temp

Fredrikstad - Rosenborg 1-4 (0-1)

For alle banker FFK, ole ole ole å-åh!

Årets seriemester gjorde jobben på Fredrikstad stadion i går. De fikk spillet inn i sitt spor, skapte sjanser, scoret på dem og etterlot FFK enda lengre ned i nedrykksgjørma. Vinner Bodø/Glimt og Strømsgodset sine kamper denne runden, sitter nemlig FFK med billetten til Adeccoligaen neste år.

Tekst av Stein Andre Sæther Foto: fredrikstadfk.no
Lagt ut: 22. August 2009 - 12:00

Det er dessverre ikke lengre et spørsmål om vi kan redde sesongen med en reseptektabel høstsesongen og klarte på tabellen. Det handler nå aller mest om å ikke gjøre sesongen til den totale og ydmykende nedtur. Skuffelsen har sittet i oss lenge, mens den brutale realiteten nå er i ferd med å trenge seg inn i tankene for stadig flere.

Noen vil hevde at laget har godt av et nedrykk, som vi gi en opprydding i stallen og ledelsen. Andre vil hevde at fundamentet som har vært bygget siden 2004 vil forsvinne helt med et nedrykk. En nesten fullsatt stadion vitner om at det ikke er supporterne det står på.

Lagledelsen, spillerne og Spillerinvest sitter med mulighetene for å rette dette opp. Tiden er inne for å våkne opp av sølvrusen fra i fjor og innse realitetene. Tippeligaen 2010 kan gå uten FFK, men med Hønefoss, Haugesund og Tromsdalen. Er det Norges fotballby verdig? Nei!

Seriemesterne spiller alltid godt i Fredrikstad

Tradisjonen tro så tapte vi stort også mot årets seriemester. I fjor ble det 0-3 mot Stabæk, året før 0-4 mot Brann. Samme resultat ble det mot Vålerenga i 2005 da de stakk av med seriegullet. Det starter likevel ikke så aller verst. Fredrikstad fikk trille bak i begynnelsen av kampen mot et avventende RBK-lag.

Trønderne markerte seg først etter over ti minutters spill, da Borges ble klippet ned av Lago på samme måte som gress blir kuttet med ljå. Korrekt gult kort. Så begynte det berømte trønderlokomotivet å komme i gang. Rade Prica triller ball i hatt med Ophaug etter halvtimen og smeller ballen i treverket bak Stamatopoulos. Det var siste gang trønderne skulle brenne en sjanse i kampen, for den siste timen var de uhyre effektive.

Etter å ha tatt over spillet mer og mer inn mot pause, så måtte til slutt rødbuksene gi tapt. Den bakre fireren holdt sjeldent bredden, noe som betydde store rom for kanter og backer iført mokkasiner og skinnvester. Minutter før pause får Lustig god tid til å slå inn i feltet. Der ventet en norskrusser med ei lang tå og RBK går opp i 1-0 signert Vadim Demidov.

Trøndereksplosjon etter pause

Håpet om uavgjort eller seier forsvant rimelig fort etter pause. Kun minutter etter hvilen gjør et svakt forsvarsspill det enkelt for Rade Prica og det står brått 2-0. Fem minutter senere så får RBK straffe. Iversen er sikker og det står 3-0 før sistemann ut fra pølsekøen hadde fått satt seg.

Etter den scoringen forsvant noe av presset på FFK. Trønderne virket fornøyde og rødbuksene kunne begynne å glede over 12 000 på tribunene. Etter snaue timen får vi se noe så sjeldent som et dødballmål fra hjemmelaget. Barsom legger inn til Piiroja som kan juble over sin tredje scoring i serien.

Fredrikstad forsetter å presse og Borges får en stor mulighet få minutter etter, men blåser ballen til side. Midt i sin beste periode av kampen, så er serielederne igjen effektive og dreper kampen med 1-4 etter klønete forsvarsspill. Fredrikstad fortsetter å prøve, men gjestene har i grunn full kontroll ut kampen og vinner høyst fortjent for første gang på vår nye storstue.

26/04/2024 21:35 | 06d4061f