FFK – Lillestrøm 4-0 (4-0)

Skjøt gul(l)fugl!

11 klønete kanarifugler ble lett match for kællær med gull i blikket. 45 rødhvite og effektive minutter holdt i massevis. Dagens knusende seier over Lillestrøm sendte FFK helt til topps av tabellen!

Tekst av Jørgen Grytøyr, Foto: Morten Hauge
Lagt ut: 14. July 2008 - 03:41

Mange var nok litt nervøse da Terje Hauge blåste i gang kampen søndags ettermiddag. FFK hadde til gode å slå Lillestrøm i serien etter opprykket i 2003. Fredrikstad lå riktignok 14 poeng foran LSK, og Gardar Johannsson trengte drøye 90 sekunder for å bevise at tabellen ikke lyver. Folk hadde knapt tatt den første biten av pølsa i vaffelen før islendingen sendte rødbuksene i ledelsen. Pål André Czwartek slår en lang ball mot Lillestrømforsvaret, som Vidar Riseth prøver å skjerme inn til Lars Ivar Moldskred. Gardar lurer seg inn bak ryggen på Riseth og får styrt ballen forbi Moldskred. 1-0 takket være en sterk islending og et forsvar som ikke en gang holder mål mot Begby I.L. i 6. divisjon.

Kun 6 minutter senere ruller Fredrikstad opp et nytt angrep, denne gangen langs bakken. Igjen er det Czwartek som bidrar offensivt og spiller opp på Tarik Elyounoussi som står på hjørnet av 16-meteren. Den Le Mans-aktuelle FFK-spissen flikker ballen ut mot kanten hvor Hans Erik Ramberg kommer på et langt løp. Ramberg slår et noe hardt, men presist innlegg mot Tarik, som beviser hvorfor utenlandske toppklubber følger han med argusøyne. Touchene hans er det virkelig klasse over. Elyounoussi runder Frode Kippe og forserer ned mot dødlinjen. Ardian Gashi står helt fri på straffemerke, men før noen rekker å observere Gashi, sender Tarik av en kanon fra nesten død vinkel som går over Lars Ivar Moldskred og opp i nettaket. Stillingen er 2-0 før klokka har rundet 9 minutter. FFK har fått en pangstart mot et LSK-lag som fortsatt står på startstreken og knyter skolissene – og der skulle de stå i 81 minutter til.

Etter 21 minutter kom Lillestrøms første store sjanse. Olivier Occean står omtrent alene på 10 meter og slår ballen over mål, etter et innlegg fra Søgård over FFK-forsvaret. Nære på for LSK, men dette var faktisk det nærmeste de kom mål i løpet av kampen. Ni minutter senere øker Abgar Barsom ledelsen til 3-0 – på Fredrikstads tredje(!) sjanse. Gardar Johannsson står på 16-metersstreken, men med ryggen mot mål. Han er uselvisk og spiller videre til Barsom som setter ballen til høyre for Moldskred. En god kamp av ”Abbe” i dag, som har slitt med å holde nivået han hadde på La Manga.

3 av 3 var ikke nok for kampens gigant Gardar Johannsson. I det 44. minutt slår Abgar Barsom en lang ball bak et sovende Lillestrømforsvar som ikke rekker å følge Gardar. Han når ballen inne i 16-meteren og chipper kula elegant over Lars Ivar Moldskred. En oppvisning i effektiv fotball – Fredrikstad scorer sitt 4. mål på sin 4. sjanse! Islendingens 7. mål for sesongen som nå har scoret like mange som Daniel Nannskog og Espen Hoff.

2. omgang er omtrent identisk med 1. omgang - FFK kommer til 4 store sjanser. Effektiviteten la rødbuksene fra seg i garderoben. Tegstrøm og Kvisvik kommer inn når det er 10 minutter igjen av kampen. Tegstrøm har et volleyskudd som klistrer seg innerst i stolperota, og triller så vidt vekk fra streken. Kvisvik har en pasning som gir Tarik fri bane frem til LSK-keeperen, men Moldskred redder mesterlig etter en svak avslutning fra Elyounoussi. Tarik hadde også en stor sjanse tidligere i kampen hvor han burde økt til 5-0. Kampen ender derfor 4-0.

Dette er Fredrikstads første seier over Lillestrøm etter opprykket til Tippeligaen, som kunne og burde endt med større siffer. Tusenvis av reduserte Glommafestivaldeltagere stod igjen etter kamp og hyllet laget, og jubelen ble garantert ikke mindre da Stabæk kun spilte 0-0 mot Viking 2 timer senere. Fredrikstad klatrer til toppen av Tippeligaen med 26 herlige poeng!

Ta båten ut fine været, sprett pilsen og nyt tabellen! Vi er nummer 1, og det kan ingen ta fra oss på minst en uke! La meg avslutte med et sitat fra en medskribent: