Husk meg
Brukernavn
Passord

Best når det gjelder!

Det ble aldri noen spennende toppkamp på Stadion i dag. Til det var FFK altfor gode. De rød-hvite bydde i store perioder på festfotball foran et feststemt publikum, og gav seg ikke før 4-1 var prikket inn. En herlig lagseier hvor samtlige spillere hevet seg og bidro til at vi igjen fikk se herlig, teknisk, offensiv og underholdende fotball - og viktigst av alt: fire mål. Med denne seieren er FFK utrolig nok på tabelltopp, og der akter vi å bli værende!
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 28. September 2003 - 23:41
Pangåpning!
Dette var en kamp jeg vet mange hadde gledet seg uvanlig mye til - både spillere, ledere og publikum har nok kjent et par ekstra pulslag i minuttet de siste dagene. Men vi fikk raskt roet nervene.

Etter en typisk ta-og-føle-på- begynnelse av kampen, hvor bortelaget viste at de var et godt ballbesittende lag, så tok FFK snart kommandoen. Markus Ringberg hadde akkurat brent kampens største sjanse for hjemmelaget etter forarbeid av Söderstjerna, men bare få minutter etter skulle den samme duoen lykkes. Det er ikke gått mer enn 9 minutter da Söderstjerna denne gang blir spilt gjennom av Ringberg. Håkan forserer fint med ballen og kommer fra skrått hold alene mot Ham Kams keeper Marius Røvde. Han nærmest tupper ballen inn langs bakken ved nærmeste stolpe, og de ca 7000 fremmøtte jubler hemningsløst over en fantastisk åpning på kampen!

Dette var starten på en nærmest uforglemmelig omgang sett med FFK-øyne. Fra bakerste til fremste ledd fungerte det meste, og Ham Kam-spillerne ble mest løpende i mellom. Roger Risholt beviste hva han betyr for laget når han er i slag, og Håkan Söderstjerna beviste hvorfor han er best når han får ballen mye. Hvorfor har vi ikke brukt venstresiden offensivt i større grad tidligere? Kreativiteten blomstret, pasningene nådde frem og en rekke finesser ble vist frem. Ringberg og Dadason så også ut til å trives sammen på topp. Dette kunne da bare gå en vei?

Jada. Etter ca et kvarter så blir Markus Ringberg revet ned bakfra innenfor 16-meteren, og dommer Stig Rune Krokdal er aldri i tvil. Det blir straffespark, og fra krittmerket er Rikhardur Dadason iskald og øker dermed ledelsen til 2-0. En kanonstart for FFK, og følgelig den verst tenkelige starten for Kamma.

Scoringer preger ofte kamper, og når FFK tradisjonen tro fortettser å angripe, så blir det virkelig morsomt på Stadion. Söderstjerna, Ringberg og Dadason er alle nær scoring. På Ham Kam er Espen Haug nærmest redusering da han kliner til på volley en meter eller to over målet til Steinar Sørlie.

Årets mål på Stadion?!
Etter 36 minutter er det duket for kampens desiderte høydepunkt. Dette er nemlig minuttet hvor Rikhardur Dadason skal vise hvorfor han er den eneste landslagsspilleren på banen. Etter en fin stikker fra Christian Petersen, virker det som at Dadason får ballen litt for langt ut på siden. Men den gang ei. Dadason smeller til med venstrebeinet fra skrått hold, og ballen fyker hardt oppunder tverliggeren og inn bak Marius Røvde. Årets scoring på Stadion, og med 3-0 før omgangen er over er det nesten så man må klype seg i armen. Toppkampen ser allerede ut til å være avgjort, for FFK har full kontroll ut omgangen.

2. omgang ble aldri den samme festforestillingen som den første, men det var heller ikke å forvente. Ham Kam forsøkte å komme seg fremover på banen, men en hardtarbeidende midtbane og en tett forsvarsmur gjorde det vanskelig for Solbakkens disipler.

