RBK – FFK 1-0 (1-0)

Svak 1. omgang ødela for FFK

FFK gikk på årets første bortetap på Lerkendal i kveld. En svak 1. omgang av gjestene gjorde at et formsterkt Rosenborg kunne avgjøre kampen.

Tekst av Martin Henriksen, foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 03. May 2009 - 21:57

FFK kom brukbart i gang i dagens batalje på Lekendal. En leken Andreas Tegström var frisk på topp, og bortelaget, for anledningen i svarte trøyer, kom til flere avslutninger de første fem minutter.

Resten av omgangen dreide seg om ett lag. Rosenborg tok etter hvert fullstendig over mens FFK-spillerne ble løpende i mellom og jage ball.

Etter et voldsomt press fikk trønderne uttelling i det 14. minutt. Joachim Thomassen bommet stygt på en klarering, og Mikael Lustig fikk en enkel jobb med å sende ballen til Rade Prica som snek seg inn foran Vidar Martinsen. Svensken gjorde ingen feil og bredsidet ballen utagbart forbi Lasse Staw.

De neste ti minuttene gjorde hjemmelaget så vondt de ville. RBK spilte seg gang på gang gjennom FFKs passive midtbane, og etter 20 minutter var trønderne svært nære 2-0. Steffen Iversens gode skudd gikk heldigvis rett på Lasse Staw.

Kampen jevnet seg noe ut etter halvspilt omgang, men FFK klarte aldri å sette noe trykk på hjemmelaget. Der Rosenborg vartet opp med fint pasningsspill og fikse kombinasjoner, var det noe panisk og tilfeldig over alt rødbuksene foretok seg. Andreas Tegström fikk lite å jobbe med på topp, og på midtbanen var det bare høyrekant Levon Pachajyan som tidvis tok ansvar.

Omgangens pussigste situasjon oppsto etter 40 minutter. Rosenborgspillerne trodde de hadde gått opp til 2-0 etter at en frispark fra Marek Sapara hadde gått direkte i mål. Linjedommeren vinket derimot for offside, og mens halve RBK feiret scoringen, gikk FFK rett i angrep. Den gyldne muligheten ble skuslet bort, og dermed ebbet 1. omgang ut med en fullt fortjent 1-0-ledelse til hjemmelaget.

Aggresiv 2. omgang uten resultat

Ardin Gashi hadde vært usynlig i 1. omgang og ble sendt framover etter hvilen. Det ga umiddelbare resultater. FFKs midtbane demmet opp for hjemmelagets løpsstyrke, og på kantene fikk Raymond Kvisvik og Levon Pachajyan mer å jobbe med.

Men til tross for at FFK tok over deler av banespillet, var det Rosenborg som skapte sjansene. FFK kom aldri nærmere enn noen ufarlige skudd fra distanse.

Først da kampen gikk mot slutten klarte rødbuksene å spille seg inn i hjemmelagets sekstenmeter, men Ardian Gashis mulighet ble klarert til corner.

Celso Borges og Éverton gjorde begge godkjente innhopp, og the comeback kid, Abgar Barsom, virket pigg da han kom inn for en Kasey Wehrman blottet for selvtillit. Men til tross for en liten sluttspurt endte kampen med en fortjent hjemmeseier.

FFKs måltørke fortsetter, og avstanden opp til topplagene begynner nå å bli stor. For Anders Grönhagen og hans menn bør det nå begynne å blinke et lite rødt lys om ikke Tippeligasesongen 2009 skal bli en fiasko.