Første medalje siden 1972

Sølvguttæne!

FFK slo Molde 2-1 på Røkleløkka etter to herlige scoringer av kveldens superreserve Andreas Tegström. Med seier mot Molde sikret FFK lagets første medalje på 36 år. Sølvet er vårt!!
Tekst av David Aleksandersen, Foto: Ken-Thomas Nilsen
Lagt ut: 26. October 2008 - 20:20

-Det er helt fantastisk, sier Fredrikstad-trener Anders Grönhagen til TV 2 Sport. Ja, Grönis!! Dette er helt fantastisk – på mange måter! Først og fremst fordi vi har vunnet edelt metall, men også fordi vi for første gang har vunnet fire kamper på rad!

Foran siste serierunde har Fredrikstad nå hele syv poeng ledelse på Tromsø på bronseplass. Rosenborg snublet mot Lillestrøm og Tromsø fikk bare uavgjort i Bergen. Det betyr at Fredrikstad-spillerne vil bli hyllet på Stadion neste søndag når Lyn kommer på besøk.

Aggresive Molde

Men det var en seier som satt langt inne. Aggressive Moldespillere trillet ball-i-hatt med stillestående og passive Fredrikstad-spillere, og etter etter fire minutter hadde Molde hatt tre avslutninger på mål. Alle gode ting var tydeligvis fire på Røkkeløkka og etter en av mange elendige klarering fra Fredrikstads bakre firer fikk Moldes Diouf gå i bakrom før han kom seg mot dødlinja og passet 45 grader ut foran mål - der stod Moldes goalgetter Mota og satte sitt 11 mål for sesongen.

Molde fortsatte råkjøret mot et heldig Fredrikstad-lag. Etter 23 minutter var det bare en matchvinner-redning fra Danel Örlund som forhindret Molde fra å doble ledelsen.

Superbyttet

Hvis Molde styrte de 30 første av kampen, begynte de siste 15 av første omgang å bli bedre for FFK. For ikke å snakke om hele andre omgang. Vi fikk mer kontroll over ballen og begynte å skape sjanser. Men det skulle et smart bytte til før Fredrikstad fikk hull på byllen. Andreas Grönhagen slapp innpå Andreas Tegström i det 63 minutt. For mange var det kanskje ikke det byttet vi hadde håpet på, men jeg må innrømme det: Jeg må svelge en kamel med stålull. Unnskyld Tegan, dette var bare deilig!

Andreas Tegström har ikke hatt sin store sesong i 2008, og har ikke spilt en hel seriekamp. Etter dagens kamp vil han bli husket for å ha sikret sølvet – og ble plutselig FFKs superreserve. Først scoret han på en retur fra Evertons stolpeheading. To minutter før full tid fintet han Moldeforsvarerne ut i pølseboden og satte inn vinnermålet for Fredrikstad. For en kveld!

Og ikke minst: For en kveld det blir om en uke! Kjære arbeidsgiver: Tilgi meg, for jeg kommer nok til å komme seint på mandag. Kan faktisk hende jeg må ta fri.

PS! Kjære TV2-kommentator: Selv om FFK ble overkjørt av Molde i 25 minutter og Mode ledet 1-0 til pause, betyr IKKE det at kampen er OVER. Det ble litt trøttsomt å høre deg ralle om Moldes overtak i kampens 25 første minutter når FFK dominerte etter 30 spilte. Da ble det visst helt grei tøyse-kommentator-kamel for deg å svelge óg.