Dominans kontret i senk

Et defensivt Vålerengalag innbød aldri til festfotball tross lekne gjester fra Fredrikstad.

Tekst av Øystein Holt, Foto: Morten Tvete
Lagt ut: 16. May 2009 - 18:20

De første minuttene var så innholdsrike at sikkert hele Ullevaal storkoste seg. Dessverre var festaftenen over allerede etter 18. minutter for bussvante FFK-supportere. Mot spillets gang klinket Bojan Zajic ballen i krysset bak en sjanseløs Lasse Staw. Praktful scoring.

Med 1-0 kunne Vålerenga legge seg enda dypere for å satse ytterligere på kontringer. Til tross for at Fredrikstad styrte det mest av spillet, var det Vålerenga som økte ledelsen til 2-0. Etter 41. minutter får Bojan Zajic muligheten til å slå et frispark inn i boksen. Lasse Staw nøler, feilberegner, og en udekket André Muri kan enkelt stange inn nok et mål. Svakt keeper- og markeringsspill fra Fredrikstad sin side, og da blir man straffet - selv mot et blodfattig Vålerenga.

I andre omgang er Vålerenga om mulig enda svakere. FFK har det meste av spillet, men klarer ikke å finne nettmaskene før 72. minutter er spilt. Et Kvisvikinnlegg treffer tåa til Jóhannssen, og Abgar Barsom nøler ikke med å sette ballen mellom beina til Troy Perkins. Fortjent redusering, men det endte med det ene målet.

Utligningen kom aldri, selv Raio Piiroja hadde både en heading i tverrleggeren og en enorm mulighet til å redusere like før kampslutt. Amin Askar legger inn, og til tross for en grei demping, klarte Piiroja aldri å få til en ordentlig avslutning fra femmeteren. Kvisvik hadde også en stor mulighet i første omgang, men selv med godfoten endte avslutningen like utenfor.

Verdt å bemerke er at FFK ble snytt for minst ett straffespark i denne kampen. I første omgang treffer et skudd armen til Hagen som står 45 grader ut fra kroppen. Hands er Texas, det vet vi alle, så vi kan leve med den. Langt mer alvorlig er det på overtid når samme mann løper Piiroja rett ned uten å være interessert i ballen, som faktisk ikke var i nærheten ennå. Piiroja beskrev situasjonene godt selv etter kamp: Handssituasjoner er 50-50, alt kan skje, men dommeren gir Piiroja et gult kort bare to minutter tidligere. Det skal holde hardt å argumentere for at dette også ikke var frispark, og dermed straffe, fra dommeren sin side.

Kjedelig, surt, og alt det der. 21. mai venter Brann på Fredrikstad stadion, møt opp!

Vi avslutter med å gratulerer Raio Piiroja med sin 100. seriekamp for Fredrikstad!