Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Fredrikstad - Aalesund 0-1 (0-0)

Hypereffektive Aalesund stjal tre poeng

Fredrikstad klarer prestasjonen å tape kveldens kamp som burde vært avgjort allerede ved pause. Etter en dominerende førsteomgang slipper laget seg mange hakk bakpå og Aalesund tar meg seg tre poeng hjem til nordvestlandet ved å omsette sitt ene skudd på Staw i mål.

Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 26. April 2009 - 22:36

Det var et kamplystent mannskap som entret en feststemt stadion. Etter en sjansefattig og heldig seier mot Viking sist, ventet omtrent alle at dagens kamp skulle gi en fortjent seier med mange sjanser. Årets Tippeliga er dessverre proppfull av overraskelser, og denne runden var det kanskje på Stadion at den størst bomba smalt.

Dominerende før pause

Med Grönhagen tilbake kom også 4-4-2 tilbake fra start. Éverton på topp fikk sårt tiltrengt selskap av Andreas Tegström, som har vist gode takter på sine innhopp i de foregående kampene. Ved å vende tilbake til formasjonen som ga sølv i fjor, så kom også spillet som har vært savnet de første kampene denne sesongen. FFK dominerte stort allerede fra start og kunne bygge opp angrep på angrep nesten uten press fra de fargerike.

For første gang i år så det ut til at laget hevet seg over sine motstandere, i steden for å slippe seg ned på samme nivå. Fire minutter ut i kampen får vi den første sjansen i det Piiroja er farlig frempå på en corner. Headingen går imidlertig like over. Ti minutter senere er det Tegström som er avslutter når han drar seg fri og får avsluttet fra skråvinkel, men keeper har noenlunde kontroll på skuddet..

Nølende avslutninger

FFK presser på videre, uten at angrepene blir omsatt i store målsjanser eller mål. I steden for å prøve på det enkle, ble løsningene for kompliserte. Da mulighetene likevel bød seg så hadde de fleste spillerne skuddvergring og fant heller pasningsalternativer. At Aalesund fikk én, mens FFK kunne slå hele åtte hjørnespark i løpet av førsteomgangen burde fortelle alt om hvor mye av spillet FFK hadde. Førsteomgang ebber ut med at de rødhvite begynner å bli slitne og slipper de oransje mer inn i kampen.

Så detonerte bomben

Dagfinn Enerly var sikker på seier, men advarte likevel mot Aalesund. Lag som skaper ingenting, pleier som regel å score når de får sjansen. Han skulle bomme kraftig på resultattipset, men traff godt med advarselen. Fem minutter ut i omgangen vinner Aalesund ballen på FFKs banehalvdel. To balltouch senere er Parr alene med Lasse Staw. Typisk nok går skuddet stolpe inn og Aalesund tar sjokkerende nok ledelsen.

Spillet i førsteomgang ga derimot håp om både et og tre poeng med førti minutter igjen å spille. Håpet skulle dessverre svinne ettersom minuttene tikket mot de nitti. FFK hadde fortsatt mye av banespillet og dominerte kampen, men Aalesund lå kompakte og forsvarte seg godt. De store sjansene uteble, og Grönhagen hadde brukt opp siste del av kreativitet da Piiorja ble sendt opp i angrep. Lange baller ble lempet opp mot estlenderen, men det satte Aafk en effektiv stopper for ved å sette innpå Aarøy.

Historisk målløst

Det FFK leverte i andreomgang bør ikke være representativt for hva rødbuksene skal prestere på hjemmebane. Aalesund forsvarer ledelesen til seier og viste en effektivitet FFK ikke var i nærheten av i dag ved å score på sin omtrent eneste sjanse i kampen. Dermed måtte FFK for andre gang på rad gå målløst av banen på hjemmebane, og sist det skjedde er over ti år siden - og vi må tilbake til 2005 for å finne forrige gang FFK tapte to hjemmekamper på rad.

Fjorårets kvote på to hjemmetap er allerede brukt opp, og det i kamper FFK har dominert i banespillet. Nå må effektiviteten tilbake og ting bør kanskje gjøres enklere? Borteseieren mot Viking bøtet litt på skaden for Stabæk-tapet. En seier på Lerkendal vil gi samme effekt neste helg!

Kampfakta

Fredrikstad - Aalesund 0-1 (0-0)
Fredrikstad stadion
10 456 tilskuere

Fredrikstad (4-4-2): Staw - Askar, Martinsen, Piiroja, Thomassen - Ramberg (Pachajyan '60), Gashi, Wehrman (Borges '72), Kvisvik - Éverton (Jóhannsson '65), Tegström

Aalesund (4-4-1-1): Lindegaard - Jääger, Arnefjord, Tollås, Phillips - Jalasto (Aarøy '83), Carlsen (Larsen '46), Skiri, Parr - Arneng - Silva (Stephenson '73)

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340