Strømsgodset - Fredrikstad 4-1 (2-1)

Er det dette dere trakter etter?

Det kunne i hvert fall se slik ut da dere møøøtte Strømsgodset i Drammen i kveld. Fotballkamper vinnes ikke etter 20 minutter, de vinnes etter iherdig innsats i samtlige 90 med tillegg. Det vet Strømsgodset alt om, de kjempet seg til tre poeng i en særdeles viktig kamp.

Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 20. September 2009 - 23:00

Selv om spillet ikke var det beste forrige kamp mot Vålerenga, så var poengene viktige og spillerne fikk en solid opptur og ny selvtillit ble sprøytet inn i spillergruppen. Dette smittet også tydelig over på kampen i Drammen. Gjestene presset drammenserne høyt på banen, gjenvant ballen og gikk i angrep. Etter et par spede forsøk, så løsnet det etter snaue kvarteret.

Borges-magi til liten nytte

En halvdårlig avslutning av Andersson ble fulgt opp av en lekende og snerten avslutning fra Borges i det han viser følsomhet med å nærmest vippe ballen i mål på halvspretten. Selv Vidar Riseth - som har spilt toppfotball i 60 år - hadde vel knapt sett maken til avslutning.

Like etter prøver Éverton også å være sirkusartist. Askar spilles helt fri på høyrekanten og slår inn til brasilianeren i feltet. Mellom to Godset-spillere får han utrolig nok avsluttet og kun en god Moldskred hindrer at bortelaget dobler ledelsen.

Keitete forsvarspill ga rom for Keita

Hvis det var lyspunkter å spore i begynnelsen, så gikk lyset etter tjue minutter. Da kom Godset med tre spillere i angrep i møte med seks stykker med røde bukser. Få sekunder senere får Keita all den tiden han trenger til å sette inn 1-1. Seks mot tre, det skal egentlig være rått parti. Det er i hvert fall det i håndball, da burde det være det i fotball også.

Etter scoringen virket FFK-spillerne mer redde for å tape kampen enn å gjøre sitt ytterste for å vinne den. Inn mot pause var det nemlig Godset som var hovedingrendiensen på Eldgamle Gress, ispedd noen få FFK-forsøk fremover.

Ti minutter før pause rullet hjemmelaget opp et flott angrep. Heller ikke denne gangen er forsvaret med på notene og Keita setter ballen elegant forbi Stamatopoulos til 2-1. Gjestene kunne riktignok ha utlignet nesten umiddelbart da et innlegg regelrett traff Andersson. Moldskred var derimot årvaken og reddet også dette forsøket.

Manglende markering ga målscorende Marcus

Laget prøvde å heve seg litt i starten på andreomgang, men det hjalp så lite da forsvaret igjen blottet sine svakheter. Marcus Pedersen er først på et innlegg inn i feltet og setter inn 3-1 før fem minutter var spilt. Etter dette skapte kun FFK et par-tre halvsjanser, mens Godset stort sett kontrollerte det hele med innsats og viljestyrke.

Det var også det som til slutt ga 4-1 ti minutter før slutt. De kriget til seg ballen foran sekstenmeteren til gjestene, Riddez' skudd går i tverrliggeren. Returen havner hos Storflor som elegant finter bort sin oppasser før han setter spikeren i kisten.

Brett opp ermene rødbukser!

Det var årets viktigste kamp. Dere skulle gå ut i krigen. Dere skulle gi innsats i samfulle 90 minutter og kjemper som heroiske helter. Og så er dette alt dere har å by på? 20 minutter med god fotball, 70 minutter med dårlig innstilling, prestasjon og offerevne? Det bor nesten 80 000 mennesker i denne byen, hvorav 79 999 av dem er fotballgale, og dere har skuffet dem alle sammen.

Hadde det vært Rosenborg - den suverene seriemesteren - som dere hadde tapt stort mot, så kunne det blitt møtt med forståelse. Men Drammen? En klubb som fungerer som pensjonat for aldrende fotballspillere, med en nesten rykende fersk trener og med en gammel trønder i spissen?

Man kan skylde på godt hjemmelag, kunstgress og en dommer som - i likhet med Vidar Riseth - ser ut til å ha nådd middagshøyden og litt til. Det er likevel ikke der det ligger. Forsvaret i dag var mer passivt enn svenskene sitt under andre verdenskrig. Oppgittheten etter baklengsmålet uttrykket likegyldighet. Blø for drakta-holdningen var lagt igjen i Fredrikstad. Poengene ble igjen i Drammen og tabellen er et mørkt skue.

Det er likevel lys i tunnelen. De fem siste kampene består av tre hjemmekamper og en delvis hjemmekamp mot Lyn, hvis de holder kreditorenes klør unna frem til serieslutt. Vi kommer til å stille opp i alle disse kampene, til fulle hus både på Fredrikstad stadion, Ullevaal og også idrettshallen litt lengre vest. Nå er det opp til dere å yte det samme. Blø for drakta, gi maks, gi oss Tippeliga 2010!

26/04/2024 21:35 | 06d4061f