FFK - RBK 1-1 (0-1)

Dramatikk på Stadion

I en spennende og hendelsesrik kamp i septembermørket ble det 1-1 og poengdeling på Fredrikstad Stadion. Sent i første omgang fikk Raymond Kvisvik rødt kort etter å ha sparket Rune Almenning Jarstein, men FFK slo tilbake med 10 mann og fikk med seg ett fullt fortjent poeng etter en sterk andreomgang.
Tekst av David Aleksandersen, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 15. September 2008 - 10:09

Kampen begynte dårlig for FFK. Om det var fordi det var stille på tribunen på grunn av supporternes markering av Eurostand 2008 vites ikke, men FFK ble i store perioder fraløpt og utkjempet av et agressivt RBK. En ellers solid Jan Tore Ophaug hadde en forferdelig dag på jobb og i det syvende minutt ga han nesten RBK et mål – heldigvis for Ophaug og FFK avsluttet Tettey helt ufattelig dårlig.

I det 25 minutt rullet RBK opp et angrep nærmest tatt ut av håndball-boka; ballen gikk kjapt fra venstre side, via Dorsin til Iversen som elegant forsøkte å lobbe ballen i mål. Raio Piiroja, tilbake etter skaden han pådro seg i landskamp mot Belgia, gjorde en fantastisk redning på strek, og bidro til å øke frustrasjonsnivået hos RBK-spillerne.For det var et småsutrete og aggressivt RBK-lag vi så på Stadion i går.

Dramatiske fem minutter
På overtid i første omgang ble det dramatisk på Fredrikstad Stadion. FFK fikk et noe billig frispark av dommer Sælen, etter et ”tilbakespill” fra Stadsgaard til Jarstein. Og hvis det var noe ampert i forkant av frisparket tok det virkelig helt av etter. Jarstein taklet Raymond Kvisvik hardt og så ut til å holde Kvisvik fast på bakken. Super-Ray gikk i blodtåka og sparket med strake bein etter Jarsteins overkropp og ansikt. Fullt fortjent rødt kort, men det er helt klart at dommer Sælen også burde vist ut Jarstein som hadde gult før denne situasjonen.

Frisparket ble forøvrig utført til null i stil og som om ikke utvisningen var nok ble FFK hardt straffet av RBK som tok ledelsen 2 ½ minutt på overtid.

Andre omgang snudde kampbildet totalt og FFK, med ti mann, dominerte i store deler av omgangen. Gashi viste frem det beste i seg og Barsom kom bedre til rette på kanten enn sentralt. FFK fikk ikke uttelling før vår super-brasse Fernando Perreira Wallace tok sats og satte et frispark fra 20 meter knallhardt oppe i venstre hjørne. Enda en frisparkperle av Wallace, som noterte seg for sitt tredje frisparkmål av høy klasse for sesongen.

God hjemmedebut
FFKs sommerkjøp Dominic Adiyiah gjorde en god debut hjemme på Fredrikstad Stadion. Selv om han kanskje burde kronet debuten med scoring viste han gode offensive egenskaper, posisjonerte seg godt og kom til flere avslutningssjanser. Det er ingen tvil om at Dominic kan bli en god erstatter etter Tarik og med en spissmakker i form vil han kunne bidra positivt utover høsten.

Tilbake etter skade
Gardar Jóhannsson var tilbake etter skade, men pausen har gjort Islendingen vår rusten og han behøver noen kamper på å spille seg i form igjen. I pausa kom Joachim Thomassen inn for Gardar, og med Thomassen på banen ble Barsom flyttet ut på kant, Ramberg flyttet inn i midten og FFK fikk en bedre balanse på midtbanen. I det 60. minutt kom Pål André Czwartek inn for en svak Ophaug og FFK fikk vesentlig mer trykk på flankene, med en offensivt god Pål André.

God innsats i andre
Alt i alt var poengdeling fortjent selv om RBKs dominans i første omgang kanskje burde vært tungen på vektskålen i retning trønderbartene. FFKs innsats og trøkk med 10 mann imponerte og vi gleder oss til FFK ikke behøver enten en utvisning eller en hel omgang på å våkne. Vi vil gjerne se en slik innsats hele kampen igjennom – noe vi vil behøve i den vanskelige bortekampen mot Bodø/Glimt neste helg.

Fredrikstad FK – RBK 1-1 (0-1)
Fredrikstad Stadion, tilskuere: 12059
Dommer: Kjetil Sælen