Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Lillestrøm - FFK 1-2 (0-1):

Heroisk innsats beseiret neandertalfotballen

Finspillet lot vente på seg, men iherdig innsats sørget for tre viktige poeng i sølvinnspurten. Dessverre måtte flere spillere forlate banen skadet, men heldigvis seiret til slutt fotballen over slosskjempene fra Lillestrøm.
Tekst av Øystein Holt, Foto: Morten Hauge
Lagt ut: 05. October 2008 - 22:54
Relaterte saker:
- Spillerbørs: LSK - FFK
- Ophaug ute i seks måneder

Gampelaget fra stasjonsbygda gjorde stor stas på sitt rykte allerede i åpningsminuttene. Etter den femte (eller var det sjette?) taklingen med knotter og strake bein i kombinasjon med finurlige nedklippinger, som på mirakuløst vis unngikk å havne i dommerens sorte bok, mistet undertegnende rett og slett tellingen på antall grisetaklinger i løpet av dagens oppgjør.

Gleden var derfor ekstra stor da eksiltrønderen Vidar Riseth la en perfekt pasning rett i beina på sommerens brasilianske tilvekst. Éverton lot seg ikke be to ganger, stormet mot mål, og la ballen fint tilbake i hjørnet der han kom fra. En flott avslutning av 22-åringen, som virkelig har begynt å blomstre i FFK. Etter en god kamp mot Strømsgodset sist helg fortsatte spissen å vise frem tekniske finesser, høy hurtighet og arbeidsvilje. Sistnevnte har nok overrasket alle og enhver, og akklimatiseringen ser ut til å gå raskere enn selv den største optimist hadde forventet. Fortsetter Éverton i dette sporet er det bare for klubben å legge ut de millionene Gremio skal ha for spilleren.

Omgangen fortsatte dessverre å ligne på et oppgjør romertiden verdig. Mens det ene laget forsøkte å spille fotball, var fjellapene mest interessert i å angripe spillere fremfor ball. La oss håpe ingen dansker så dette oppgjøret. Da ville de fått alle sine fordommer bekreftet.

Uheldige Jan Tore Ophaug tok telling da Khaled Mouelhi kolliderte med trønderens kne. Ophaug ble umiddelbart sendt til sykehus med brudd i kneskåla, og vil trolig være ute i minst seks måneder. Vi ønsker den tøffe trønderen en mirakuløs bedring og en snarlig retur til fotballbanen!

En kuriositet verdt å nevne var da ballguttene på Åråsen endelig fant nøkkelen til at dommeren skulle finne frem den gule kortstokken. Ved hjelp av alternative strategier var to fotballer brått i spill, og Wallace – ja, noe klumsete – sparker den ene i retning av dommeren for å vise at den er på banen. Dommeren svarer ved å gi Wallace det gule kortet. Komisk.

Etter sidebytte tar det ikke lange tiden før FFK øker ledelsen. Joachim Thomassen, som steppet inn for Jan Tore Ophaug, legger ballen inn i boksen, og der vinner Gardar Johansson duellen med Vidar Riseth. Islendingen kjemper seg foran midtstopperen, og banker ballen i ball – bak en noe uheldig Otto Fredrikson. Skuddet var absolutt mulig å ta.

Etter som omgangen svinner hen vokser størrelsen på Lillestrøms innbyttere proposjonalt med antall bytter. Strategien slår ikke feil, men til alles store overraskelse er det faktisk et fint angrep som resulterer i redusering. Ståle Stensås legger inn og Arild Sundgot gjør ingen feil: På helvolley banker han ballen utagbart nede til høyre for Örlund i FFKs mål.

De siste femten minuttene blir en lidelse sett med rødhvite øyne. FFK legger seg med alle mann på forsvarslinja, og Lillestrøm skaper den ene sjansen etter den andre. Heldigvis går de fleste avslutningene utenfor mål eller rett på keeper, og dermed ender det hele med en særdeles viktig 2-1-seier.

Før neste hjemmeoppgjør mot Viking har Fredrikstad en trepoengsledelse i sølvkampen. Dessverre pådro både Wallace og Piiroja seg gule kort som resulterer i karantene. Gledelig er det derfor at Raymond Kvisvik returnerer etter å ha sonet ferdig sine tre kamper. Et skadeskutt mannskap til tross; under kampen mot Viking trenger FFK all mulig støtte for å sikre sølvet. Vi oppfordrer derfor alle til å møte opp på Fredrikstad stadion den 19. Oktober.

ffksupporter.net bemerker ellers at nervøsiteten begynner å spre seg i Bærum.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f