Aalesund - FFK 0-0 (0-0)

Kjeeeedeeeliiig

I en ytterst kjedelig kamp på Color Line Stadion i øsende regnvær var det ikke stort å glede seg over enn det ene poenget som ble med hjem til Fredrikstad. Tre spillere fikk sin FFK-debut i kampen som endte målløst.
Tekst av David Aleksandersen
Lagt ut: 31. August 2008 - 10:46

Da dommeren blåste til pause på Color Line Stadion var det ikke vanskelig å forstå at det var piping å høre fra tribunen. For dette må ha vært en av de kjedeligste fotballkampene som har blitt spilt i manns minne og det var tydelig at de nesten ti tusen på tribunen hadde større forventninger enn dette. Sannsynligvis til begge lag.

Tre debutanter

FFK stilte igjen med en reservebenk som ikke gir trener Andreas Grönhagen mye å spille på rent taktisk. Blandt våre fire utespillere på benken (Christian Halvorsen, Martin Elvestad, Michael Trulsen og Éverton Santos da Costa). hadde vi hele en – 1 – kamps rutine fra eliteserien. I løpet av kampen fikk tre spillere sin FFK-debut. Adiyiah spilte fra start, mens Elvestad og da Costa ble byttet inn underveis.

God defensiv kontroll

FFK hadde god defensiv kontroll på et tannløst Aalesund-lag. Men det ville seg ikke i den offensive delen av spillet vårt og kampen endte til slutt målløst – noe FFK ikke bør være altfor fornøyde med, selv om det å ta poeng på bortebane og å vinne hjemme er en grei oppskrift til gull. Dette var et Aalesund-lag vi burde slått, men de store skadeutfordringene og endringene FFK måtte gjøre påvirket tydeligvis den offensive samhandlingen som var alt annet enn god.

Sjansefattig

Begge lag fikk to målsjanser i kampen og den aller største gikk til FFKs debutant Dominic Adiyiah. Aalesunds gode keeper Andreas Lie måtte gi retur på et skudd fra Gashi og Dominic fikk ballen på 7-8 meter og kunne bare plassere den i mål. Men Lie kom seg lynraskt opp igjen og en strålende feberredning gjorde at Dominic måtte gå målløs av banen. Hans heading noen minutter tidligere, som faktisk gikk i mål, ble nemlig korrekt annulert for offside.

Aalesund hadde to store sjanser mot slutten av hver omgang. I kampens 42 minutt var det klabb og babb i FFKs sekstenmeter etter et Aalesund frispark og en Aalesund-spiller smalt ballen i stangkrysset. I kampens siste minutt viste igjen Daniel Örlund seg frem som en matchvinner og gjorde en strålende dobbeltredning.

De to keeperne kan kanskje være fornøyde med innsatsen ettersom de gjorde hver sine matchvinnende redninger, men det er tydelig at FFK må jobbe med offensiv samhandling i spillpausen som varer 14 dager. I tillegg vil vi få tilbake sentrale spillere etter skade, noe som vil løfte oss i de neste kampene. For vi kan bedre enn dette.

Aalesund – FFK 0 – 0 (0 – 0)