Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Fredrikstad - Start 1-0 (0-0)

Rettferdighet har et navn!

... og navnet er tre poeng mot Start! For etter nok en førsteomgang på hjemmebane hvor dominansen var stor og uttellingen null, snudde endelig ting i andreomgangen. Aristokratene holdt endelig fortet i begge omganger og når Amin Askar får sin første seriescoring for sin nye klubb blir det gjerne jubel av slikt.

Tekst av Stein Andre Sæther, Foto: Morten Hauge
Lagt ut: 01. June 2009 - 19:04

Etter tre strake tap, så var nødvendigheten av tre poeng stor for å unngå å bli dratt ned i dragsuget av bunnlag som Lillestrøm. Ut fra start kom derfor et FFK-lag som hadde intensjoner om å sende markellfotballens høye beskyttere ned på jorden etter godt spill og strålende resultater så langt i Tippeligaen. Spørsmålene var rettet mot sjansesløseriet som har vanket i de fleste kampene i år.

Sjanseorgie fra en annen verden

En effektiv spiss på FFK ville blitt toppscorer i Tippeligaen på dagen mot Start. Sjelden har man sett flere produserte sjanser i løpet av en omgang. Den første halvtimen alene kom det omtrent en sjanse hvert tredje minutt, men som vanlig uteble målene. Éverton har vært udyktige i avslutningene omtrent siden han kom til FFK, men i dag kan man også legge uflaks til udyktigheten. Snaue fem minutter var spilt da brasilianeren ble spilt igjennom med en mann i ryggen. Avslutningen treffer dessverre stolpen, og en sjansekanokade som varte helt inn til pause hadde begynt.

Gashi, Jóhannson og ikke minst Éverton hadde alle sjanser før hvilen til å punktere kampen og vel så det. Start på sin side hadde omtrent ingenting å bidra med og virket særdeles tannløse uten sin costaricanske stjerne Bolanes. Rekken av et dominerende hjemmelag uten scoringer har blitt en frustrerende tradisjon på Fredrikstad stadion denne sesongen, ikke minst på grunn av at laget ofte faller sammen etter hvilen og poengene forsvinner. En gang måtte det omsider snu.

Så, så løsnet det!

I motsetning til andre kamper, så fortsatte FFK samme løpet i begynnelsen av andreomgangen, dog uten å være like dominante. Amin Askar har vært et positivt innslag på et underprestererende FFK denne sesongen. Etter 55 minutter kronet han den gode sesongen med en særdeles befriende nettkjenning. Thomassen får lagt inn og Askar møter ballen med hodet. En ellers meget god Høie i Start-buret var også etter denne headingen, men den triller likevel inn i målet og over ti tusen på tribunene kunne endelig puste lettet ut. Norsksomalieren ble dermed FFKs ellevte målscorer denne sesongen!

I over 25 graders varme var det ventet at rødbuksene ikke ville holde presset oppe i samtlige 90 minutter, og Start kom også mer og mer med i kampen. Fra å skape absolutt ingenting i førsteomgang, så fikk de sine sjanser til å utligne. De siste ukers medieyndling - Stokkelien - fikk blant annet et vanvittig treff på kula som suser i krysstolpen rundt fem minutter før slutt. Grönhagen valgte å kun gjøre ett bytte i løpet av kampen, selv om det så ut som flere av spillerne kunne ha godt av å få en tidlig dusj.

Start sine sjanser til tross, FFK hadde også sine sjanser til å øke ledelsen og det var på alle måter en fortjent seier som ble sikret da dommeren omsider blåste av kampen. Og var det noe klubben trengte akkurat nå - etter krangling i media, misfornøyde Bosman-spillere og dårlige resultater - så var det akkurat blendende angrepsfotball og ikke minst tre utrolig viktige poeng.

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340