Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Odd Grenland - FFK 2-0 (0-0)

En sesong snudd totalt på hodet

Fem tap på de seks siste kampene og tolvteplass på tabellen. Det er ikke lengre snakk om når det vil snu, men om det i det hele tatt vil det. Krisen over klubben har kommet med full tyngde og det ser ikke ut som det har tenkt til å løsne med det første.

Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 24. May 2009 - 20:50

Tre seire på 11 seriekamper taler sitt tydelige språk. Flyten og entusiasmen fra fjoråret er langt borte. Veldig langt borte. Igjen står et lag som ikke klarer å holde Tippeliga-nivå i samtlige nitti minutter, men som faller sammen i andreomgang kamp etter kamp.

Godtjent førsteomgang - som vanlig

Det ble nok en gang rokkeringer på laget skulle prøve å vinne mot Odd i Skien for første gang siden 1967. Askar ble flyttet ned på en velkjent venstreback fra tid i Moss, Piiorja var tilbake i midtforsvaret og Czwartek kom inn på høyreback. Både Borges og Adiyiah fikk fornyet tillit fra start.

Odd startet best med Simen Brenne i spissen, men FFK kom mer og mer med i spillet utover i omgangen. Det skulle gå langt over halvtimen før den første sjansen kom. Scoringsoppskriften fra Brann-kampen ble forsøkt på nytt. Kvisvik legger inn til Jóhannsson, men headingen blir reddet på streken. Fredrikstad spilte på det sikre, tok ikke for store sjanser fremover da mulighetene bød seg, og slapp samtidig Odd til få sjanser.

Kantspiller med krittallergi

Askar og Kvisvik på venstrekanten var aktive og hjalp hverandre defensivt, som offensivt. På motsatt side ble dessverre det tradisjonelle kantspillet veldig fraværende. Det minner ikke mye om kantspill når Barsom får ballen på kanten og etter ett til to touch befinner seg inne i midtsirkelen og ser etter pasningsalternativer. Når dette gjentas flere ganger i løpet av kampen blir det hele veldig forutsigbart. Da var det mer overraskende at Piiroja testet skuddfoten (!) fra 35 meter mot slutten av omgangen.

0-0 til pause var likevel godkjent på en bane laget tradisjonelt har slitt voldsomt på. Blant de som fikk mer enn godkjent før hvilen var Lasse Staw som virket veldig trygg på feltarbeidet sitt og hadde kontroll på de få sjansene Odd kom til. Årets nyervervelser Borges og Askar ser også ut som to meget gode kjøp av FFK. Førstnevnte er rolig med ballen, finner fort pasningsalternativer, men mangler enda litt på tempoet. Askar viser gang på gang herlig innsats og kommer oppfordrende på løp.

Tredje tap på rad for første gang siden 2005

Aune fortalte til TV2 på vei inn i garderoben at laget ikke hang sammen defensivt, og egentlig ikke heller offensivt. Det skulle gitt håp om forbedringer i andreomgang, men kampen fortsetter i omtrent samme sporet også etter hvilen. Éverton hadde kommet inn for Adiyiah og beviste igjen hvilken tekniker han er da han fikk ballen etter at timen var passert på stadionuret. Dribler seg inn i sekstenmeter, blir holdt i duellen med en Odd-forsvaret, og stopper plutselig bare opp i steden for å i hvert fall prøve å avslutte. Dommerne mente imidlertidig at holdingen ikke var nok til å blåse straffe.

Fire minutter senere får Kovacs et billig frispark i en duell med Piiroja av en noe ivrig hjemmedommer. Ungarens heading på det påfølgende frisparket blir først reddet av Staw, men da markeringen glipper på ny nøler ikke rødtoppen og setter inn 1-0 til Odd. Resten av kampen kan oppsummeres med at Gulsvik satte inn 2-0 syv minutter før slutt og påførte FFK det tredje strake serietap. Sist det skjedde var i 2005, da vi ved hjelp av mirakler reddet plassen.

Seks tap - like mange som i hele fjor

Man kan snakke om marginer, uflaks og dommeravgjørelser i det uendelige. Det er likevel ikke det som forklarer en tilnærmet katastrofal sesongstart - i den grad man kan kalle det en start når over en tredjedel av sesongen er spilt. Intern uro, kontrakter som ikke blir fornyet og dårlig økonomi kunne ha forklart mye av det, men det forklarer ikke hvorfor FFK holder ut de første 45 minuttene, for så å tape poeng gang på gang etter sidebytte.

Neste seriekamp er hjemme mot Start som i kveld knuste Bodø/Glimt 4-0. Det er en kamp vi skal, bør og må vinne for å i det hele tatt redde stumpene denne sesongen. Rødbuksene har allerede like mange tap denne sesong som hele forrige sesong. Vi fortjener bedre enn dette, vi fortjener mye bedre enn dette!

Kampfakta

Odd Grenland - Fredrikstad 2-0 (0-0)
Skagerak Arena
7772 tilskuere

Mål: 1-0 Kovacs ('70), 2-0 Gulsvik ('83)
Gule kort: Dokken (Odd)

Odd Grenland (4-3-3): Arason - Hagen, Fevang, Hansén, Jensen - Lekven (Svindal Larsen '58), Dokken, Brenne (Storbæk '80) - Valencia (Gulsvik '22), Kovacs, Sørensen.

Fredrikstad (4-4-2):
Staw - Czwartek, Martinsen, Piiroja, Askar - Barsom (Thomassen '79), Gashi, Borges (Wehrman '76), Kvisvik - Jóhannsson, Adiyiah (Éverton '47).

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340