Husk meg
Brukernavn
Passord

Roger ”Beckham” Risholt reddet kvelden

Med ballonger av den kreative sorten og et gigantisk tribuneflagg var det duket for fest på Fredrikstad stadion. Det vinnende laget ville ta over førersetet i 1. divisjon, og lenge så det ut som om Hønefoss skulle trekke det lengste strået, men Roger Risholt ville det annerledes.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 12. October 2003 - 22:58
Kampen begynte friskt og hjemmelaget var det førende laget, men det tok ikke lange tiden før tempoet falt drastisk. Hønefoss hadde gjort hjemmeleksa si og var godt organisert mot et uvanlig lite kreativt Fredrikstad-lag.

- Dette var en ræva kamp. Hønefoss var veldig godt organisert og tunge å spille imot. De hadde forberedt seg godt på hva vi er gode på. Hønefoss tok vekk vårt farligste våpen, nemlig oppspillet på spissene, og når vi ikke klarte å få tempo på ballen og komme rundt på kantene ble det mye lemping mot de gode hodespillerne deres, fortalte Knut Torbjørn Eggen.

- Men vi har spilt 27 hjemmekamper nå og scoret i hver eneste kamp, og det er bra. Det viktigste i fotball er å score mål, og det trener vi mye på. I dag var vi ikke gode offensivt i det hele tatt, men vi har dyktige folk innenfor boksen.

Etter 10 minutter kommer kampens første halvsjanse. Mikael Røn sender en nydelig ball til Söderstjerna som trer den videre til den islandske landslagspilleren. Dadason forsøker å avslutte fra skrått hold, men skuddet blir blokket til corner som det ikke blir noe av.

Hønefoss svarer med en farlig kontring. FFK-forsvaret er stillestående, og Kenneth Kvalheim rundlurer Jørgen Pettersen med en enkel vending. Med et hurtig skudd setter Kvalheim ballen i mål via stolpen. Skuddet er ikke spesielt hardt, men Steinar Sørlie rekker ikke engang å reagere.

Etter dette legger Hønefoss seg med 8 mann i forsvar og Fredrikstad blir det jagende laget. 27 minutter ut i kampen bryter Söderstjerna en dårlig pasning og setter av gårde på et dribleraid. På vei inn i sekstenmeteren blir han hektet, men holder seg på beina før en HBK-spiller får klarert.

40 minutter ut i kampen er det nok engang Hønefoss som skaper en enorm sjanse. Thomas Øvreby legger inn i feltet, og der dukker Kenneth Kvalheim opp. Han header ballen i stolpen, men Steinar Sørlie får etter hvert kontroll på ballen.

Omgangen ebber ut med fortjent ledelse til Hønefoss. I det 2. omgangen sparkes i gang har Jørgen Pettersen og Mikael Røn forlatt banen til fordel for Olof Watson og Bjørnar Johannessen. Spesielt Watson gjør en god jobb for rødbuksene, og bidro vesentlig mer offensivt enn Jørgen Pettersen.

9 minutter ut i 2. omgang forlenger stusser Dadason et innlegg videre til Markus Ringberg som lobber ballen om Frode Grodås, men ballen havner på nettaket.

I det 60. minutt er det Ringberg sin tur til å stusse et innlegg videre, og Dadason smeller ballen i stolpen. Riktignok blåser dommeren for offside.

Etter 77 minutter forlater Christian Petersen banen til fordel for Welton Melo. Brasilianeren har vært ute med skade, men storspilte like før skadeavbrekket og presenterer seg umiddelbart.

4 minutter senere gjør Welton Melo et glimrende forarbeid før han legger en kort pasning til Olof Watson. Svensken legger inn foran mål og Ringberg skyter ballen i ryggen til Dadason. Etter hvert får islendingen kontroll på ballen og regelrett skyter ballen via leggen til Risholt og i mål.

- Jeg husker ikke helt hva som skjedde. Jeg får ballen fra Dadason, og den treffer leggen min og går i mål. Du kan nok si det var litt tur ja, sa en fornøyd Roger Risholt etter kampen.

Med dette eksploderer Fredrikstad stadion. ”Røde og hvite er de beste” runger over hele stadion, men FFK er fortsatt ikke fornøyde. Her skal man ikke legge seg ned i forsvar og håpe på et poeng, men snarere legger Eggen om til 3-4-3 og håper på seier.

Oppskriften ser ut til å lykkes og FFK presser Hønefoss bakover på banen. Dadason blir felt på vei igjennom, og i det 86. minutt gjør Roger Risholt seg klar. Fra 20 meter har han muligheten til å bringe Fredrikstad nærmere tippeligaen. Samtlige av HBK-spillerne står i muren, men Risholt tar fart og skrur ballen over muren i beste Beckham-stil. Ballen daler ned i det høyre hjørnet, og Frode Grodås er sjanseløs.

- Håkan ville gjerne ta den, men jeg sa klart ifra at det frisparket skulle jeg ta. Vi trente på dette om fredagen og da satte jeg et lignende frispark. Av og til får man bare en feeling om at dette kommer til å gå bra, og da er det nesten bare å skyte, kommenterte Roger Risholt.

I løpet av 6 minutter har den lille sørlandske midtbaneterrieren snudd hele kampen på hodet, og Fredrikstad kan forlate banen vel vitende om at opprykket til tippeligaen er helt og holdent opp til dem selv.

- Vi har 4-5 spillere som alltid er best desto større kamper det er. Roger Risholt er en slik spiller og det er viktig, sa Torbjørn Eggen etter kampen.
- Ja, det var jo veldig hyggelig å høre at han synes det, kommenterte Roger Risholt
- Jo større ramme det er rundt kampene, jo mer liker jeg meg, så Eggen har rett. Jeg har kontrakt ut 2006 og føler at jeg i dag viste at det ikke akkurat var noe bomkjøp.

Og flere av spillerne så ut til å være enige i det.

- Vi klarte det igjen! Det er helt utrolig! Det er helt sykt!, var Steinar Sørlies umiddelbare lykkeutbrudd etter kampen.

- Jeg er av de som er veldig opptatt av at det ikke er godt nok å bare vinne, men at man skal overbevise samtidig. Riktignok er jeg villig til å svelge noen kameler i dag. Dette var viktig, avslutter Knut Torbjørn Eggen.

Kampfakta
Fredrikstad - Hønefoss 2-1 (1-0)
Fredrikstad stadion, 6181 tilskuere.
0-1 Kenneth Kvalheim (12)
1-1 Roger Risholt (81)
2-1 Roger Risholt (87)
Gule kort: Christer Ellefsen, Hønefoss (41), Thor Arne Løvland, Hønefoss (56)

Spillerbørsen
Steinar Sørlie 4
Jørgen Pettersen 2
Roger Helland 3
Tor Trondsen 5
Pål A. Cwartek 3
Håkan Söderstjerna 4
Roger Risholt 5 BB
Mikael Røn 3
Christian Petersen 3
Rikhardur Dadason 3
Markus Ringberg 3
----------------------------
Olof Watson 4
(Inn for Jørgen Pettersen etter 45 min)
Bjørnar Johannessen 4
(Inn for Mikael Røn etter 45 min)
(Welton Melo 5)
(Inn for Christian Petersen etter 77. min)

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340