Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

HamKam - FFK 1-1 (1-0)

Uavgjort på Briskeby

FFK har fått en ny matchvinner! På Briskeby viste Daniel Örlund seg frem med en rekke matchvinner-redninger og var definitivt med på å redde et poeng for et Fredrikstad-lag som slet mot HamKam.
Tekst av David Aleksandersen, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 24. August 2008 - 20:41

Min drøm før kampen var et FFK som fra første spark på ballen viste at dette var en kamp de ville vinne; løpsstyrke, duellkraft, vilje til å vinne andreballer og solid, robust forsvarsspill. Vi kunne jo ikke forvente noe annet når vi hadde sjansen til å redusere Stabæks serieledelse. Eller kunne vi?

I realiteten var det Fredrikstad som så ut som nedrykkskandidaten i store deler av kampen. FFKs førsteomgang bør vi glemme raskest mulig, men HamKam hadde også i andre omgang store muligheter til å sende et FFK-lag hjem til Fredrikstad uten poeng.

-Det var en veldig dårlig førsteomgang, sa FFKs målscorer Patrik Gerrbrand til TV2 etter kampen. –Vi hadde mer press i andre og spilte bedre, men det var en Hawai-match som begge lag kunne vunnet. Gerrbrand fikk en lang tå på et svakt skudd fra Thomassen og utliknet HamKams ledelse i det 60 minutt.

FFKs nykomponerte mannskap viste allikevel kvalitet mot HamKam. Det å måtte gjøre store endringer før en krigekamp som mot HamKam er ikke ideelt, men FFKs unggutter Trulsen og Thomassen gjorde en godkjent jobb og FFK avsluttet kampen med hele 4 spillere på 19 år.

Ny supersvenske
Daniel Örlund fikk tillit fra start og viste tydelig hvorfor Tommy Runar ble henvist til innbytterbenken. En innbytterbenk som bar preg av store skadeproblemer - FFKs benk bestod av fire 19-åringer i tillegg til nevnte Runar. Örlund reddet to FFK-spillere fra selvmål og gjorde skuddkåte Kamma-spillere frustrerte.

Ufin da Silva
I en cornersituasjon ble det litt dytting i feltet før Kammas da Silva bestemmer seg for å skalle Barsom i bakhodet. TV-bildene viser med all tydelighet at det er en bevisst hendelse og dommeren ville garantert gitt det røde kortet – hadde han bare sett hendelsen... Vi får håpe Barsom har skalle av stål og at det ikke er alvorlig og ikke minst at NFF ser et par ganger på videobilder fra kampen og tar affære slik at da Svila får en pause fra eliteserien. Slike handlinger vil vi ikke se på en fotballbane – eller noe annet sted.

Grönhagen var alt i alt fornøyd med ett poeng slik kampen skred frem. –Vi var bedre i andre omgang, men må prestere bedre enn i dag. Vi var også litt heldige og får være fornøyde med ett poeng, sa Grönhagen til TV2 etter kamp.

Sindig trener
Vår sindige trener ville ikke skylde på dommeren etter at da Silva ikke fikk det røde kortet. –Jeg så ikke hendelsen og de skallet vel sammen. Etter å ha sett TV-bildene sier Grönhagen at da Silva nicker Barsom i hodet og at det så ut som en bevisst handling. –Spillere gjør feil, dommere gjør feil, sa Grönhagen til TV2.

Det er slike trenere som gjør meg stolt av FFK. Ikke kjefting, smelling og sutring på riksdekkende TV. Men en rolig og avbalansert oppsummering der det ikke er tvil om hva han mener. Takk!


HamKam (4-4-2)
Masalin - Førsund, Haraldsen, Bjørnevik, Kristoffersen - Bjerke (Strand '86), Ringberg, Vitaic, Øren - da Silva  (Michaelsen '76), Abiodun.

Fredrikstad (4-4-2)
Örlund - Czwarek, Ophaug, Gerrbrand, Pereira - Barsom (Kouadio '54), Ramberg, Gashi, Thomassen - Kvisvik, Trulsen (Fofana '72).

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f