Brann - Fredrikstad 2-1 (0-1)

Sluknet nesten Brann

Det ble ingen seier på Brann stadion i år heller. Til tross for strafferedning og tidvis glimrende redninger fra Bråthen og et tidlig ledermål, endte det likevel med tap på overtid. Som så mange ganger før var det Karadas som ødela mye for FFK da han kom inn i andreomgang.

Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 06. July 2009 - 21:21

- Spillerbørs

Celso Borges spiller Golden Cup for Costa Rica. Dermed ble det en seiersoppskrift fra fjoråret dratt frem før kampen i Bergen. Jóhannsson på topp med Wehrman og Gashi sentralt på midten. Det skulle komme godt med mot Bakke og Jaiteh på Branns midtbane.

Aggressive gjester

Fredrikstad startet best og var aggressive i åpningsminuttene og ga Brann lite spillerom. Etter snaue tre minutter får Gashi muligheten på skudd, men det blir blokkert til corner. Og corner er som kjent mål! Opdal velger å bokse corneren, men kommer ikke lengre enn ut i eget felt. Et par hodedueller senere lander ballen foran Piiorja. Han treffer dårlig, men hva gjør vel det når ballen treffer Sævarsson og endrer retning. Opdal er utspilt og FFK leder! Neppe med i kåringen som årets mål, men en fantastisk start for FFK.

Rødbuksene, for anledningen svartkledd, fortsetter å krige godt og vant både første- og andreballer. Brann markerte seg også, men med negativt fortegn. Etter ni minutter stempler Mjøsas Vinnie Jones Amin Askar som om han skulle vært et gedigent frimerke. Vaagan Moen slipper utrolig nok unna det gule kortet, selv om assistentdommeren hadde orkesterplass til nedslaktningen.

Aristokratene konsentrerer seg om å spille fotball og Éverton får en fantastisk mulighet etter snaue kvarteret. Kvisvik har ballen på sekstenmeteren, og spiller fri Éverton. Brasilianeren prøver en frekk chip på Opdal, som reagerer lynraskt. I samme situasjon har dommeren også mulighet til å blåse straffe i det Jóhannsson faller i en duell. Det hele ender derimot i en resultatløs corner.

Postmann Bakke

Like etter er det Erik Bakke sin tur til å leke postmann. Denne gangen har hoveddommer Hagen godt sikt til situasjonen, men heller ikke stemplingen mot Jóhannsson blir belønnet med gult kort. Gult kort blir det først når Vaagan Moen klipper ned Askar på ny etter tjue minutter.

Barsom var flinkere enn vanlig til å holde bredden på midtbanen, og da han først beveget seg innover ble det farlig. Etter tjuefire minutter drar han seg inn mot sekstenmeteren før han fyrer av et lurt skudd som hadde retning mot det lengste hjørnet. Opdal er igjen våken og får et par fingre på ballen, nok til at det blir corner.

Så kom brannmannskapet

Barsom lure skudd blir avløst av to gode angrep av Brann, som inntil da ikke hadde vært i fyr og flamme på hjemmebane. Først er det Nielsen som får treffer god med hodet, men Bråthen viser reaksjonsevne og redder mesterlig. Åtte minutter senere forflytter samme mann seg elegant og redder Bakke sin heading. Resten av omgangen ble det mye kriging og lite sjanser. Det mest gledelige var at dommeren endelig klarte å gi gult kort da Jaiteh ble tredje brannspiller som gikk inn med knottene først i en duell. Også Barsom pådrar seg gult før hvilen da publikum blir vitne til nok en stygg takling.

Tre poeng rett i karadass

De fleste frykter det verste når Azar Karadas kommer innpå etter ti minutter, og ikke uten grunn. Forsvarsspissen har for vane å gjøre livet surt for Fredrikstad. Det er likevel FFK som skaper de første sjansene i andreomgang, og da først etter en times spill av kampen. Først er Kvisvik alene med Opdal fra skråvinkel, men i steden for å prøve en chip, velger han å runde Opdal. Det var det dessverre ikke lang nok bane til og det ender med utspill. Like etterpå har Éverton ballen i Branns sekstenmeter. Han faller et par ganger før Barsom får lagt inn til en stupheadende Gashi. Ballen går dessverre like utenfor.

Så var det Karadas da. Selv ikke skotuppen til Thomassen var nok til å stoppe han. Få minutter etter en blødende duell med en uheldig Thomassen header han ballen kontant i mål bak Bråthen etter innlegg fra Fakiri. Brann forlenget dermed rekken til 25 i antall seriekamper på rad med scoring. Tjue minutter før slutt skaffer han dessuten hjemmelaget straffe da Vidar Martinsen lekte rambukk. Erik Bråthen reddet imidlertidig straffesparket fra Huseklepp mesterlig!

Surt overtidstap

Det skjedde ikke all verden resten av kampen - ikke før klokka tikket over de nitti - og de fire tilleggsminuttene skulle spilles. Over to minutter på overtid header Huseklepp ned til Björnarsson som setter ballen enkelt forbi Bråthen og Brann vinner den jevnspilte kampen 2-1.

26/04/2024 21:35 | 06d4061f