Etter 52 minutter skjer en omdiskutert episode. Bjørnar Johannessen tackler stygt bakfra, og blir korrekt vist det gule kortet. Det horrible er at Ham Kams Petter Vaagan Moen svarer med å gå løs på Johannessen som ligger nede, men dommeren kommer heldigvis i mellom og får skilt de. Men hvordan Vaagan Moen kom ut av denne situasjonen uten kort er mildt sagt merkelig, og dommeren får også kjenne publikums vrede. Og bare 3 minutter senere havner Vaagen Moen i nok en stygg situasjon. Roger Risholt er på full fart fremover langs høyrekanten, før han blir klippet ned av Vaagan Moen. Dommeren gir gult kort, men her er Kammas nr. 5 meget heldig som fortsatt er på banen!

Utover i 2. omgang blir kampbildet preget av et nærmest resignert Ham Kam-lag, mens FFK er fornøyde med tingenes tilstand. Det er faktisk mer interessant at publikum bestemmer seg for å la bølgen gå gjennom stadion tre-fire ganger enn det som foregår på banen. Ham Kams supportere derimot, velger en original versjon ved å sette seg ned når bølgen når dem...

Men over til det sportslige. Og nå er det slik at Ham Kam er mer med i spillet. Solbakken har etter hvert byttet inn både Felix Ademola og Sveinung Fjeldstad, men det er ingen av de to som står for Kammas redusering.

Det er gått 63 minutter da en lang ball blir spilt inn i bakrommet, og Espen Olsen stikker fra Helland & Trondsen, og alene med Steinar Sørlie gjør han ingen feil. Reduseringen gjør at Kamma våkner noe til liv, men de store målsjansene uteblir.

Avgjørelsen
Isteden kan Jørgen Pettersen sette et punktum for all nervøsitet etter 71 minutter. Etter en corner fra Håkan Söderstjerna ender ballen etter mye om og men på hodet til Jørgen. Den tidligere spissen har ingen problemer med å huske hvor målet står, og kan heade inn 4-1. Det har vært en del spekulasjoner om Jørgen Pettersens fremtid i klubben de siste dagene, og han har selv uttalt at det pr. i dag ikke ser ut til at han spiller for FFK neste sesong. Men at det bare er en klubb for Jørgen viser han tydelig idet han lidenskapelig kysser klubbmerket på drakta foran hele tribunen. Selvsagt skal en slik spiller være i FFK!

Resten av kampen blir noe rotete, og etter 84 minutter får stortalentet Mamadou Diagne Latyr, med kallenavnet \"Momo\", sin debut etter overgangen fra Sarpsborg FK. Men hverken han eller andre spillere får til nevneverdig de siste minuttene, og når dommeren blåser av er det absolutt ikke ufortjent at FFK har vunnet 4-1. Publikum har allerede reist seg og gir spillerne en svært velfortjent hyllest etter 90 herlige minutter.

- Vår beste match i år
Håkan Söderstjerna var FFKs bestemann sammen med Roger Risholt på et meget godt FFK-lag. Ikke bare var dette årsbeste for svenskens del, men trolig også for laget - spesielt tatt motstanderen i bektrakning. Og Håkan er enig:

- Dette var nok vår beste match i år. Vi spiller ballen mer mellom lagdelene og medspillere, noe som gjør det lett å være kreativ så lenge ballen gjør mesteparten av jobben. Samtidig så fungerte midtbanen utrolig godt sammen idag. Nå er det veldig viktig med mental styrke fremover, det er vi som ligger på topp og de andre lagene jager oss. Vi må beholde roen innad i laget og fokusere på det vi skal fokusere på. Sandefjord borte på søndag blir en vanskelig kamp. De er for alvor igang igjen og vi kommer til å møte ett heltent mannskap som fra før har bevist at de kan slå oss, sier Söderstjena.

