Samme leksa om igjen

FFK med over tusen supportere på slep ankom Sandefjord i håp om å revansjere tapet på hjemmebane i vår. Det skjedde ikke. Isteden ble vi på nytt overkjørt av et godt Sandefjord-lag og tapte fortjent 3-1. Vi kan derimot trøste oss med at vi fortsatt troner på toppen av tabellen!
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 06. October 2003 - 00:29
Det var en flott ramme rundt kampen. Nydelig vær og ca 4400 på Storstadion i Sandefjord burde være motivasjon nok for spillerne. I tillegg var dette en toppkamp mellom to formlag. Med hjemmeseier ville Sandefjord for alvor være med i opprykkskampen, og med borteseier ville FFK være veldig nærme Tippeligaen. Ingen overdrivelse å si at det var knyttet mye spenning til denne kampen.

Kampen bar også innledningsvis preg av å være en kamp som virkelig betydde noe. En del feilpasninger som resultat av et litt for høyt tempo preget de første minuttene. Fra FFK-svingen, altfor langt bak det ene målet, så kunne vi skimte et par halvsjanser for FFK i horisonten, men det ble aldri noe stort ut av det. Sandefjord var mer ballsikre og vant etter hvert midtbanen og styrte delvis kampen, men de store målsjansene uteble også for hjemmelaget. Og i en god SF-periode skjedde det fatale; et innlegg fra Thomas Eftedal på høyresiden slås inn foran mål, og der river Geir Ludvig Fevang seg fri og sender av gårde en heading mot mål – en heading Steinar Sørlie ikke rekker å reagere på før ballen ligger i nettmaskene. En fortjent 1-0 ledelse etter spill og sjanser. Kampen hadde vart en drøy halvtime, og det så mørkt ut for FFKs del.

Hjemmelaget fortsatte å være det førende laget også etter scoringen, og bare tre minutter etter 1-0 kom 2-0. Tor Trondsen opptrer klønete og urutinert i egen 16-meter idet han setter ut beinet for Magne Sturød, som riktignok faller lett, men straffen er likevel korrekt idømt. Midtstopper Andreas Augustsson gjør dessverre som de fleste gjør fra krittmerket: sender ballen inn i mål.

Scoringen tenner FFK litt. For første gang i kampen klarer vi å opprettholde et press over tid. Dessverre er besluttsomheten i avgjørende trekk for dårlig, men plutselig får også vi tilreisende supportere noe å glede oss over. En corner fra høyre ender til slutt ved bakerste stolpe og 15-16 meter ut i feltet (så hvert fall slik ut fra en mil avstand), og der kommer Roger Risholt og kliner til ballen som fyker inn i nærmeste hjørne. Reduseringen, som faktisk virker fortjent på dette tidspunkt, gjør at FFK-svingen endelig kan slippe jubelen løs. 2-1 blir også stillingen til pause, og en skuffet Knut Torbjørn Eggen kunngjorde at dette var altfor svakt, og at FFK ville komme tilbake mye sterkere i 2. omgang før han marsjerte i garderoben sammen med spillerne.

Men det virket ikke som spillerne tok til seg hva Eggen sa i pausen i dag. 2. omgang startet spillemessig enda verre enn den første sett med FFK-øyne. Hjemmelaget var klart best, mens FFK stort sett ble løpende i mellom, og når de først vant ballen var pasningene for upresise. Jeg vil egentlig ikke skrive så mye mer om denne omgangen eller kampen for øvrig i det hele tatt, men tar med at FFK faktisk hadde en god periode på 10-15 minutter midtveis. Dadason brant blant annet en stor målsjanse, men stort sett stoppet FFKs spill opp rundt 16-meteren hvor de forsøkte på de vanskeligste løsningene fremover å komme rundt på kantene. I det 75. minutt satte også Tom Helge Jacobsen den berømte spikeren i kista. Vi må bare gratulere Sandefjord med en fortjent 3-1 seier. Vi takker også Steinar Sørlie som gjorde minst en praktredning og treverket som stoppet Sandefjord to ganger fra ytterligere scoringer. Hadde ikke de stått i veien, så ville vi faktisk ligget på 2. plass nå – for det er kun ett mål som skiller oss fra Ham Kam, og hvert mål kan vise seg å bli avgjørende i denne thrillerinnspurten.

På søndag er det toppkamp mot Hønefoss på Stadion. Kampstart er kl 15, og selv om TV2 sender kampen direkte er det ingen unnskyldning for å sitte hjemme foran kassa. For alle vet jo at FFK reiser seg etter tap!

PS! Vi har dessverre ingen bilder fra kampen. Vil også poengtere at poengbørsen kan være noe upresis denne gang ettersom det var vanskelig å få god oversikt fra svingen vi ble plassert i, men at ingen spilte spesielt godt var det lett å se.