Fredrikstad - Bodø/Glimt 2-2 (1-2)

Uavgjort i heteslaget

Et tempo, som så vidt matcher farten over gangbroen etter kamp, ga en dørgende kjedelig kamp mellom FFK og gjestene fra nord. Angrepsspillet var i tillegg stort sett fraværende. Det kan sammenlignes med 11 eldre i handlekø med altfor mange småpenger - fremdriften var lik null.

Tekst av Stein Andre Sæther, Foto: Morten Hauge
Lagt ut: 28. June 2009 - 23:00

På årets kanskje varmeste dag skulle man tro at Fredrikstad hadde været på sin side. Motstanderen er tross alt fra langt nord, hvor fem varmegrader blir betegnet som en god sommerdag og hvor badesesongen varer den uken havet er isfritt. Bodø/Glimt presterte som forventet, rødbuksene skuffet stort med svake pasninger, lite tempo, ingen bevegelser og ingen fremdrift.

Kasey Wehrman bidro godt som midtstopper i forrige kamp, og fikk fornyet tillit som Piirojas makker. Celso Borges ble trukket ned på sin vante posisjon på midten, mens Tegström og Éverton dannet spissparet, mens Ardian Gashi fikk en sjelden mulighet til å følge kampen fra reservebenken.

De fleste ventet et stormanløp mot Glimt, slik tilfellet var i forrige kamp mot Lyn. I steden ble over 9400 på tribunen vitne til feriefotball av verste sort. Tempoet var på et minimum og tversoverpasningene florerte. De tjue utespillerne beveget seg ikke nevneverdig mer enn keeperne.

Innlegg er mål!

Det skjedde faktisk ikke stort før etter 24 minutter. Da får Barsom knalltreff med hodet, men Londak er med på notene og får slått til corner, som skaper en viss panikk i feltet. Like etter får Hamoud ballen på høyresiden. Bråthen tar noen steg for å posisjonere seg for innlegget. Innlegget kommer, men går rett i mål.

Hjemmelaget hadde inntil scoringen gradvis tatt over banespillet. Etter scoringen fortsetter FFK å ta små steg mot nok en sjanse. Uttellingen kom ikke før Wehrman løsnet et skudd fem minutter før pause. Londak i Glimt-buret gir en retur som Tegström er etter, blir holdt og FFK får straffe. Wehrman tar ansvar og setter ballen midt i mål og 1-1.

Like før pause får derimot Glimt sin første sjanse i kampen. Konradsen avslutter kjapt og Bråthen - som sannsynligvis ikke ser utgangen av skuddet - kommer kun ned i knestående. Glimt går til pause med 2-1 og Kåre Ingebrigsten kan bruke pausen for å finne ut hvordan de skal sikre seieren.

Celso Borges sikrer poengene igjen

Etter pausen fortsatte spillernes gå-sakte-aksjon. Det ble skapt enkelte fine kombinasjoner, men disse fløt stort sett ut i sanden når rødbuksene nærmet seg sekstenmeteren. Først etter 78 minutter kommer det noe å juble for. Rot inne i Glimt-boksen gjør at innbytter Gashi får muligheten. Skuddet ender i stolpen, men Celso Borges er på pletten og scorer sitt fjerde mål denne sesongen.

Celso Borges var farlig frempå seks minutter senere da han skjøt like over på et frispark fra rundt 20 meter. Der kunne Borges blitt bodødaren, men det blir ikke flere mål, og en tam og slapp kamp ender 2-2.

Vi lar Trond Viggo Torgersen få lov til å komme med en konklusjon på spillerne i kveld:

Orker ikke, gidder ikke, passer mæ'kke, raker ræ'kke!