Aalesund - Fredrikstad 1-1 (0-0)

Éverton da Costa del Sol!

Da de mørke skyene lå over byen og klubben som verst, så skinte endelig Éverton igjen. Etter å ha trasket forbi det som var av Aalesund-forsvarere kunne han elegant sette inn 1-1, som sikret et særdeles kjærkommet bortepoeng!

Tekst av Stein Andre Sæther, Foto: Morten Hauge
Lagt ut: 27. July 2009 - 23:00

- Vi har gitt vår dom over spillerne, nå er det din tur!

Etter seks bortekamper på rad med tap, kunne ikke poengfangsten for høstsesongen startet bedre. Eller, det kunne det jo. Spillet kunne vært mye bedre og vi kunne tatt med tre poeng. Likevel, første bortepoeng siden 20. april gjør at en vond rekke er brutt. Så veldig mye mer er det ikke å hente fra denne kampen. For noen historisk vindunderfotball av ypperste klasse ble aldri kampen på Color Line stadion.

Underholdning på lavt nivå

Celso Borges var tilbake i startoppstillingen etter semifinaletapet for Mexico i Gold Cup. Som ventet startet han på topp sammen med Éverton, som fortsetter å få sjansen fra start, til tross for at tiden er i ferd med å løpet ut for teknikeren. Samtidig ble som ventet Jan Tore Ophaug makker til Martinsen i midtforsvaret, mens Lasse Staw var tilbake mellom stengene.

Den første indikasjonen på at Éverton hadde noe på gang kom etter syv minutter da han ble avblåst for offside i det han setter ballen i mål bak Andreas Lie. En offside som var så marginal at Éverton neppe hadde vært i offside om han hadde droppet frokosten.

Resten av omgangen ble et langt gjesp hvor kreativiteten var fraværende, tempoet lavt og feilpasningene inntraff like ofte som svineinfluensaen. Sjansene ble delt broderlig mellom lagene. Cirka null til hver inn mot pause.

Askar "parrkert"

Etter pause åpnet kampen seg nesten umiddelbart. For på sin første sjanse to minutter ut i omgangen, scorer vertene. Skiri legger inn og i duell med Aarøy er Wehrman uheldig og ballen stusser i ryggen på australieneren. På bakerste stolpe slipper Askar til Jonathan Parr som på vakkert vis setter inn 1-0. Hans andre mål denne sesongen, det første gjorde han til matchvinner på Fredrikstad stadion i april.

Fredrikstad kommer mer med i kampen etter dette, men klarer ikke å skape den store panikken i Aafk-forsvaret. Jan Tore Ophaug hadde allerede fått sitt etterlengtede comeback etter skade, og etter at timen var spilt kom også Fernando Wallace Pereira innpå. Det ser med andre ord lysere ut i de bakre rekker utover høstsesongen.

Évertonangivende brasilianer!

Det var Borges og aller mest Éverton som var toneangivende i det lille Fredrikstad skapte i denne kampen. Sistnevnte hadde allerede scoret på sin offisidemulighet og mange mente nok at han hadde brukt opp kvoten for i dag. 23-åringen hadde derimot andre planer. Etter 77 minutter får han ballen etter et veggspill med Celso Borges. Derfra og inn er brasilianeren ustoppelig, i hvert fall når hele Aafks forsvar står plantet i jorden. Ballkunstneren nærmest rusler med ballen inn i sekstenmeteren og avslutter elegant med yttersiden av foten forbi Lie og til 1-1.

En keeper med bær for øyet

Dramatikken var derimot langt fra over. Fem minutter etter scoringen er Lasse Staw ute i feltet for å se etter en ball. Det går ikke helt etter planen, men heldigvis setter Silva returen utenfor. To minutter på overtid kunne det derimot ha gått riktig ille. Staw blir stående på streken, mens Ophaug febrilsk prøver å få sisteskansen til å plukke opp ballen.

Med en Aafk-spiller i hælene må til slutt Ophaug gi et tilbakespill. Staw sklir og ballen er få centimetre unna Aarøy som ville ha fått en enkelt oppgave å sette inn seiersmålet. I steden ser lykken ut til å ha snudd. Ballen havner heldigvis hos Ophaug på ny som får klarert til i hvert fall et poeng.

Ingen stor fotballkamp fra noen av lagene, men du verden så viktige det var med en liten opptur poengmessig. Kanskje marginene er i ferd med å snu? Kanskje høstsesongen blir slik alle forventet vårsesongen skulle bli? Neste kamp er hjemme mot Viking. Vi regner med at Uwe Rösler allerede i kveld minner spillerne på hva Kvisvik kan finne på mot dem.

Nå er det på tide med festfotball og tre hjemmepoeng også!

26/04/2024 21:35 | 06d4061f