Resultatene gikk FFKs vei

Denne søndagen skulle Fredrikstad reise til Mandal for å ta med seg 3 meget viktige poeng til årets sesonginnspurt. Mandalskameratene på sin side var også helt avhengig av 3 poeng for å ikke bli hektet av i kampen om opprykk.
Tekst av Thomas Johansen
Lagt ut: 22. September 2003 - 04:18
Kampen starter noe rolig, og det virker ikke som om noen av lagene er særlig interessert i å styre kampen. Det er MK som får den første store sjansen i kampen da Stein Ove Abrahamsen fyrer av et skudd fra ca 20 meter, og det er så vidt Steinar Sørlie får slått til corner. MK skulle få mange cornere i denne kampen, men Steinar Sørlie fremstår som sikker i feltarbeidet og gjør en god kamp for FFK.

Etter ca 6 min blir ballen slått inn i MK sin 16-meter og forsvaret får ikke klarert. Markus Ringberg får akkurat en tå på ballen og det står 1-0 til FFK! En typisk Ringberg scoring, og med denne er han oppe i 18 mål.

Etter scoringen er det FFK som fremstår som det beste laget, og har i denne kampen klart å få med kantene mye mer enn tidligere. Spesielt på venstrekanten kommer stadig Stian Johnsen med gode løp, og er en konstant trussel mot MK sitt forsvar.

Mot midten av omgangen er MK på vei inn i kampen igjen, og presser på for en utligning. Godt stopperspill av Trondsen og Pettersen hindrer MK i å komme til de store sjansene. Akkurat i det hele Idrettsparken venter på en utligning får Stian Johnsen ballen langs venstre kant og slår inn til Bjørnar Johannessen som tar ned ballen elegant og sender den videre mot venstre kryss bak Bjørn Arild Hovstøl. Det står nå 0-2 og det blir helt stille blant hjemmesupporterne.

Fredrikstad spiller nå med stor selvtillit og MK sliter med å komme til sjanser. De få gangene de kommer fremover på banen så har Trondsen og Pettersen full kontroll bakover på banen.

FFK er klart best i første omgang, selv om det virkelig gode spillet uteblir. Defensivt fungerer det veldig bra, og MK kommer til få store sjanser. Ved pause må Jørgen Pettersen gi seg etter å ha tråkket over. Magnus Riis kommer inn på midten og Roger Helland trekkes ned som midtstopper sammen med Tor Trondsen.

Mandalskameratene går offensivt ut i annen omgang og får en tidlig corner etter en kontring. Corneren blir slått på bakre stolpe og Sørlie forsøker å bokse ballen ut, men lykkes ikke helt med det og Håvard Karlsen plukker opp ballen. Sørlie feller Karlsen inne i feltet, og dommeren dømmer helt korrekt straffe. Atle Roar Håland tar straffen for MK, og setter den sikkert til side for Sørlie. Det står 1-2 etter klønete spill av Sørlie.

http://www.ffksupporter.net/bilder/kamper/mk/mk11.jpgResten av kampen er det MK som styrer. FFK sliter med pasningsspillet sitt og virker noe stresset. Rikhardur Dadason har ingen stor dag, men etter ca 50 minutter fyrer han av en volley som stryker tverrliggeren. Håkan Söderstjerna hadde heller ingen stor dag, og blir erstattet av Mikael Røn etter ca 70 minutter.

Innhopper Magnus Riis har virkelig muligheten til å punktere kampen etter omlag 80 minutter. Markus Ringberg sender en nydelig flikk gjennom hele MK- forsvart og Riis er helt alene med Hovstøl. Etter å ha fått stokket beina skikkelig klarer Riis å sette ballen til side for mål, og samtlige tilreisende fra Fredrikstad står og river seg i håret.

Innspurten blir utrolig spennende etter et enormt press fra hjemmelaget. De jager fremover med alle mann og FFK havner skikkelig på defensiven. MK får corner etter corner, men FFK klarer hele veien å holde unna. Ved enkelte tilfeller oppstår det skikkelig mølje foran mål, men MK klarer altså ikke å få til en skikkelig avslutning. Da fjerdedommer viser fram tavla med 4 minutters tilleggstid blir det for mye for tilreisende supportere, og det bues kraftig, men til slutt blåser Svein-Erik Edvartsen av kampen, og jubelen vil ingen ende ta. Nok engang kan FFK reise hjem fra Sørlandet med 3 poeng etter en utrolig spennende avslutning.

Vi noterer samtidig at Start klarte å stjele alle poengene i Hamar, slik at FFK nå står bokført med samme poengsum som Ham-Kam. Neste helg kommer Ham-Kam på besøk til Fredrikstad, så da bør alle Fredrikstadsupportere kjenne sin besøkstid og møte opp på stadion til nok en fotballfest.

Mandalskameratene - Fredrikstad 1 - 2 (0 - 2)