- Ellers følte jeg att det løsnet litt for min egen del idag, ballen gikk fortere, og fysikken og langballene som til vanlig preger norske 1. divisjonskamper var mer eller mindre fraværende. Vi visste på forhånd at Ham-Kam var gode på langballer, men jeg føler at vi klarte og presse dem ut av spillestilen sin. 1. omgang var årsbeste, 2 omgang var mer preget av taktikk, vi gikk ut fra garderoben og hadde som mål og vinne annen omgang, det klarte vi ikke, men alt i alt en god match, avslutter en av kampens store profiler.

Knut Torbjørn Eggen var selvsagt også strålende fornøyd med utfallet av kampen og hva han så:

- Angrepsspillerne fungerte utrolig godt sammen idag. Med en kreativ midtbane med Håkan i spissen, er det moro å se at vi får til kombinasjonsspillet vårt. Dessuten klarte vi og finne rom i et lag som er meget gode til og flytte de forskjellige lagdelene kjapt etter hvor spillet foregår. 1 omgang var nok bortimot årsbeste!

Ham Kams trener, Ståle Solbakken, var derimot ikke veldig snakkesalig og løp rett i garderoben ved kampslutt...

Hva skjer med Jørgen Pettersen?
Den talentfulle midtstopperen leverte igjen en praktkamp for FFK. Denne gang som venstreback, og noen minutter på høyresiden da Czwartek måtte ut med krampe. Men bare for et par dager siden slapp Jørgen en aldri så liten bombe i sin dagbok på klubbens offisielle nettsider hvor han skrev at det pr. i dag ikke ser ut til at han spiller for FFK til året. Dette har satt spekulasjoner i sving, og Jørgen selv ønsket ikke si mye om dette ved kampslutt:

- Per dags dato blir det nok en annen klubb. Men vi får se, jeg venter på et seriøst kontraktforslag.

Først Tyskland, deretter Hønefoss?
Vi gleder oss veldig over at FFK igjen har en landslagsspiller i seniorklassen. Som de fleste vel har fått med seg ble jo Rikhardur Dadason tatt ut i landslagstroppen til Island som møter Tyskland om to uker. Kampen skal spilles dagen før toppkampen mellom FFK og Hønefoss på Stadion. Men nå er islendingen først og fremst opptatt av FFK.

- Vi spilte en utrolig god 1. omgang der vi overraskende lett fikk lov til å spille vårt spill, noe som fort straffet seg for Ham-Kam. Jeg er godt fornøyd med min egen og lagets innsats. Utrolig moro og score mål på en slik dag, fikk rett og slett stjernetreff på 3-0 målet. Nå må vi bare ta med det gode videre og se fremover med optimisme.

Men hva med landslaget?

- Moro å bli tatt ut på landslaget igjen. Jeg har jo lenge vært skadefri, og jeg føler selv at formkurven bare er på vei oppover.

Vi krysser fingrene for at Dadason rekker begge kampene. Denne mannen har nok kapasitet til å sende Island til EM med scoring mot Tyskland, mens han dagen etter sender FFK til Tippeligaen med scoring over Hønefoss...

PS! Bilder fra kampen kommer i morgen!

Kampfakta
Fredrikstad - Ham Kam 4-1 (3-0)
Fredrikstad Stadion, 6900 tilskuere
1-0 Håkan Söderstjerna (9)
2-0 Rikhardur Dadason (15 str.)
3-0 Rikhardur Dadason (36)
3-1 Espen Olsen (63)
4-1 Jørgen Pettersen (74)
Dommer: Stig Rune Krokdal, Levanger
Gule kort: Bjørnar Johannessen (FFK) og Petter Vaagan Moen (Ham Kam)

Spillerbørsen
Steinar Sørlie 5
Pål A. Czwartek 6
Jørgen Pettersen 6
Tor Trondsen 6
Roger Helland 6
Christian Petersen 6
Roger Risholt 7 BB
Håkan Söderstjerna 7
Bjørnar Johannessen 6
Markus Ringberg 6
Rikhardur Dadason 7
------------------------------------
Michael Røn
(73. min for Bjørnar Johannessen)
Mamadou Diagne Latyr
(84. min for Roger Risholt)
Vebjørn Hagen
(88 min. for Pål A. Cwartek)

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340