikke fikk avslutte kampen.

Rikhardur Dadason 4
- Ingen stor kamp av islendingen. Vinner en del dueller, men gjør uvanlig mange pasningsfeil.

Markus Ringberg 6
- Jobber mye og hardt. Tar i ekstra mye defensivt når Melo ligger igjen fremme, men bidrar også veldig mye offensivt. Vinner dueller og kommer etter hvert også til sjanser. Fin scoring hvor han igjen viser styrke i feltet. Burde ha scoret minst et mål til mot slutten av kampen.

Innbyttere
Bjørnar Johannessen for Welton Melo etter 72 min.
Vebjørn Hagen for Olof Watson etter 78 min.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340