temp

Lillestrøm - FFK 4-2 (3-2)

Målrikt, men poengfattig

Forsvarsfeil på forsvarsfeil var hovedårsaken til at FFK ikke tok med seg poeng mot Lillestrøm. Med søndagens tap rykket rødbuksene enda nærmere bunnlagene. Det FFK gjennomførte før pause offensivt derimot, gir likevel grunn til å tro at bunnstriden kun er midlertidig.

Tekst av Stein Andre Sæther, Foto: Morten Hauge
Lagt ut: 15. June 2009 - 08:00

- Spillerbørs

Det skulle ikke gå ett minutt engang før Frode Kippe gjorde seg til kjenne. I en hodeduell var det frem med albuen, noe som gjorde at Éverton kom ut i andreomgang med et digert plaster ved kjeven. To minutter senere er brasilianeren på farten igjen. Murbrekkerfotballens høye beskyttere ødelegger overgangen med å sparke ned spissen to ganger, uten at Øvrebø finner det nødvendig å gi ut noen gule kort.

Celso Borges har blitt liggende litt lavt i kampene han spilte før han dro på landslagsoppdrag og scoret tre mål. For at det ikke skulle gjenta seg, satte Grönhagen han like godt opp som spiss i søndagens kamp. Det ga gode resultater omgående. Allerede etter seks minutter hadde han kommet til tre gode sjanser i en periode hvor FFK dominerte mot et noe passivt hjemmelag.

Hvem trenger Bolãnos når man har Borges?

I det åttende spilleminutt får LSK corner. Staw prøver delvis å redde corneren og delvis bokse ballen ut. Ballen ender hos Espen Søgård i feltet, som smeller ballen i mål på LSKs første sjanse. FFK gir derimot ikke opp og fortsetter å produsere tidvis gladfotball fremover.

Fem minutter etter Søgårds scoring skulle rødbuksene endelig få lønn for strevet. Gashi stusser via Riseth og ballen havner hos Borges. Han gjør ingen feil og setter inn 1-1. Vidar Riseth hjalp dermed også denne gangen FFK til scoring, som han gjorde i begge kampene i fjor. Vi gleder oss allerede til returoppgjøret!

Hjemmelaget skapte sine muligheter på overganger i regi av Edwin. Da kvarteret var gått hadde han allerede kommet seg til to gode muligheter, og mer skulle det dessverre bli. Etter tjuefire minutter får han ballen rundt sekstenmeteren. Vidar Martinsen blir lurt ut i spillerbussen og 21-åringen får både tid og rom til å smelle inn 2-1 på vakkert vis bak Staw. Kanskje laget ble overrasket over at LSK også kan score langs bakken?

Alle gode ting er 316!

Selv med to grove forsvarsfeil så stoppet ikke det motivasjonen hos spillerne. Litt over halvtimen er spilt da Thomassen får ballen ved dødlinjen. Han legger inn og hvem andre enn Éverton setter hodet til og scorer etter å ha brent utallige sjanser denne sesongen! Hans andre seriescoring for FFK, begge mot LSK. Alt vi trenger nå er en spiss som scorer på de 13 andre motstanderstadionene...

Den scoringen tok nok av en del kilo på skuldrene til brasilianeren. Faktisk så mange at han slet med å holde seg på beina resten av omgangen. Det kan også ha noe med valg av knotter å gjøre, det så til tider ut som han hadde tatt med seg bowlingskoene til jernbanestasjonen med bystatus.

Snaue fem minutter før hvilen får FFK sin siste sjanse. Igjen er det Éverton som har hovedrollen. Trikseserien med ballen ender dessverre ikke i noe annet enn en måpende Kippe, som neppe har sett noen gjøre det på en Lillestrøm-trening, noen gang. Midtstopperen hadde allerede påført Éverton en skade, og fått gult kort for å dra ned Borges, da han igjen var ute på jakt minutter etter scoringen. Det var heldigvis ikke noen av FFKs spillere i nærheten, så denne gangen var det Marius Johnsen som måtte ta en liten telling.

Veteranen kan imidlertidig mer enn å sparke, slå og skalle ned med- og motspillere og da LSK får corner like før pause blir det 3-2. Som et Redwood-tre midt blant jordbærbukser rager han høyest og header inn LSK-ledelse til pause.

Forsvarstabber hadde omtrent alene gitt LSK tre mål. Likevel, det offensive spillet i førsteomgang viste potensiale til å spille ut de gule og svarte på fremmed gress og dette ga håp om i hvert fall ett poeng etter hvilen. Noe av det som har vært mest savnet i år er innsatsen laget har vist for hverandre og drakta. Førsteomgangen viste tendenser fra fjoråret. Her ville alle bidra og hjelpe til med å holde LSK nede på bunnen av tabellen. Slik vil vi se mer av!

Den nye vinen

Årgangsvin til tross, noen ganger er den nye vinen bedre og denne kvelden var det en nigeriansk Edwin de fleste på Åråsen nøt. Først etter en time da han kommer alene mot Staw, men skyter utenfor. En frustert Myklebust hadde derimot tilnærmet åpent mål om han hadde fått pasningen. Kun noen minutter senere er han igjen på farten. Alene mot Martinsen og Piiroja blir begge passive tilskuere når han får sette inn kveldens siste mål. Rødbuksene nekter å gi opp, men foruten et Borges-skudd som burde gått i mål etter 76 minutter, hadde hjemmelaget god kontroll på gjestene ut kampen.

Lillestrøm vinner fortjent og det som har blitt betegnet som en fiaskosesong kan nå sammenlignes med FFKs, for med dagens seier har de gule og sorte like mange poeng. Noe positivt er det likevel å ta med seg fra kampen. Herlige angrep krydret med en-touch-spill i førsteomgang. Spisser som scorer mål og tilreisende supportere som kanskje bidro til at laget aldri helt ga opp håpet om poeng, selv om prestasjonen i andreomgang var svake.

Kampfakta

Lillestrøm - Fredrikstad 4-2 (3-2)
Åråsen

Mål: 1-0 Søgård ('9), 1-1 Borges ('13), 2-1 Edwin ('24), 2-2 Éverton ('31), 3-2 Kippe (43), 4-2 Edwin ('67)
Gule kort: Søgård, Kippe (LSK)

Lillestrøm (4-4-2): Fredrikson - Gabrielsen, Riseth, Kippe, Johnsen - Tokstad, Søgård, Bjørkøy, Myklebust - Sundgot (Riise '48), Edwin (Bolly '70).

Fredrikstad (4-4-2): Staw - Czwartek, Martinsen, Piiroja, Thomassen - Askar (Tegström '77), Ramberg, Gashi (Barsom '70), Kvisvik - Éverton - Borges.

26/04/2024 22:15 | c8124340